ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
КРЪСТ на КУПЕНА ..
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
КРЪСТ на КУПЕНА ..
Автор Съобщение
kaleeff

Местожителство: Sofia

Мнение Отговорете с цитат
Тва е работа на тия оффф-роуд феновете. Тях ги даваха по ТВ преди няколко седмици, че ходят там и слагат некви си маркировки.
Чет Сеп 10, 2009 12:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ния

до Купена на оффроудер стига ли се? и от какъв зор са хванали да маркират, дай линк, че ми е интересно Confused
Чет Сеп 10, 2009 12:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaleeff

Местожителство: Sofia

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=5220
http://www.reklamabg.info/website/?offroad-klub-АdpЕhАlih-,43

Има доста, но за линк няма как. Казах ти че го гледах по телевизията. Не намирам нищо по темата освен това Smile
Чет Сеп 10, 2009 1:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Todor

Ега ти простотията!
Чет Сеп 10, 2009 1:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
redex

Местожителство: гр.София

Ния написа:
до Купена на оффроудер стига ли се? и от какъв зор са хванали да маркират, дай линк, че ми е интересно Confused

До връх Голям Купен не може да се стигне с МПС. С никакво!
Чет Сеп 10, 2009 3:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
planinar

redex написа:
До връх Голям Купен не може да се стигне с МПС. С никакво!

Що бе пич, може, ама требе с МПС на гръб да се стигне.
Те тоя мотор на Мальовица го бяха качили.
Нали знаеш, луд умора няма, само се поти.

Чет Сеп 10, 2009 3:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrudjan4e

Местожителство: София

Камба поне тука да не пускаме такива снимки. Достатъчно ме дразнят наживо като ги видя да бръмчат из природните паркове. Катили.

Чет Сеп 10, 2009 5:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ния

и аз не виждам по въжетата как са се качили оффроудери до Купена с моторите/атв, ако са били без - може, но те като не могат да стигнат до това място с аффроудерите откъде ще го знаят/обичат, че и да си правят труда с кръста...

аз все още умувам какъв е бил замисълът на този/тази/тези, които са го сложили кръста горе.
сигурни ли сте, че не се е случило нещо?
защото ако няма причина, значи да се започне ендо масово такова поставяне/забучване по върховете...

съжалявам за спама, но търся обяснение някакво.
Чет Сеп 10, 2009 9:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Най-вероятно някой, който се е почувствал много грешен гледа да си замаже греховете.... Нали виждате как просперират манастири и параклиси около спа хотели и пр. места дето масово първо се съгрешава с ядене, пиене /а защо не и с чужда жена/, а после с 1 голяма свещ се решава въпроса и си "на чисто" пред Бога.... Църквата и нейните служители разбира се нямат нищо против - от там им е келепиреца и т.н. - всичко е пари в храмовете.
Пък тези които са сложили кръста са най-вероятно от "патриотите", които облещили мътни и зачервени от пиянство очи се дерат под звуците на "от батак съм чичо.." и др. подобни и са готови веднага да тръгват да колят турците..... ама иначе в града са тихи и кротки агънца и бутат 20-ка на пътния полицай да си затвори очите за някое нарушение....
Въобще .... повдига ми се от фалш и показност..... Пък това с Купена.... направо ми е мъка - най-красивия връх на Балкана осраха!!!!
Чудя се какво да му захлупя огоре, като ида другия път - фес или петолъчка Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Че ще пикая на него е сигурно!
Чет Сеп 10, 2009 10:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Todor

Ния написа:
добре, друга идея. не може ли просто мистериозно да изчезне кръстът? дали ще го нося нагоре или надолу...

Аз ще ти помагам Smile Все ще занеса до там до там газов резак с 1 бутилка газ. Струва ми се, че от северната страна по-лесно "ще се носи" и по-далеч ще стигне Laughing Laughing Laughing
Чет Сеп 10, 2009 10:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
redex

Връх голям Купен се намира в НП. Централен Балкан и попада по всички закони на парка. Който и каквото да е правил/занесал/монтирал горе, го е правил нарушавайки закона, било то и с благородна цел. То по тази логика да започнем да си монтираме и "пътечно" усвлетление за да ни е светло...
Пет Сеп 11, 2009 8:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
planinar

redex написа:
Който и каквото да е правил/занесал/монтирал горе, го е правил нарушавайки закона

Пич, на какво базираш твърдението си, че това е незаконно? Къде пита, какви документи провери?
Пет Сеп 11, 2009 11:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
planinar

Не искам да заемам страна по спора за/ против този кръст. Лично аз бих предпочел България да бъде обявена за резерват под егидата на Юнеско или поне всички планински райони да се включат в НАТУРА 2000, да се забрани да се маркират пътеки, но това са мечти...

Не мога обаче да не възразя срещу нихилизма.
Хубав или не, този кръст е поставен там от хора, които са имали добри намерения. Друга е темата, какво се е получило. ВСЕ ПАК: Това не е лифт, не е път, не е хотел.

Защо няма същите коментари и ЗАКАНИ за строежа на лифтове, пътища и хотели?

На всички, които са тръгнали с „резаци” към Купена искам да кажа: Минете първо през Езерата, Шилигарника и Картала. Свършете нещо наистина значимо и качествено. Да, ама НЕ. Както каза Дидо, „По ония места бият”.
Пет Сеп 11, 2009 11:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
redex

Прочетох плана за управление.
Ето линки към плана
http://www.centralbalkannationalpark.org/gr.phtml?dir=../../documents&img=/355.pdf
Страница 10 , таблица 2 ' Ограничения и забрани"

Към изказването си по-горе, " Който и каквото да е правил/занесал/монтирал горе, го е правил нарушавайки закона" добавям според мен, което значи че мога и да греша.
Пет Сеп 11, 2009 12:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

redex написа:
Връх голям Купен се намира в НП. Централен Балкан и попада по всички закони на парка. Който и каквото да е правил/занесал/монтирал горе, го е правил нарушавайки закона, било то и с благородна цел. То по тази логика да започнем да си монтираме и "пътечно" усвлетление за да ни е светло...

Нямам думи! Който го е измислил и реализирал(или платил), избива комплекси! Със сигурност е някой "покорител". Иначе със сигурност е гръмоотвод, предстои да видим колко издържлив. Wink

Пет Сеп 11, 2009 12:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 2 от 8

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.