от Бодрост до х.Македония
Събота сутринта в 5:30 криво ляво се измъквам от леглото. Правя си кафе, мушкам пряснозаредените батерии във фотото и чакам Пепи да се обади. Малко след 6 вече съм навън и се мятам в колата. Веско вече е прилежно натоварен. От центъра взимаме и Вальо и така ударната група е сформирана.
В 9 и 30 вече сме над Бодрост(Благоевграско) и сме стегнали раниците. Имаме трак от Емо по който трябва да стигнем до тракийски камъни нейде в гората под Царев връх. Вървим по черен път около час и стигаме до обозначителна табелка и зелена маркировка за Царев връх. Пепи гледа трака и заявява не сме от тука... трябва да видим камъните. Минават 15-на минути и срещаме местен жител, който ни казва че сме изтървали пътеката.... ама то умишлено бе човек отиваме да видим камъните. Какви камъни, те са на билото тези камъни. А те са на билото, ама има и други дето ти не ги знаеш, какво като си местен . Ама момчета гората тука е много гъста, трудно ще го издрапате... В крайна сметка направихме директен цепинг до маркировката, която следвахме послушно под час. После Пепи видя, че камъните са близо и си се набутахме както си трябва без път през гората. Пресякохме няколко деренца странично, при които ни се лепна рояк мухи. Минахме през голям малинарник, на който не му бе простено и накрая стигнахме до камък 1.
После до камък 2...., ама то това са обикновени камъни... да се смееш ли да плачеш ли? Абе смяхме се .
Последва директен цепенинг към билото. Оставихме голяма част от багажа и газ към Царев връх, като преди това посетихме Марков камък:
От там последва мъчително качване без път, като ниските храсчета издраха голите ми крака, само аз имах наглостта да съм по къси гащи през този терен . В 13 бях на върха. От там хубави гледки, но маранята попречи на фотките :
Пепи си намери приятел на върха:
Починахме почти час горе. После слязохме бързо към багажа и продължихме по билото в посока Голям Мечи връх. Малко преди 19 часа бях горе. На изкачване се разминах с един джип, а горе имаше трима с АТВ-та, грозна гледка и шумотевица .
Пепи демонстративно им обърна гръб и не се качи до връхната пирамида, докато не си тръгнаха:
Гледка към Ангелов връх:
Пепи и Веско продължиха до него, а аз подушил бирата се смъкнах към хижа Македония. Вальо дойде малко след мен. Възстановихме баланса на витамин Б и полафихме с нашите хора от другата кола, които се бяха качили през долината.
На сутринта Пепи и Веско потеглиха рано, аз и Вальо се качихме до Ангелов връх, а Ирина, Боян и Жоро до Голям Мечи.
... и жирафа .
_________________ Който пие бира не умира!
Чет Сеп 03, 2009 9:51 am
albena :-)
жирафа кърти
Чет Сеп 03, 2009 9:52 am
Malama
Много интересно ходене и хубави снимки. Марков камък го броят за най-високо разположеното древно тракийско светилище у нас, посветено на богинята Бендида, ловджийка . Не случайно една от реките там преди се е казвала също Бендида. Сега май е Узундолски дол, неизвестно защо.
Чет Сеп 03, 2009 1:09 pm
Kat
Ей, Цеци, много ме кефи как пишеш. Ма го правиш много рядко...
Снимките са убави, разбира се. Много ме кефи и тая с кучето, но повече Пепи как е обърнал гръб на машините и гледа в далечината
Тия камънаци долмени ли се водят или?
А къде е жирафа, в снимките на Пепи не го видях
Пет Сеп 04, 2009 1:06 pm
pepino_bg
Kat написа:
А къде е жирафа, в снимките на Пепи не го видях
||
||
\/
Пет Сеп 04, 2009 1:21 pm
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца
Ето и моя снимков отчет от този уикенд.
Само с 11 дневно закъснение.
Пет Сеп 04, 2009 1:36 pm
Kat
Аа, да, тоз жираф съм го виждала, много кефи. Ма не разбрах, че за него става въпрос
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети