някой да пази спомен за цвета на маркировката по маршрута х. Хайдушка песен - х. Васильов ?
Димо Колев беше написал в един коментар това:
Dimo Kolev написа:
... за картата БГМ ... не е правилно нанесено... :
...
13. Маркировката от х. Васильов през проход Богое по билото на рида е синя+зелена. Разделя се след вр. Турлата и седловина Печковец (1200 м). Зелената слиза към с. Чифлик, синята продължава по билото към Ушите.
...
Проверка на седл. Богое обаче показа само синя маркировка, без зелена. Зелена от х. Хайдушка песен действително има, но според pelitko тя стига до билните части на Яворов рът, където се включва в синята х. Ехо-х. Васильов.
_________________ Бутам след осмата бира
Последната промяна е направена от dido на Вто Яну 12, 2016 7:46 pm; мнението е било променяно общо 1 път
някой да пази спомен за цвета на маркировката по маршрута х. Партизанска песен - х. Васильов ?
Димо Колев беше написал в един коментар това:
Dimo Kolev написа:
... за картата БГМ ... не е правилно нанесено... :
...
13. Маркировката от х. Васильов през проход Богое по билото на рида е синя+зелена. Разделя се след вр. Турлата и седловина Печковец (1200 м). Зелената слиза към с. Чифлик, синята продължава по билото към Ушите.
...
Проверка на седл. Богое обаче показа само синя маркировка, без зелена. Зелена от х. Партизанска песен действително има, но според pelitko тя стига до билните части на Яворов рът, където се включва в синята х. Ехо-х. Васильов.
Дидо хижата се казва Хайдушка песен. Стига с тези партизани. Зелена и синя е маркировката през проход Богое. Може на самият проход да липсва зелената но от двете му страни е двойна. Имам снимки между прохода и х. Васильов на които са и двете марки. Освен тях има и жълта която сече завоите на пътя към Рибарица. От там не съм слизъл, но спирах по пътя и засичах пътеката по завоите. В момента не мога да ти кача снимки. Може по-късно
Ей сега Стефан ще извади снимки и спомен. Моят спомен е, че маркировката е така, както е дадена на картата.
Прави ми впечатление, че чакалото не е на мястото си или има и друго чакало, също и липсваща на картата колова маркировка.
П.С. Не ме питайте от къде знам. Добре, че Стефан не знае да псува.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Вто Яну 12, 2016 7:27 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3385 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
(Може би си сбъркал песента - не Партизанска, а Хайдушка. )
От х. "Хайдушка песен" за х. "Васильов" започва зелена маркировка, която стига до синята маркировка от х. "Ехо" до х. "Васильов":
След като се слее със синята маркировка, до прохода Богоя няма зелени марки (или поне аз не съм снимал).
На едно място по тази отсечка обаче има табели, върху които е показана зелена маркировка:
Дали само една табела може да се счита за маркировка?
На самия проход Богоя има стара табела за х. "Хайдушка песен" със зелена маркировка:
И нова табела, върху която маркировката е смесена - синьо и зелено:
От прохода Богоя до х. "Васильов" не съм забелязал зелени марки (освен от пътеката с. Рибарица - х. "Васильов" - х. "Коман").
Синята маркировка между х. "Васильов" и х. "Ехо" е сравнително нова. Дали предстои подновяване/нанасяне за първи път на зелената маркировка от проход Богоя до х. "Хайдушка песен"?
П. П. Ако някой има снимки или други доказателства, че зелена маркировка съществува между прохода Богоя и х. "Васильов" - нека даде. Аз не мога да дам снимки на липсващ обект.
Вто Яну 12, 2016 7:33 pm
dido
Ахам да, Хайдушка разбира се, не знам отде влезе това Партизанска. То така - нито зелена марка има горе, нито хижата е Партизанска ...
ОК, изясняват се нещата. Дотук само Димо твърди, че пътьом по Яворов рид има зелена марка. Димо, защо такава дезинформация даваш тук и в справочника ?
П.П. Забравих разбира се да напиша, че лятоска минавах напред-назад по маршрута х. Васильов-х. Ехо и зелена марка не видях. Оттам дойде смътното подозрение, че има нещо гнило в Дания. Дотук подозрението се трансформира в увереност (каква? ).
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Яну 12, 2016 7:40 pm
ilievvli
Зелената марка е видна на тази снимка как върви:
Табелката е пред хижа Васильов.
P.S. в snimka.bg има няколко албума за хижа Васильов.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети