Ветрови изпитания по масива Триглав в Стара Планина...
На 14.02.2016 г. успяхме да осъществим прехода от х."Соколна" до вр. Голям Кадемлия
в зимни условия и поривист вятър.
Маршрутът бе следният:
Хижа "Соколна" - покрай Сахранка - през вр. Атанастепе - Киминчето - Булките -
вр. Мазалат (Зли връх) - вр. Пиргос - вр. Малък Кадемлия - вр. Голям Кадемлия -
слизане към х. "Триглав" - от там до хижа "Русалка" и с. Тъжа -
с. Габарево и обратно към София...
Предизгревен поглед към х. "Соколна"...
Изгревът...
Към Сахранка почти няма сняг...
Трайния сняг започва от вр. Танас тепе нататък...
По Булките има опънати въжета...
Към вр. Мазалат...
Поглед от вр. Пиргос... Вятъра там беше най-силен...
Снежни форми на вр. Малък Кадемлия...
Към вр. Голям Кадемлия...
И вр. Ботев гледан от втория по височина връх в Стара планина...
Поглед назад, откъдето дойдохме...и сянката на вр. Голям Кадемлия на преден план...
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 653 Местожителство: Стара Загора-София
Пък искам да ви кажа ,че този @добрифин е един отвратителен човек. Той никога не се интересува от атмосферните условия. Никога не пропуска седмица в планината и аз питам къде е тук ХЕИ и отдела за хигиена на труда!? На всичко отгоре придумва и разни свестни хорица да кръстосват с него из ужасяващи места!И то в снега! Не знам.Предупредени сте.
А за @Лари и компания ще кажа,че знам ,че и аз можех да бъда там.Само че не дръзнах да се мъча и да зъзна.
Ветрови изпитания на Славов връх...
И нас ни поиздуха вятъра изминалата неделя - 21.02.2016 г. към Славов връх,
който е идеален за еднодневен зимен преход.
Маршрутът ни бе следния:
София - през Костенец, Белово и Юндола до х."Христо Смирненски" -
от там до Пиздова вода (чешмата над х."Христо Смирненски") - Славов връх -
Пиздова вода - язовир "Белмекен" - Юндола - Белово - Костенец - София...
Съботният ден опитахме прясно навалялият през нощта снежец по Мальовишко , към Малката Мальовица , четирима скиори , един бордист и само аз онеправдан пешеходец . Сутринта бе добре , пухкав сняг и приятно ходене , но в последствие с покачването на температурата ставаше все по-кофти за ходене , затъваше се и свличаше снега по стръмните склонове на Малка Мальовица , това ме и отказа току под него , скиорите успяха и се насладиха на големият кеф след това Програмата бе пълна , имаше и слънце , и вятър , и облаци , и мъгла , и сняг , и суграшица , та и дъжд накрая .
А , забравих , най-накрая имаше и бира
Нед Фев 28, 2016 6:21 pm
Liubitel
Великолепни снимки както винаги! Браво!!!
На третата снимка след пикела по какво се изкачват скиорите - Малка Мальовица?Нищо не разбирам от ски и каране на ски - изглежда ми направо невероятно как се изкачват по този стръмен склон.
Щях да ходя в района в събота, но след като прогнозата беше за дъжд и сняг, прецених че вероятността да бедствам ще е много голяма и се отказах.
Ама много красива тази Мальовица бе, направо ми изтръгна сърцето)))
Хайде да идва лятото, че да си налазя Рилата
Да , щурмът бе към Малка Мальовица по ЮИ-склон , който е доста стръмен . Макар и да бях с котки драмата беше пълна и пикелът ми спаси кожата в много критичен момент , заради което се отказах да продължа малко под самия връх и се върнах .
Е , ако беше дошла , нямаше да се мъча само аз
Нед Фев 28, 2016 8:30 pm
Liubitel
А толкова високо не се целя)) Щях да ходя до Страшното езеро и то защото колеги от форума ми казаха, че ще има пъртина до там. Нямам никаква екипировка за зимна планина и никакъв опит. Веднъж се качих н аМальовица през есента, там имаше сняг до коляното -голямо затъване беше, а надолу където имаше отъпкано и заледено - голямо пързаляне с трудно спиране...И до Злия прелез пак в сняг до коляното....не ме кефи такова газене. Не знам как е със снегоходки - никога не съм обувала.
На 27-28 февруари на хижа и връх Вежен, международно, с приятели от Предеяне, Ниш, Сурдулица и Кочани.
видео от връх Вежен
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org
Сря Мар 02, 2016 9:21 pm
Лари
Към срамежливите Пирински с_връх чукари (и един караул...)
На 27-28.02.2016 г. се разходихме из Северен Пирин по следния маршрут:
1 ден / 27.02.2016 г. - София - Сандански - Попина лъка - водопад Попина лъка -
преливниците на река Мозговица - заслон "Спано поле".
2 ден / 28.02.2016 г. - Заслон "Спано поле" - Башлийски чукар - Бъндеришки чукар -
Бъндерешки чуки - най-високата кота от Караулите 2609 м - Спанополски чукар -
слизане към заслон "Спано поле" през каменистото връхче, наречено от местните - Свети Никола - заслон "Спано поле" - преливниците на река Мозговица - Попина лъка - Сандански - София.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети