Автор |
Съобщение |
jordy
|
|
Вихрен |
|
Малко снимки от Вихрен.
Джамджиевия ръб от пътеката преди Кабата .
Гредаро и Голямото Влахинско ...............
Синаница.........
Мраморното чело .......
Танцуващите сенки на облаците по билото........
https://picasaweb.google.com/gip303/Vihren050909#
Последната промяна е направена от jordy на Пет Апр 22, 2011 6:05 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
Пон Сеп 07, 2009 11:15 pm |
|
|
bitterman
Регистриран на: 29 Юли 2009 Мнения: 280 Местожителство: ГРАД ДОБРИНИЩЕ |
|
|
|
Хубаво време погодил.Хубава расходка.
_________________ Пирин планина номер 1 |
|
|
Вто Сеп 08, 2009 12:17 am |
|
|
dobrudjan4e
|
|
|
От моята група са двете човечета влезли в кадър .
_________________ Който пие бира не умира! |
|
|
Вто Сеп 08, 2009 6:35 pm |
|
|
jordy
|
|
|
|
Аха,хубаво
Последната промяна е направена от jordy на Пет Апр 22, 2011 6:06 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Вто Сеп 08, 2009 7:01 pm |
|
|
Ния
|
|
|
|
прекрасни снимки! и ние бяхме тогава нагоре - тръгнахме от Синаница към Кончето. големи магистрали бяха нагоре до Вихрен и надолу, много модерна станала тая дестинация бре. не знам заради това, че има асфалт до хВихрен ли, защо ли. а времето беше чудесно...само следяхме небето къде ще запуши, но слава богу стигнахме до Яворов по сухо. за тези, които останаха на Кончето да нощуват не знам как е било слизането.
поздрави!
пс: някой разбра ли какво точно става с хВихрен? в четвъртък ни казаха, че е затворена от ХЕИ?
|
|
|
Вто Сеп 08, 2009 9:22 pm |
|
|
Niksi
|
|
|
Оооо...Ния. Ха добре дошла..
Ако си същата Ния от Яворов де...Ама по-скоро няма начин да си друга..
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу. |
|
|
Вто Сеп 08, 2009 9:41 pm |
|
|
jordy
|
|
|
|
Радвам се,че ти харесват Ния.
Последната промяна е направена от jordy на Пет Апр 22, 2011 6:07 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
Вто Сеп 08, 2009 9:53 pm |
|
|
alexstoilov
|
|
|
|
Здравейте, на около 20.09 мисля да изкача вр. Вихрен, но тъй като съм начинаещ планинар, предложете ми моля по кой маршрут точно да мина. Ще бъда сам и мисля около 06:30 да съм на х. Вихрен (предполагам се стига до там с лек автомобил) и да се върна в ранния следобяд, че да не ме изненада времето. Благодаря предварително!
|
|
|
Вто Сеп 08, 2009 10:00 pm |
|
|
Ния
|
|
|
|
то е вече пословична закономерсността между асфалтовия достъп до хижите и състоянието на планината им.
а хВихрен ме е подслонявала само веднъж, няма да се повтори, освен ако наистина не й правят проверки/ремонт и не я постегнат и откъм база, и откъм отношение на хижарите.
нямам думи вече за застрояването. преди малко четох за плановете за лифтове и писти и гондоли (!?) по Пирин. видяхме го това в Рила, ходихме по протести, ще го видим и във Витоша вероятно, но за Пирин най-много ме заболя сърцето, буквално ме жегна.
не знам. освен да прибегнем до туристически тероризъм, за който имам и съм чувала няколко идеи, друго не виждам.
с мирни средства нищо не се случва.
само по националното битиви на културата съобщават в ефир
"Природозащитници се опитват да спасят Рила, но няма да успеят."
потресаващо.
Ники, същата Ния съм от под навеса с мъглата
|
|
|
Вто Сеп 08, 2009 10:03 pm |
|
|
natam-nasam
|
|
|
|
Вярно, че се засекохме на Вихрен. Вие тъкмо се качихте, когато потегляхме надолу към Премката. Тези дечица, които са влезли в кадър, също си ги спомням. Напълниха ми душата! Задминахме ги по пътя и чухме разговор между тях кой какви върхове е изкачил. Направо като възрастни планинари си приказваха
|
|
|
Вто Сеп 08, 2009 10:16 pm |
|
|
jordy
|
|
|
|
|
|
Здравейте, на около 20.09 мисля да изкача вр. Вихрен, но тъй като съм начинаещ планинар, предложете ми моля по кой маршрут точно да мина. Ще бъда сам и мисля около 06:30 да съм на х. Вихрен (предполагам се стига до там с лек автомобил) и да се върна в ранния следобяд, че да не ме изненада времето. Благодаря предварително! |
След ,като ти е за първи път,карай направо по червената боя от х.Вихрен.
Последната промяна е направена от jordy на Пет Апр 22, 2011 6:09 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Вто Сеп 08, 2009 10:35 pm |
|
|
lubitel
|
|
|
|
|
....мисля да изкача вр. Вихрен, но тъй като съм начинаещ планинар, предложете ми моля по кой маршрут точно да мина.... |
До х. Вихрен е асфалт...проблем се оказва паркирането... ...Според мен, най-добре е качване през Големия Казан и слизане през Кабата - много приятен маршрут с хубави гледки и изненадващо малко хора по него.... . Ако бързаш или имаш страх от височина ( пътеката през Казана е по-опасна според мен) - качване и слизане през Кабата - това е "царския път", за около 2.5 ч. си горе...макар че е най-тежък....Лек път.
П.П. jordy ме изпревари....бяло-червена маркировка има и от двете страни - и през Кабата и през Казана...но има една скала на която има стрелка и надпис - надясно за Казана и нагоре за Кабата...Пътеката през Казана се среща с тази, идваща от х. Бъндерица, бяло-зелена маркировка....
|
|
|
Вто Сеп 08, 2009 10:44 pm |
|
|
jordy
|
|
|
|
|
|
Вярно, че се засекохме на Вихрен. Вие тъкмо се качихте, когато потегляхме надолу към Премката. Тези дечица, които са влезли в кадър, също си ги спомням. Напълниха ми душата! Задминахме ги по пътя и чухме разговор между тях кой какви върхове е изкачил. Направо като възрастни планинари си приказваха |
Ей ги децата......
Последната промяна е направена от jordy на Пет Апр 22, 2011 6:20 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
Вто Сеп 08, 2009 10:56 pm |
|
|
alexstoilov
|
|
|
|
Благодаря за съветите, мисля първото ми изкачване да е по царския път, пък нататък като добия опит, ще пробвам и другите пътеки.Дано само е хубаво времето.
|
|
|
Вто Сеп 08, 2009 11:04 pm |
|
|
Niksi
|
|
Вто Сеп 08, 2009 11:19 pm |
|
|