|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
kavlar
|
|
изложба |
|
Ще правя изложба за Рила в училището, където работя и ми трябва карта на планината с резерватите. Има я по информационните табели в парка. От къде мога да си закупя такава, но на хартиен носител?
Ако някой има хубави снимки от резерватите Ибър и Парангалица би ли ми услужил с тях за изложбата?
|
|
|
Пон Фев 01, 2016 3:44 pm |
|
 |
vladofff
|
|
|
|
Карти най-вероятно по книжарниците има, поне от 15 години не съм си купувал карти на хартия.
За Ибър прати ми на ЛС имейл, ще ти пратя някои по-ставащи.
|
|
|
Пон Фев 01, 2016 4:42 pm |
|
 |
kavlar
|
|
|
Пон Фев 01, 2016 7:19 pm |
|
 |
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3444 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
Re: изложба |
|
 |
 |
... карта на планината с резерватите. Има я по информационните табели в парка... |
За коя карта става въпрос? За тази:
Или за тази:
Картата на "Картография" ЕООД (която фалира и не работи вече) може да се намери все още в някои книжарници и на площад "Славейков" например. Това е зелената карта долу вдясно на втората снимка. Но тя е стара и скъпа.
Картата на "Домино" ЕООД е масово разпространена, като най-евтина съм я срещал в магазините на Кауфланд (наред с картите на Пирин и Витоша) - 2,99 лв. Тъй като картата е отпечатана двустранно (Рила е разделена на 2 части, които са нанесени върху двете страни на картата), нужни са 2 карти, за да се сглоби цялата планина.
Какъв размер трябва да бъде картата за изложбата? Отпечатване от снимка също е възможност - на цветен принтер няма да струва много повече от покупката на картата. А ако се принтира черно-бяло, може след това учениците да оцветят картата в зелено, синьо и кафяво, като очертаят резерватите със специални цветни граници. Тъкмо така ще се запознаят с тях и ще ги изучат по-добре.
Успех в начинанието!
|
|
Пон Фев 01, 2016 8:53 pm |
|
 |
Щуров
|
|
|
Пон Фев 01, 2016 9:12 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|