Много се замислих, върху думите на Мислещият : Разбрах, че това е твой избор. Аз го писах за другите, които четат, не за теб. Вярвам, че ако един се е замислил, пак е от полза.
На средния българин му куцат някои видове култура и вярвам, че трябва да бъде провокиран. В крайна сметка всичко се научава, ако има желание, но и кой да ти вкара "мухата" в главата. Та така.
Те така...... при последното ми ходене по Рила,е така извадих и като го повъртях малко в ръце , това опушено канче дето ми умирисва цялата раница, и си го и прибрах в багажа и не го вадих повече .....Просто не трябва да се пали огин в Планината, има място за това другаде..... не е израз на добронамереност към планината ...... установих, че е по-добре вечер да съзерцавам наоколо, отколкото да се превръщам в опушен огняр...... дотук с огиня! Благодаря, Мислещ , за забележката.....Канчето отива на село, в раздел спомени....
Друг път може да Ви споделя, как ме отказаха едни хора съвсем спонтанно от един друг вреден навик, който много и от Вас го правят, без въобще да се усетят...
Не ставаше дума да изхвърлиш канчето. Нали има туристически газови котлони и др. подобни съоръжения за варене. Така и така носиш по много.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Вто Юли 21, 2015 11:24 am
аngel
То много,много , ама искам да намаля туй тегло Мислещ .....Канчето не е изхвърлено , на село е. То се е покрило с някаква черна глеч, която е неизтриваема и мирише даже увито в два найлона....умирисва всичко.Въобще самата тая работа с огън по най-високите места не е добра за планината...може би вече съм и твърде уморен, та след ходене да се занимавам с огънчета.
Имам един много пинизчийски сгъваем примус на Примус, май е най-лекият, но в планината не го нося освен когато спя в колата.
Огиньове ще се палят в къщата ми на село, в Стара Планина. Рила и Пирин не са вече мястото..
Някой пробвал ли е режимите на проф.Бари Сиърс за по-дълго, например Ком-Емине или др. подобно? ...
... Това лято, живот и здраве, ще го приложим и по Камино, пък да видим.
Та с голямо закъснение да споделя:
Изминати 520 км. за 17 дни. Теглото на раницата варираше между 6 и 10 кг. в зависимост от запаса храна. Дневна дажба 600+800 гр. съобразена с Зоната, като не сме се старали да оптимизираме тегло - има възможност за често снабдяване. Протеини набавяхме основно от сирене (испанско твърдо), хамон серано или корадо и рибни консерви. Въглехидратите от плодове, малко зеленчуци, малко хляб (аз и от испанско вино ). Мазнините - маслини и фъстъци.
Резултатът - Изгорих 1.5 кг. телесни мазнини - тръгнах 77.5 завърших 76 кг. По целият път се чувствах превъзходно. Никога не изпитах глад. Препоръчвам.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 14, 15, 16
Страница 16 от 16
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети