Автор |
Съобщение |
alexvan
|
|
Сря Мар 09, 2016 12:12 am |
|
 |
Сотиров
|
Трънското ждрело |
|
Разбирам. Разгледали сте Трънското ждрело, което почва преди тунела, а след тунела пътеката се изкачва стръмно нагоре до един чудесен огледен връх. Сигурен съм, че сте останали доволни. Но не сте минавали към Врабча. И аз не съм, затова попитах.
|
|
|
Сря Мар 09, 2016 12:49 am |
|
 |
Лари
|
Из Северен Пирин... |
|
Изминалите почивни дни - 03-04-05 и 06.03.2016 г. се поразходихме из Северен Пирин по следните маршрути:
1. София - Предел - Банско - Шилигарника - х. "Вихрен".
2. Хижа "Вихрен" - Тодорин траверс - слизане по Северния ръб на Тодорка - Шилигарника - хижа "Вихрен"...
3. Хижа "Вихрен" - хижа "Бъндерица" - Джамджиев ръб - връх Вихрен - Вихренски преслап -
връх Хвойнати - слизане към Муратово езеро - хижа "Вихрен".
4. Хижа "Вихрен" - Шилигарника - Банско - разглеждане на града - Предел - София.

_________________ “Fais de ta vie un rêve, et de ce rêve une réalité!”
Antoine de Saint-Exupéry
The American Dollar | Anything You Synthesize | By Onesize |
|
|
Сря Мар 09, 2016 1:15 am |
|
 |
Меги
|
|
Сря Мар 09, 2016 10:23 am |
|
 |
gandi
|
|
Сря Мар 09, 2016 10:30 am |
|
 |
svencho
|
|
|
Пон Мар 21, 2016 6:37 pm |
|
 |
il4o_voivoda
|
|
|
|
Svencho, хубава разходка, изразителни кадри! Чудно време, първопролетно, разпознахме се / с тези фотогенични гърбове (' ') /. Все пак с това въоръжение можехте да пояздите малко и Кончето. Но що е живот и късмет, с вас да е и занапред!
|
|
|
Пон Мар 21, 2016 9:11 pm |
|
 |
svencho
|
|
|
|
Чакаше ни едното момче ( което видяхте седнал ) и щяхме много да се забавим. Иначе после си направихме забавно връщането по металното въже на скалите, след заслон Казана. Голямо Драпане и висене беше, съпроводено с изкопаване на въжето от сняг. Забавно беше Радвам се, че се срещнахме !
|
|
|
Пон Мар 21, 2016 9:29 pm |
|
 |
il4o_voivoda
|
|
|
|
В искрящата бяла пустош доброто единение е преди всичко. А няма ли някоя снимка към групата по Джамджията?
|
|
|
Вто Мар 22, 2016 1:22 am |
|
 |
svencho
|
|
|
|
Джамджиите не успяхме да ги снимаме. Качваха доста бавно и се разминахме визуално. После бяха твърде далеч и твърде малки, за да ги снимаме. 
|
|
|
Вто Мар 22, 2016 8:29 am |
|
 |
Меги
|
|
Вто Мар 22, 2016 2:10 pm |
|
 |
Лари
|
Зимно и първопролетно настроение в Северен Пирин... |
|
1 ден: 18.03.2016 г. - София - Предел - Беталовото - хижа "Яворов".
2 ден: 19.03.2016 г. - Хижа "Яворов" - заслон "Бункера" - Суходолски превал -
връх Разложки суходол - Каменитишки превал - връх Байови дупки - заслон "Кончето".
3 ден: 20.03.2016 г.- Заслон "Кончето" - връх Бански Суходол - Кончето - връх Кутело 2 - връх Кутело 1 -
слизане по Палашица към хижа "Академика" и Бъндеришка поляна - с кола - Беталовото - София.

_________________ “Fais de ta vie un rêve, et de ce rêve une réalité!”
Antoine de Saint-Exupéry
The American Dollar | Anything You Synthesize | By Onesize |
|
|
Сря Мар 23, 2016 2:56 am |
|
 |
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
Браво. Страхотен преход.
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ... |
|
|
Пет Мар 25, 2016 8:11 pm |
|
 |
Меги
|
Re: Къде се мотахте последно? |
|
вр. Полежан - Ушиците. Стражите останаха за друг път
Гледките бяха зашеметяващи...
Оттук по-интересната част-
Което не ни пречеше да хвърляме поглед към красотите наоколо-Газей, Малък Полежан...
Това беше последното изкачване този път-
To be continued. 
_________________ "Life's a journey not a destination" |
|
|
Вто Мар 29, 2016 1:38 pm |
|
 |
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3450 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Отдавна не съм писал в тази тема.
И ми се иска да пиша не за местата, където съм се "мотал последно"... Иска ми се да напиша за хората, с които бях...
Защото местата не са толкова важни... Все същите върхове, гори, камъни и дървета... Все същите бездушни чукари...
Все същите снимки... Дали със сняг, дали без сняг... Дали зимни, дали вече пролетни... Най-често мъгливи и неясни...
Но хората... Хората са друго нещо... Вярвам, че туризъм е да ходиш с ХОРА на планина, а не на ПЛАНИНА с хора...
Ще си позволя да изкажа специална благодарност на тези, с които бях на планина през изминалите месеци.
Които ми позволиха да видя планината по един по-особен, по един по-човечен начин. Благодаря им още веднъж!
По темата (и не съвсем):
За събота - 26.03.2016 г. - се взе дружно решение да се разходим из Слънчева Рила със Слънчеви Хора. Къде - не беше важно.
(Забележка: Използвани и снимки на Деси Стаменова (Лари).)
Повече снимки и джипиес трак – в краткия фотопис http://forum.bg-turist.com/viewtopic.php?p=108308#108308.
Със залез приключи този пролетен излет... Със залез и със Звезди... А в София ни посрещна тих пролетен дъжд...
|
|
Вто Мар 29, 2016 6:38 pm |
|
 |
|