Автор |
Съобщение |
mirosllaw
|
Скъсана подметка BG3 на Bestard |
|
Така изглежда подметката на една от новите ми обувки Bestard Crossover BG3 (купени през декември 2015) след едва третото ходене:
Ходенето беше изключително по сняг със снегоходки, без никакви сериозни препятствия. От Бестард ми предложиха два варианта - да сменят подметката със същата или да сменят и двете подметки с Vibram® Foura (подметките на модела 0891 Phantom). Сега трябва да реша. Някой друг имал ли е подобни проблеми с BG3 подметки? Т.е. каква е вероятността ако поискам да я сменят със същата, скоро да се озова отново в същото положение?
И ако някой е носил Bestard Phantom да сподели много ли е твърда подметката им, става ли за ходене и без сняг - в нашите планини по-често се тръгва без сняг от ниското дори и през зимата.
|
|
|
Съб Яну 30, 2016 11:09 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Носил съм обувка с BG3 - Bestard Breithorn Lite. Не съм доволен като цяло. Заради специфичната кройка около петата бързо се получи разкривяване, отдето BG3-ката почна да се износва неравномерно. В края на краищата обувката беше за изхвърляне преди да съм износил изцяло подметката или кожата.
BG3 подметката иначе е доста добра като идея и действително има много по-слабо хлъзгане от Vibram Fuora. Не ми е правило впечатление да е крехка, забеляза ли как се е получило това разкъсване при тебе?
За Фантома - колега оня ден пазари, ще го питам за отзиви от вчерашното първо ходене с тях.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Нед Яну 31, 2016 7:47 pm |
|
|
mirosllaw
|
|
|
Единственото ми обяснение е, че там се допира в захващането на снегоходката (TSL 226 Rando), но аз съм носил тези снегоходки с много други обувки и не е имало проблем. А и в случая маршрута беше много лежерен - Боровец - заслон Кубадинка, без каквито и да било сериозни натоварвания на снегоходките и обувките.
|
|
|
Нед Яну 31, 2016 9:06 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
Така като гледам, оплакването може да се сведе до Бестард само доколкото са избрали поредния скапан продукт на Вибрам - на снимката се вижда разкапване на самата подметка, но не и залепването ѝ към обувката, за което пряко отговорни са испанците. Очевидно Вибрам вече не е това което беше. Миналата година купихме Оланг, с Вибрамена подметка - само след няколко месеца се оказа, че подметката, въпреки че пише вибрам, е като правена от кори за мазна софийска баница...Поне сега такъв вид има, не знам по нататък на какво ще заприлича. Така, че внимателно с последващи покупки на станалото вече менте вибрам.
|
|
|
Пон Фев 01, 2016 10:14 am |
|
|
dido
|
|
|
|
BG3 не е на Vibram, май. По спомен магазинера я водеше собствена разработка на Bestard.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Фев 01, 2016 10:25 am |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
BG3 не е на Vibram, май. По спомен магазинера я водеше собствена разработка на Bestard. |
Значи са виновни в пълна степен и следва да се уважи всяка рекламация.
|
|
|
Пон Фев 01, 2016 10:29 am |
|
|
neillmakoli
|
|
|
Тъпа работа да си купиш скъпи обувки и да започне да им се разпада подметката.
Добре, че е било лека разходка, а ако трябваше да се разчита на тях за някоя сериозна обиколка където са ти единствените обувки не ми се мисли...
|
|
|
Пон Фев 01, 2016 12:57 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
Тъпа работа да си купиш скъпи обувки и да започне да им се разпада подметката.
Добре, че е било лека разходка, а ако трябваше да се разчита на тях за някоя сериозна обиколка където са ти единствените обувки не ми се мисли... |
Ахъ, миналата година си карам ски на вр.Белмекен и прехвалената обувка динафит/нарочно с малка буква/, дето струва майка си и баща си ми се разпада на краката. Пак за подметка става дума. Добре, че беше само "лека разходка"...
Сега по същество - обувките са като колите - като излезе един модел, минават няколко години, да му минат "детските болести", след което тъкмо го направят както трябва, и вземат че го сменят и колелото отново се завърта... Затова и кола си купувам само последната година от съществуването на модела и горе долу успявам да уцеля. При обущата както гледам, е същото. Това с конците, "вградени" в подметката за момента ми е необяснимо, но може би са заимствали нещо от автомобилните гуми. Не знам конкретно защо, а и тук във форума има кой да изнесе подробности точно за Бестарда. За момента аз минавам за техен почитател и си мисля, че става въпрос за единични случаи, но дето се казва, неприятно е, точно на теб да се случи...
|
|
|
Пон Фев 01, 2016 2:15 pm |
|
|
neillmakoli
|
|
|
Това с конците в магазина ми казаха, че е направено за по-добро сцепление.
Явно е по-мека подметката, но не толкова здрава.
Аз пробвах модел с бг3 подметка и Катманду модела в магазина.
Катмандуто правеше по-добро сцепление на паркета.
В крайна сметка Брейторна взех.
|
|
|
Пон Фев 01, 2016 3:48 pm |
|
|
mirosllaw
|
|
|
Това е резултатът от ремонта на обувките в Бестард
Бестард изпратиха куриер, обувките бяха взети от дома ми на 04.02.2016 и получени обратно на 22.02.2016. Съгласно моето желание, подметките бяха сменени с Vibram® Foura (като на модела 0891 Phantom). Всичко това беше покрито от гаранцията, без никакви разходи от моя страна. За втори път получавам перфектно гаранционно обслужване от фирма Бестард.
|
|
|
Пон Мар 07, 2016 11:07 pm |
|
|
|