Гребена на Мальовица- едно мъгливо предизвикателство
Денят се очертаваше хубав , но до един момент...
Орлето и плочата под него в памет на загиналите от лавина , по която е направен филма Лавина....червеното кръгче в ляво
Тръгваѝко по ръба , времето се скапа...Стената на Мальовица в мъгла
Траверсирането беше с видимост достатъчна за момента. По ръба на стената
Важното е че се хвана момента със снега....твърд и с лек фирн.
Ръбът става хоризонтален , появиха се и козирки
Поглед назад ...
Преди премката ръба завършва с отвес
Премката и последните метри към върха
Сря Мар 23, 2016 5:58 pm
t.hristov
Поздравления за траверса
Жив и Здрав Бъди!
Сря Мар 23, 2016 8:43 pm
Antoon
Както винаги - сериозно ходене. Но (съдейки по времето) ми се чини да е било в събота, в неделя не те ли видях към Мечит?
Точно , събота до обяд беше супер , после времето се скапа , а в неделя на Мечит се засякохме преди върха
Сря Мар 23, 2016 10:34 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3375 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
danin94 написа:
Точно , събота до обяд беше супер , после времето се скапа...
Поздравления за зимното преминаване на ръба (в неделя щеше да е пролетно)!
Не съжалявай за малко мъгливото време. Все пак изкачването е било зимно.
Щеше да съжаляваш, ако не беше успял да го преминеш тази зима и беше отложил.
(Както съжалявам аз сега, не ми остана време за този ръб, остава за догодина, живот и здраве).
Въпроси:
Как оценяваш лавинната опасност при изкачване от Елениното езеро до началото на ръба под Орлето?
Имаше ли следи по лятната пътека от Елениното езеро към билото и връх Мальовица, минавано ли е от там?
Имаше ли оставени мартеници на връхните пирамиди на Мальовица (както има по други върхове напоследък )?
Благодаря предварително за отговорите.
(Както съжалявам аз сега, не ми остана време за този ръб, остава за догодина, живот и здраве).
Въпроси:
Как оценяваш лавинната опасност при изкачване от Елениното езеро до началото на ръба под Орлето?
Имаше ли следи по лятната пътека от Елениното езеро към билото и връх Мальовица, минавано ли е от там?
Имаше ли оставени мартеници на връхните пирамиди на Мальовица (както има по други върхове напоследък )?
Мартеници имаше Лавини под Орлето имаше, но снегът беше стабилен, на този етап.
Точно , събота до обяд беше супер , после времето се скапа...
Въпроси:
Привет , за върха имаше следа добре утъпкана и дълбока ,на прибиране и в гъстата мъгла си личеше добре , може и без снегоходки. Относно лавинната опасност , по принцип нея я има и по стандартната пътека и на места около нея , където релефа е по стръмен и от подстъпите към Орлето , но самия факт че има пътека и хората щъкат по нея притъпява сетивата , за момента не бих казал че е имало такава и на двете места , мисля че когато ходиш сам и то на места където не е стъпвано и следиш релефа и снега по него , винаги трябва да имаш едно наум и да си с повишено внимание.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети