до Купена на оффроудер стига ли се? и от какъв зор са хванали да маркират, дай линк, че ми е интересно
До връх Голям Купен не може да се стигне с МПС. С никакво!
Чет Сеп 10, 2009 3:46 pm
planinar
redex написа:
До връх Голям Купен не може да се стигне с МПС. С никакво!
Що бе пич, може, ама требе с МПС на гръб да се стигне.
Те тоя мотор на Мальовица го бяха качили.
Нали знаеш, луд умора няма, само се поти.
Чет Сеп 10, 2009 3:58 pm
dobrudjan4e
Камба поне тука да не пускаме такива снимки. Достатъчно ме дразнят наживо като ги видя да бръмчат из природните паркове. Катили.
_________________ Който пие бира не умира!
Чет Сеп 10, 2009 5:54 pm
Ния
и аз не виждам по въжетата как са се качили оффроудери до Купена с моторите/атв, ако са били без - може, но те като не могат да стигнат до това място с аффроудерите откъде ще го знаят/обичат, че и да си правят труда с кръста...
аз все още умувам какъв е бил замисълът на този/тази/тези, които са го сложили кръста горе.
сигурни ли сте, че не се е случило нещо?
защото ако няма причина, значи да се започне ендо масово такова поставяне/забучване по върховете...
съжалявам за спама, но търся обяснение някакво.
Чет Сеп 10, 2009 9:13 pm
Todor
Най-вероятно някой, който се е почувствал много грешен гледа да си замаже греховете.... Нали виждате как просперират манастири и параклиси около спа хотели и пр. места дето масово първо се съгрешава с ядене, пиене /а защо не и с чужда жена/, а после с 1 голяма свещ се решава въпроса и си "на чисто" пред Бога.... Църквата и нейните служители разбира се нямат нищо против - от там им е келепиреца и т.н. - всичко е пари в храмовете.
Пък тези които са сложили кръста са най-вероятно от "патриотите", които облещили мътни и зачервени от пиянство очи се дерат под звуците на "от батак съм чичо.." и др. подобни и са готови веднага да тръгват да колят турците..... ама иначе в града са тихи и кротки агънца и бутат 20-ка на пътния полицай да си затвори очите за някое нарушение....
Въобще .... повдига ми се от фалш и показност..... Пък това с Купена.... направо ми е мъка - най-красивия връх на Балкана осраха!!!!
Чудя се какво да му захлупя огоре, като ида другия път - фес или петолъчка
Че ще пикая на него е сигурно!
Чет Сеп 10, 2009 10:05 pm
Todor
Ния написа:
добре, друга идея. не може ли просто мистериозно да изчезне кръстът? дали ще го нося нагоре или надолу...
Аз ще ти помагам Все ще занеса до там до там газов резак с 1 бутилка газ. Струва ми се, че от северната страна по-лесно "ще се носи" и по-далеч ще стигне
Връх голям Купен се намира в НП. Централен Балкан и попада по всички закони на парка. Който и каквото да е правил/занесал/монтирал горе, го е правил нарушавайки закона, било то и с благородна цел. То по тази логика да започнем да си монтираме и "пътечно" усвлетление за да ни е светло...
Пет Сеп 11, 2009 8:41 am
planinar
redex написа:
Който и каквото да е правил/занесал/монтирал горе, го е правил нарушавайки закона
Пич, на какво базираш твърдението си, че това е незаконно? Къде пита, какви документи провери?
Пет Сеп 11, 2009 11:13 am
planinar
Не искам да заемам страна по спора за/ против този кръст. Лично аз бих предпочел България да бъде обявена за резерват под егидата на Юнеско или поне всички планински райони да се включат в НАТУРА 2000, да се забрани да се маркират пътеки, но това са мечти...
Не мога обаче да не възразя срещу нихилизма.
Хубав или не, този кръст е поставен там от хора, които са имали добри намерения. Друга е темата, какво се е получило. ВСЕ ПАК: Това не е лифт, не е път, не е хотел.
Защо няма същите коментари и ЗАКАНИ за строежа на лифтове, пътища и хотели?
На всички, които са тръгнали с „резаци” към Купена искам да кажа: Минете първо през Езерата, Шилигарника и Картала. Свършете нещо наистина значимо и качествено. Да, ама НЕ. Както каза Дидо, „По ония места бият”.
Към изказването си по-горе, " Който и каквото да е правил/занесал/монтирал горе, го е правил нарушавайки закона" добавям според мен, което значи че мога и да греша.
Връх голям Купен се намира в НП. Централен Балкан и попада по всички закони на парка. Който и каквото да е правил/занесал/монтирал горе, го е правил нарушавайки закона, било то и с благородна цел. То по тази логика да започнем да си монтираме и "пътечно" усвлетление за да ни е светло...
Нямам думи! Който го е измислил и реализирал(или платил), избива комплекси! Със сигурност е някой "покорител". Иначе със сигурност е гръмоотвод, предстои да видим колко издържлив.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Следваща
Страница 2 от 8
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети