...... Да им го тура на безопасността....
Виж коловете между Росоватец и М.Кадемлия как са полегнали, пък и "бабската пътека" - колко време живя, преди да почине скоропостижно.
vladofff В събота срещнахме с колегата Станислав двама рейнджари горе на баира и си поговорихме надълго и широко. Попредставихме се един друг, поразприказвахме се надълго и нашироко. Единият се оказа син на познати хора, много готини хора, градили много неща в Балкана. Та стана въпрос разбира се за тези полегнали колци около Чим колиба, както и за тези около Беклемето дето Стефан Илиев ги е снимал. Учудиха се в началото, после рекоха че са само два-три такива. Не съм ги броил, сигурно и ти не си. Момчетата ми харесаха. Единият показа доста интересни растения, които съм подминавал без да забележа. Упътиха ни - да не се изгубим . Разправиха за въжетата, за новите пътеки, за новия път от Тъжа, за резерватите, пожара под Соколна, за мечките и УБО-то. Абе беше интересно и полезно. За мен поне. За тях незнам.
Останах с впечатление, че с идването на новата управа в Парка е започнало нещо да се прави. Сега дали това нещо е тъпо или добро, дали е качествено или не - е друг въпрос. Но интересното е че се гради. Значи има пари. Значи се усвояват. Значи е добре. ЗА НЯКОИ. Защото след въпроса ми кога че е готова новата пътека към Мазалат получих следния отговор "Почнахме е тази година, надявам се да я завършим догодина. Защото свършиха парите. Толкова бързо, пък не бяха малко. Не мога си го обясня как стана това". Е ние знаем как. Предната вечер си бях в Габарево. Пихме си бирата в кръчмата с хора имащи общо с туризма в района. По едно време влиза един наперен и почерпен. Единият ми вика "Тоз познаваш ли го. Той ти е градски. Но живее вече в района. Прави сега едни нови табели в Парка и скоро ги монтираха. Един от най-големите мошенници е да знаеш". Не му запомних името. Не ми и трябва
Вто Ное 03, 2015 11:46 am
dido
Преди 2 седмици бях на Амбарица. Горе по равното няколко колеца от новите бяха полегнали вече на земята, пролетта явно ще е финалното преброяване. Очаквам поне половината да са долу, та - който отмята данни за картата - не ги щракайте новите
Онзи ден се натъкнах на поредното българско достижение в парапетното дело. Става дума за ново метално въже на пътеката от гр. Карлово към х. Хубавец в участъка след първия железобетонен мост над десен приток на Стара река:
Северния край на това дебело метално въже е трябвало да достигне до голям камък, в който е забита и циментирана метална кука:
Добре ама се е оказало че дължината на въжето не достига с около метър. Какво мислите е измислил нашенския гений? Металното въже е завързано с ръждясалa тел към един храст в близост до недостижимата кука:
В района има и още нови парапети, в чието изграждане храстите край пътеката също имат водеща роля като заместител на вече изскубнати от земята метални шишове, през които въжето минава.
Чет Дек 24, 2015 3:28 pm
vladofff
както казва Лордът: "Кипи безсмислен труд". Точно там няма никакъв смисъл от железа, ама карай, да живеят "европроектите".
Сря Яну 06, 2016 2:53 pm
Kent
парапета над карлово е,
като те подгони баба меца
да нема къде да шаваш ...
в испания нали има надбягване с бикове
аде не са по долу балканджии
п.п. коравите калоферци хеле, гледам - ловят пастърва на жив червей
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 20, 21, 22
Страница 22 от 22
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети