Интересно кой ли е дал това мнение в нета ,което е доста категорично : Преди няколко години си взех един трисезонен модел на "Асоло" румънско производство, какъвто мой познат беше носил дълго време с отлични впечатления. След първите два-три дни носене обаче обувките започнаха да се разпадат - подметките (на "Вибрам"!) се нацепиха, шевовете на външната обшивка започнаха да се отварят и платът да се разбрида. Не можах да ги сменя или върна след поредица скандали, тъй като българската фирмата вносител отказа да изпълни условията на гаранцията, дадена от производителя.
Има и доста още такива.
Честито, il4o_voivoda тъкмо ще кажеш как са обувлетата.....ще се играе ли фламенко
Последната промяна е направена от аngel на Пет Окт 09, 2015 11:50 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Окт 09, 2015 11:36 pm
Sineva
Още в първата ми реплика към теб споменах за моите заменени заради дефект Asolo, които обаче не определят общите ми впечатления от произведени в Румъния туристически обувки, в тях положителното преобладава.
Пет Окт 09, 2015 11:44 pm
аngel
Този Милет изглежда добре, нов модел в Алпи , и като цена 340 лв е по-добре от Скарпа и Доломит. За Милет нищо лошо не се е чуло. Но цвета.....защо така другари, или камаради, .
Чет Окт 29, 2015 3:44 pm
MaxSpeed
Имате ли впечатления от моделите на Quechua (Decathlon)?
Мислите ли че следните 2 модела са подходящи за лятото и няма да запарват? - Forclaz 100, Forclaz 100 High
Не запарва, стъпва стабилно на сухо и по мокри камъни, не хлъзга. Обаче 4000-те сгъвания, след които пропуска, са малко митични - като сложа гетите, водата се стича отстрани до езика, където се събира и прокапва бързо. Вероятно и с тези няма да устои на 4000 сгъвания (разбирай - стъпки; само за сравнение - зимно по Мусаленската от дворец Царска Бистрица до Велчовия мост и обратно - около 10 000 стъпки, малко над два часа чисто моткане).
За сухо лято мисля, че ще ти вършат чудесна работа, без запарване. За цената си са екстра, аз също ги оглеждам, но ще изчакам и следващо зареждане на модели.
П.П. Мой приятел си купи такива, и вече ги разходи в пръхкав сняг около час и нещо. Каза, че не са протекли.
Edit: 2 зими ги носих в градски условия, и за по 20-ина минути от вкъщи до офиса и обратно, нямах проблеми. После явно мембраната им сдаде багажа. За 120 лева - толкова
Пет Фев 12, 2016 3:20 pm
enina
Отзиви за туростически обувки HEAD?
Сря Фев 17, 2016 11:51 am
neillmakoli
От по-евтините марки HEAD дали си струват?
Търся си ниска обувка с гумен борд и евентуално да има мембрана, трисезонна.
Приемам мнения и за други марки на цена до 200 лв.
Нед Апр 24, 2016 9:19 am
bebo79
neillmakoli написа:
От по-евтините марки HEAD дали си струват?
Търся си ниска обувка с гумен борд и евентуално да има мембрана, трисезонна.
Приемам мнения и за други марки на цена до 200 лв.
Тези не са ли за тичане и тенис ?
Нед Апр 24, 2016 11:25 am
mircho
Head обувки повече не благодаря. Това ми бяха първите туристически обувки дето се научих да лепя обувки. Разлепват се и подметката се износва със скоростта на светлината.
Сря Апр 27, 2016 9:08 am
DHG
Хахаха, вярно е това за Хед-ките. И аз имах едни, дето подметката им замина за половин година, направо някаква хартия се показа отдолу. Но пък бяха готини на вид
Сря Апр 27, 2016 9:42 am
D.Avr
отново съвет за летни обувки
Здравейте, съжалявам, че се налага да повдигна вечния въпрос за обувките, но съм в голяма чуденка, а знам, че тук има опитни и умни хорица. Надявам се, ще изтърпите и тази дискусия. След доста четене /и спестяване/ зимата се сдобих с Бестард спайдер К. Понеже имам куче, което повече от всичко обожава планината, всеки уикенд се качваме на Витоша за 4 часа мин., а предстоящото лято съм си харесала и няколко двудневни похода в Рила и Пирин. Бестард се справиха идеално зимата, вкл. един двудневен поход. Пропуснаха леко, но в сравнение с чепиците на някои хора от групата, това си беше като капчица. Въпросът ми е - дали биха били подходящи и за летните ходенета или ще държат горещо?
Тъй като реших, че ще ми бъдат тежки и горещи за лятото, пак на намаление се сдобих с всеизвестния Scarpa tech ascent. За жалост за 4 часа ми потрошиха краката Много разочарована бях, защото това са двете марки, които се прехвалват тук и си мислех, че съм уцелила шестицата, особено с последната. После след като изчетох, мисля, всички коментари свързани с обувката, моят извод е, че тя просто не е подходяща за ходене, особено дълго такова, а само катерене. Пръстите ми отпред се набиха, усещах всяко камъче, отзад пришки
При Скарпата много ми хареса това, че са леки. Та, има ли някъде на пазара обувка лека, за лятото, но с борд и подметка с грайферче и средна височина? Такива искам да си взема за летните походи, защото имам силното съмнение, че с Бестард ще ми е жега, а и тежат. За информация - не съм хард турист, искам ги за двудневно ходене няколко пъти лятото, плюс уикенд Витоша.
Ще бъда благодарна на всяко мнение и съвет!
Сря Апр 27, 2016 3:07 pm
pl27
Преди време бях написал впечатленията си за посочения модел на Scarpa, тъй като ги имам и ходя с тях. Явно поста ми не ви е попаднал за четене. В общи линии обувките са много добри за катерене, но за дълго ходене не са подходящи. Това мисля е споменато за цялата категория, в която попадат обувките - approaching.
Относно съвет какво върши работа за лятото - по мое мнение много подходящи са обувките на Salomon. Преди години имах един техен модел ниски и бях много доволен - леки, с добра износоустойчива подметка и много удобни. За дълго ходене ми бяха идеални. Скъса им се горната част, която беше от микрофибър.
Сря Апр 27, 2016 6:08 pm
bebo79
Garmont също имат доста добри попадения, почти всички от ниските им модели имат и борд .
Последната промяна е направена от bebo79 на Сря Апр 27, 2016 8:14 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Апр 27, 2016 8:09 pm
D.Avr
Благодаря за отговора и съвета.
Прочетох за approaching-а, но реших да се подведа по мнението на един от големците в групата планинари, който твърдеше, че за лятото по-добри от тези няма. Не отчетох факта, че той самият е катерач.
Дано да успея да им намеря човек, който ще им се радва повече от мен.
Ще прегледам salomon.
Благодаря!
Сря Апр 27, 2016 8:12 pm
neillmakoli
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети