ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
ИЗБОР НА ПАЛАТКА
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 47, 48, 49  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
ИЗБОР НА ПАЛАТКА
Автор Съобщение
jorji

Мнение Отговорете с цитат
нещо много конденз ми прави тая палатка(тримма който по горе хвалех),
сутрин като махам горния кат и сичко пада вътре... а ако се опра някъде без да искам и водата влиза вътре..
Иначе с пода дертове няма, остава сух при всяка ситуация.

Тествано 2-3 дни из пирин.
Нед Сеп 06, 2009 8:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
skakalec

Решил съм да си купувам палатка, но не искам да е от тези с мрежест вътрешен слой. Някой може ли да ми препоръча такава с плътен слой?
Пон Сеп 07, 2009 9:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jorji

Цитат:
нещо много конденз ми прави тая палатка(тримма който по горе хвалех),
сутрин като махам горния кат и сичко пада вътре... а ако се опра някъде без да искам и водата влиза вътре..
Иначе с пода дертове няма, остава сух при всяка ситуация.

Тествано 2-3 дни из пирин.

да не бъркам аз нещо с тая палатка? друг има ли опит модела?
Пон Сеп 07, 2009 4:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
skakalec

Май не бъркаш. С мой роднина ходихме преди две седмици в Пирин и спахме в Трим. Сутринта от долната страна на горния слой имаше яко влага. Отдавам го на голямата температурна разлика между деня и ноща. Пък и нали така трябва да бъде - това е двуслойна и конденз има почти винаги при по-ниски температури отвън?
Пон Сеп 07, 2009 7:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jorji

Но в случая долния слой е изцяло мрежа и става много неприятно когато тръгнеш да я пребираш!
Както и да е, дано дъждовете продължат, ще я опъна в двора да видя при плавни температурни промени как се държи.

Не съм имал зимна палатка,
дидо, при кампа как е ? може би в снега и е силата...
Пон Сеп 07, 2009 8:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dido

Конденза е нормално нещо - получава се от влагата при издишване и студения външен слой. Мисля не зависи от модела на палатката.

Моят CAMP е летен модел, зимен мисля да си пазаря на есен живот и здраве. Ползвал съм го при минусови температури и тогава конденза просто замръзва отвътре. Тогава изтупваш външния слой от леда и го сгъваш сух в торбата Very Happy

Пон Сеп 07, 2009 8:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
didipav

Местожителство: Варна

Ей,jorji при пробата в двора,ще се наложи и ти да си вътре Very Happy иначе резултатът от теста е невалиден.А познай колко конденз се получава,когато вътре сте двама Think
Пон Сеп 07, 2009 9:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ribar

Местожителство: Bansko, BG

Здравеите.
Случаино се натькнах на некви саитове от северна Америка за палатки и Ми се видяха доста скьпи!
Става вьпрос за 4сезонни,като Bibler ,Black dimond,mountain hardwear,.
Набиха Ми се в учите например Bibler Fitzroy и Mountain Hardwear Eve-2!
Някои има ли инфо за подобни неща,дали наистина вьршат хубава работа или са само много пари и толкоз?
Пон Сеп 14, 2009 9:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Svetlyo79

Местожителство: Пловдив

Здравейте,

аз също като доста хора тук съм изправен пред труден избор каква палатка да избера. При мен ситуацията обаче е маааалко по-различна. Значи палатката, която искам да закупя, няма да бъде използвана за планина, а предимно за лятно къмпингуване из Европа или на морето. От тази гледна точка, не бих желал да инвестирам твърде много в нея, тъй като няма да се налага да издържа на кой знае какъв студ или дъжд, но все пак да не се превръща и в аквариум за рибки след първите капки - все пак не сме господари на времето и дори и през лятото, дъждовете не са невъзможни. Това, на което държа, е да е просторна - не искам да влизам в палатката пълзешком или пък да се чудим с жена ми как да се сместим - ние, завивките, възглавниците и някой и друг "парцал" Oops Теглото също не е "болка за умиране", защото както казах, ще се използва по къмпинги и ще тежи на колата, не на мен Very Happy

Палатките, в които се заглеждам са следните (знам, че за някои от тях са питали и по-напред в темата - изчел съм я цялата, но все пак нуждите там бяха други):
1. Vango Alpha 400 - дават я за 4-ма, което означава, че би трябвало да ни е достатъчно просторна за двама, височина 135 см и размери на основата, колкото на спалнята ни в вкъщи... Laughing
2. По-малката сестра Vango Alpha 300 (просто не съм сигурен дали тази ще ми се стори достатъчно просторна, затова се заглеждам и по 400...
3. И последно, но не на последно място - Zetes 300

Наясно съм, че не са "върха на сладоледа", че са може би компромисен/бюджетен вариант, но все пак не ми се дават повече от 150-160 лв за палатка, която ако се ползва изобщо през годината, ще е за 5-6 дни до седмица и то през лятото...

Моля за компетентните ви мнения - смятате ли, че са достатъчно добър "компромисен" вариант и че ще задоволят нуждите, които вече изложих? Също така мислите ли, че Alpha 400 би била прекалено голяма?

Благодаря предварително за всяко мнение и съвет!

Поздрави,
Светльо
Чет Сеп 17, 2009 9:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ubersoldat

Някой да има идея от къде да си взема Camp Minima ?
Пон Окт 19, 2009 4:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dido

Намасте примерно? Моята я взех от е-шопа на Горгона.

Пон Окт 19, 2009 5:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ubersoldat

dido написа:
Намасте примерно? Моята я взех от е-шопа на Горгона.

Мерси бях забравил за Намасте Smile В горгона няма (поне на сайта им). И още един въпрос - някой да има идея от БГ дали може да се вземе палатка на MSR ? Конкретно се спрях на Hubba Hubba или Hubba Hubba HP.
Вто Окт 20, 2009 9:56 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Niksi

Местожителство: софия

Моята Камп Минима преди време я взех точно от Намасте...
Не знам дали точно сега имат, но може да разбереш..

Успех..Smile

Вто Окт 20, 2009 4:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
mury

За да не пускам нова тема,въпреки спрелия интерес към тази все пак искам да попитам.Трябва да купя палатка,която ще се ползва веднъж годишно на яз.Доспат-месец юли.Трябва да е 4-местна,за мен жената и детето/4г./.Спрял съм се на 2 варианта-бюджета е около 250 кинта
1 вариант-http://tashev.bg/bul/beta_350.htm
2 вариант-http://www.ekipirovka.com/index.php?p=8&pid=216

Няма значение колко кг.е,ще се вози в багажника на колата.Интересува ме още какво трябва да гледам при покупката евентуално
Вто Апр 20, 2010 11:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
izvetrql

Имам две от по-малките на Ванго, вършат работа, доволен съм.
Сря Апр 21, 2010 5:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 47, 48, 49  Следваща
Страница 5 от 49

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.