Автор |
Съобщение |
dido
|
|
GRMountains - карта на Гърция |
|
Здравейте,
тия дни приготвих нова карта на Гърция, базирана на OpenStreetMap, с обичайния изглед на BGMountains. Актуална е към дата 20 май 2016.
Можете да изтеглите картата оттук (~350 MB):
http://bgmountains.org/bg/maps/category/13-grmountains
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Май 31, 2016 6:26 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
Сря Юни 01, 2016 9:17 am |
|
|
loudidd
|
|
|
|
Евала, Дидо, за цялото усърдие
P.S. Предвижда ли се и .img файл за ползване в orux maps?
|
|
|
Сря Юни 01, 2016 10:01 am |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Хайде, като си почнал - и на Македония да направиш!
Въпрос: Ще може ли да се изпращат билетчета с тракове и данни за GRMountains, с които да се допълва и обогатява картата, както сега работи системата за BGMountains?
|
|
Сря Юни 01, 2016 10:09 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Ще качим тия дни и файл за директен ъплоуд в приемника (единичен .img).
Билетчета - не. Данните за картата са взети директно от OpenStreetMap, без добавки. Намерението ми е да правя тази процедура периодично - примерно през 4-6 месеца (там нещата се ъпдейтват по-бавно).
|
|
Сря Юни 01, 2016 10:12 am |
|
|
irina
|
|
|
|
Полезно, благодаря!
|
|
|
Сря Юни 01, 2016 11:26 am |
|
|
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5835 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
|
|
Дидо, много хубава карта се е получила, браво!
Извивките на морските граници северно от о-в Корфу привлякоха вниманието ми. В канала между острова и континента, по време на гражданската война в Гърция, са се разиграли едни не много известни у нас събития с главни действащи страни Великобритания и Албания [1,2]. Албанците, вероятно подтикнати или направо заставени от руснаците, са минирали пролива, но не са признали това. Освен това са обстрелвали от брега преминаващи британски военни кораби, на които им е била дадена заповед да изпробват албанската реакция и при нужда да отговорят. Имало е много жертви, два кораба пострадали от мини, ала това е била цената за осигуряване на свободно преминаване оттам. От своя страна СССР е подхлъзнал доскорошните си съюзници в Съвета за сигурност на ООН, подкрепяйки албанските твърдения. Ключова причина за всичко това е било разбира се боричкането за контрол над Гърция, което в крайна сметка британците тогава са спечелили.
Миналото лято се разходихме из тези места. Снимката по-долу е направена от най-високия връх на о-в Корфу (Пантократор -- 917 м н.в.) с поглед на изток към албанския национален парк Бутринт [3] (в списъка на Юнеско) и изгряващата пълна луна.
[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Corfu_Channel_incident
[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Corfu_Channel_case
[3] https://en.wikipedia.org/wiki/Buthrotum
Последната промяна е направена от vedrin на Сря Юни 01, 2016 6:25 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Сря Юни 01, 2016 5:15 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Брей, това не бях го забелязал. Супер! Трябва да се организирам да пратя траковете от Гръцко, че куп се натрупаха.
|
|
|
Сря Юни 01, 2016 5:56 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
|
|
Ще качим тия дни и файл за директен ъплоуд в приемника (единичен .img).
Билетчета - не. Данните за картата са взети директно от OpenStreetMap, без добавки. Намерението ми е да правя тази процедура периодично - примерно през 4-6 месеца (там нещата се ъпдейтват по-бавно). |
Сега остава някой да обясни подробно как се вкарват данни в OpenStreetMap, за да може който има желание да обогати GRMountains.
|
|
Сря Юни 01, 2016 7:48 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Файлът за директен ъплоуд в приемника е качен на сайта.
|
|
Сега остава някой да обясни подробно как се вкарват данни в OpenStreetMap, за да може който има желание да обогати GRMountains.
|
Стефчо, вкарват се с JOSM, по познатия начин. Сървърът обаче трябва да се пренастрои на обичайния опенстреетмапс-ки (вкл трябва да имаш регистрация в техния сайт, с която да качваш данните).
|
|
Чет Юни 02, 2016 1:02 pm |
|
|
Hristoa76
|
|
карта на Гърция за ОРУКС |
|
Здравейте колеги!Интересува ме,мога ли да сваля карта на Гърция от някъде и да я кача в Орукса?
|
|
|
Вто Юли 12, 2016 10:56 pm |
|
|
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
Вто Юли 12, 2016 11:09 pm |
|
|
Hristoa76
|
|
|
|
Еее,да си жив и здрав!
|
|
|
Вто Юли 12, 2016 11:23 pm |
|
|
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
Не аз, ама благодаря!
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P. |
|
|
Вто Юли 12, 2016 11:29 pm |
|
|
Hristoa76
|
|
|
|
Тъкмо я качих и я разглеждам!На мен ми трябваха пътеките в Атон и мисля,че ги има!Много полезна карта е това,за всички,посещаващи Атон!
|
|
|
Вто Юли 12, 2016 11:39 pm |
|
|
|