Лека раница ~20L, 450g; за градско и планина
Търси си лека и удобна раница за града и за еднодневни трипове около 20л, до 400-450г.
Имам две с дишащ гръб - 600г и такава от 400г, усеща се разликата, но тази от 400 е с кофти кройка и не стои добре, а и циповете запецват в перото против дъжд почти всеки път. Това най-много ме дразни.
ПП:По-тежката скоро ще сдаде багажа.
Ще са явно две раници, една за града и една чисто планинска.
Вerghaus, дали имат раници в нашите магазини, да ги разгледам?
-----
без дишащ гръб (като Мармота от втори пост), но по 200г - стават ли за планината, тази на Бегхаус ми изглежда като чувал? Mислех си ако не се спра на универсална, да си взема една такава за 10тина долара (линковете по-долу), за града, където няма да имам проблем с потенето (основно за разнасяне на лаптопа), но нямат много общо с ергономията (прави презрамки...).
"Кечуа" дали имат нещо подобно?
Re: Лека раница ~20L, 450g; за градско и планина
taurus написа:
Търси си лека и удобна раница за града и за еднодневни трипове около 20л, до 400-450г.
Имам две с дишащ гръб - 600г и такава от 400г, усеща се разликата, но тази от 400 е с кофти кройка и не стои добре, а и циповете запецват в перото против дъжд почти всеки път. Това най-много ме дразни.
Вerghaus, дали имат раници в нашите магазини, да ги разгледам?
-----
без дишащ гръб (като Мармота от втори пост), но по 200г - стават ли за планината, тази на Бегхаус ми изглежда като чувал? Mислех си ако не се спра на универсална, да си взема една такава за 10тина долара (линковете по-долу), за града, където няма да имам проблем с потенето (основно за разнасяне на лаптопа), но нямат много общо с ергономията (прави презрамки...).
"Кечуа" дали имат нещо подобно?
Тези раници дето си ги посочил за 18$ изглеждат като детски или ученически ..................................просто за планина някак си. ...не ,че няма да станат
Казваш че имаш няколко раници и това да търсиш още и то със същите грамажи просто не го разбирам,някаква мания за раници е явно.
Още повече евтина (като тези дето си посочил ) лека и със дишаш гръб ако може да бъде, до към 20 долара и аз бих си взел
Сря Май 04, 2016 8:24 pm
taurus
Едитнах, че са за подмяна, а и търся комфорт, бюджета вече не е така ограничен както преди. Ако раницата е направена качествено с годините ще се изплати.
Интересна е тази, гледах и клип, доста наблягат на детайлите Мармот. Само ме притеснява какво се случва със запаряването и тази вложка под каква форма стои?
_________________ - Ядрото на човешкият дух се изгражда с новите преживявания.
_________________ Човек дори и добре да катери, се жени!
Сря Май 04, 2016 10:03 pm
taurus
Засега съм се спрял на тези на Berghaus.
До 500г не открих друго (20-25л), постнах и 30л (фаворита) защото е с повече екстри (джобове) от 25л модел и е само 530г.
Интересува ме циповете дали са добри, т.е. да не заяждат в материята или да има прекалено триене./
Сложно ли е поставянето на гръден колан (мисля, че имах някъде един), понеже повечето са без такъв, а ми е по-удобно с коланче. Кръстен колан не ползвам.
_________________ - Ядрото на човешкият дух се изгражда с новите преживявания.
Пон Юни 06, 2016 2:55 pm
muvo
Има поне 5 системи за гръден колан, направил съм буквално стотици, всички за износ, лесно е като цяло, но си зависи от раницата кое ще й пасне най-добре. SBS са китайска компания за ципове, имат както добри, така и "по-бюджетни" решения. Всеки цип може да се направи да не прехапва, слага се една лента, лично аз си ги шия на ръка, теглото се вдига с не повече от 5 грама.
Отново да си кажа - ултралеките раници са хубаво нещо, но си имат ограничения - примерно, ако смяташ всеки ден да си носиш лаптопа в нея и не е някой от 1кг, няма да станат - визирам тия сгъваемите раници от линковете, които са по 200 грама, без никакво омекотяване на гърба и супер тънко дъно. Другите може би ще станат, зависи дали са им качествени платовете, конците и циповете, което онлайн, пък и на живо трудно ще прецениш. Остава да ползваш чуждия опит с всеки конкретен модел. Всяка раница подлежи в някаква степен на модване, за да ти пасне най-добре, поне аз нямам екипировка, която да ми лепне "одма", често се налага лек или по-сериозен "тунинг".
От най-леките раници лично съм ползвал една австралийска Sea to Summit 20 литрова, 68 грама и една LifeVenture 16 литрова, 152 грама за ежедневните ми покупки от магазина. И двете от силиконизирана Кордура, дават ги да издържат до 30 кг товар. Перфектни за пазар и кратко носене, но не и за лаптоп и по-продължително вървене. 16 литровата е по-удобна благодарение на презрамките.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети