Автор |
Съобщение |
andimit
|
Питане за Синаница от Бандерас |
|
Здравейте планинари!
Възнамерявам скоро да отида до х.Синаница през х.Сандански, но не съм минавал по този път.
Може ли някой да ми обясни къде да оставя колата/след гр.Сандански/, и колко и къде е пътя до Синаница после на отиване и на връщане?
Моля за телефон за резервация за х.Синаница!
Предварително благодаря!
ЧАО!
|
|
|
Пон Авг 13, 2007 10:44 pm |
|
|
mal4o
|
|
|
|
048 / 95 34 87
048 / 79 16 05
пробвай на тези мобифони
|
|
|
Пон Авг 13, 2007 11:34 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Има вариант от Кресна се хваща разклона към село Влахи, на разклона над Мело се хваща в дясно, наляво е към Влахи. Пътя се поскапва, на места става коларски, но е проходим за кола. Стигаш до началото на парка и хижа Лагера. Там оставяш колата и тръгваш пеша, 4 часа до х. Синаница по маркирана пътека, доста лека поне в началото.
|
|
|
Пон Авг 13, 2007 11:52 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
Дидо, 4 часа от Лагера (местност Върбите) до Синаница трудна работа човек. Само до Пещерата е 2,30 ч. ходене. От там до хижата още 3 ч.
От Сандански има що годе сносен път до м. Попина лъка, въпреки, че в началото е разкопан заради един водопровод дето правеха. Разтоянието е 18 км. Колата може да се остави близо до хижата някъде на поляната - бая ми ти поляна. От там тръгваш по асфалта нагоре по левия бряг на река Санданска Бистрица. Стига се при водослива на 3 реки. Пресичаш моста на р. Беговишка, като оставяш асфалта в дясно (той е за Туричка черква). Продължаваш по черен път, пресичаш моста на Башлийца (санданчани ще ти кажат Мозговица), където пътя прави остър стръмен завой наляво и нагоре (пропускаш черния път вдясно) и тръгваш по него. Има маркировка с жълта боя, но за всеки случай казвам подробности. Там вече се върви край левия бряг на р. Сърчалийца. Стигат се бунгала на една голяма поляна. след нея пътека закратко реже пътя и излиза на едно водохващане на Малка Спанололска река. Пресича се реката и се дава газ по стръмнината нагоре - т.нар. Душевадник (пътеката е в гора). Излиза се на равно голо място Голямо Спано поле, където има бетонни останки от стълбова маркировка. В началото е равно, а после се изкачва до един разклон. На него се хваща наляво (кафява-червена боя), след 3 мин. се пресича Голяма Спанополска река и започва едно неприятно качване към Синанишката порта, от която за 20-25 мин слизаш на хижата.
Сега времето е доста относително, но се приготви за около 5 ч. чисто ходене. От там насетне почивките. Един въпрос понеже питаш за телефоните. На всички планини (както и на Пирин) има една тема горе забита "Къде да нощуваmе в Пирин". Мислиш ли, че е незабележима и може ли нещо да се коригира за стане такава?
Айде успех, и поздрави на Синаницата!
|
|
|
Вто Авг 14, 2007 10:27 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Може и да бъркам с часовете, аз съм ходил от Лагера по пътеката докъм една дървена чешма и място за пикник само, нямаше време за по-нататък. 4-те часа бяха написани по табели нейде около Лагера - май
|
|
|
Вто Авг 14, 2007 11:04 am |
|
|
chedic
|
|
|
|
Telefona na sinanica e: 0896798040
99% procenta uspevaemost dori hijarq ste te nabere!
no prhoda nqma da e lek- sami nagore nagore i pak nagore!
|
|
|
Съб Сеп 15, 2007 10:00 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
|
|
Telefona na sinanica e: 0896798040
99% procenta uspevaemost dori hijarq ste te nabere!
no prhoda nqma da e lek- sami nagore nagore i pak nagore! |
"Писането на кирилица е силно препоръчително!"
цитат от правилата на форума
|
|
|
Съб Сеп 15, 2007 10:41 pm |
|
|
|