Благодаря много за линка.
Доколкото имам информация стария сайт не беше много официален като цяло. Не знам дали този новия вече се поддържа официално от организацията.
Няма да е лошо ако може да се направи така че при търсене на стария сайт да се пренасочва към новия домейн. Но това вече сигурно зависи от хостинга как е направен.
В ПСС са се случили някои работи [1,2] през отиващата си година. Учреденo е сдружение Планинско Спасяване Дупница [3], което от своя страна е съучредител на Българскa Планинска Спасителна Служба [4,5]. На 17.10.2015 г. в Киларни, Ирландия, на годишния Конгрес на ИКАР - CISA (International Comission for Alpine Rescue), Българска Планинска Спасителна Служба е приета за пълноправен член на ИКАР [6]. В тази организация членува и ПСС [7]. Впрочем ПСС ще бъде и домакин на следващата среща на ИКАР, която ще се проведе от 19 до 22 октомври 2016 г. в Боровец [8]. Интересно е да отбележим, че България далеч не е единствената страна с повече от един представител в ИКАР (Австралия има 2, Австрия -- 5, Босна и Херцеговина -- 2, Канада -- 8, Франция -- 4, Германия -- 5, Италия -- 7, Япония -- 2, Нова Зеландия -- 2, Норвегия -- 5, Полша -- 2, Словакия -- 3, Словения -- 2, Южна Африка -- 2, Испания -- 4, Швеция -- 3, Швейцария -- 10, Великобритания -- 2, САЩ -- 2). С по един представител в ИКАР са: Андора, Аржентина, Китай, Хърватия, Чехия, Гърция, Исландия, Ирландия, Лихтенщайн, Черна гора, Непал, Румъния и Сърбия. Прави впечатление отсъствието на Русия.
Необичайната активност в нашенското планинско спасително сайтоправене след не едно почти напълно проспани десетилетия (ако не броим личните усилия на отделни ентусиасти [9]) е донейде логична последица от гореспоменатите събития. Остава тепърва да видим и доколко полезни ще бъдат тези сайтове, освен че представляват някакви изворчета на заявено присъствие... Една първа стъпка в тази посока би могло да бъде възстановяването на информацията от съществувалия доскоро и много популярен форум на ПСС, че да не разчитаме само на Wayback Machine [10] за някакъв ограничен достъп до данните в него.
icpart написа:
Доколкото имам информация стария сайт не беше много официален като цяло. Не знам дали този новия вече се поддържа официално от организацията.
DNS домейнът на новия сайт (pss-bg.bg) е регистриран от:
HABITAT CREATIVE Ltd
bul. Stefan Stambolov №10
SOFIA, 1301
BULGARIA
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети