% на заетост на легловата база във всички хижи е смешен
Възможно е далеч не всички нощувки да се отчитат. Случаите през годините, в които съм получавал документ за заплатена нощувка, се броят на пръстите на едната ми ръка. Фактура и фискален бон за нощувка май не съм получавал нито веднъж.
Ведрин е прав Ники. Такива статистики са неточни и подвеждащи. Но ходейки по хижите и виждайки как е заетостта можем да си направим сметка кои хижи се пълнят и кои не. Тези които не се пълнят защо е така. Лошо обслужване, кофти условия, не толкова атрактивно място и т.н. Ако тази заработи сигурно в началото обслужването ще бива, условията също ще ги направят да става за спане. Остава мястото. Което по моя преценка е скучно. На запад е едно смешно връхче с гръмко име, на изток е Бабата, която не е също нищо кой знае какво. От там поне има хубава гледка. Иначе мястото е широко и равно. Може да се организира турнир по футбол или волейбол. Нещо такова
Ако беше друго - дали да се гради хижа на такова място мисля, че никой нямаше да се навие. Но нея все пак я има, без значение в какво състояние. И е добре да се стегне. Това е ясно. Само, че този който го направи няма да се надява само на пешеходния туристически поток. Трябва да е нещо в повече - конен туризъм или нещо друго. За организирани групи. За хора с повече пари. Които ще плащат за пакетна услуга. А не само някакви си смешни 10-12-15 лева за нощувка.
А и как се зарежда туй чудо на това място? Да предположим, че парка ще разреши качване на някакви джипки по време на ремонта. За извозване на материала. Макар, че и това ме съмнява. Но после със сигурност ще трябва да се подкара кервана.
Сря Дек 09, 2015 3:47 pm
tzezko
Приказка за водолаза и огромните сомове....
Dimo Kolev написа:
. Според мен е направена на интересно място,
13.03.2014
Dimo Kolev написа:
Добро място от гледна точка билен маршрут - по средата. Кофти място от към ветрове, бури, сняг и т.н.
08.12.2015
Dimo Kolev написа:
Остава мястото. Което по моя преценка е скучно.
09.12.2015
Да живее революцията у Човеко- Пътеводител- Повелител- Предводител- Подбудител!
Последната промяна е направена от tzezko на Сря Дек 09, 2015 4:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Дек 09, 2015 4:25 pm
dido
Еволюцията не е пощадила и Димо, нищо, че не ще да мине в електронен формат ...
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Дек 09, 2015 4:28 pm
EXIIIT
Ба си Цецко ти го разби...........
Димо ааааааа............на мен ще ми се смееш, че имам раздвоение на личността.
Сря Дек 09, 2015 4:39 pm
igurbev
Dimo Kolev написа:
Остава мястото. Което по моя преценка е скучно. На запад е едно смешно връхче с гръмко име, на изток е Бабата, която не е също нищо кой знае какво. От там поне има хубава гледка. Иначе мястото е широко и равно. Може да се организира турнир по футбол или волейбол. Нещо такова
Алоо,
Сря Дек 09, 2015 4:51 pm
EXIIIT
Айде Ванката пак изкара каса бира хахахахахахаах. Ванка извинявай брат. ще се реванширам
Сря Дек 09, 2015 5:02 pm
Тодор (Тошко)
От там минава Пътеката, която Димо не харесва.
Ники, ние на Ванката пак ще му дадем бира, но в случая мисля че той се показа от монитора на Димо и го удари по лявото око
Преди много години когато правих първите си по-сериозни стъпки по билото на Стара планина минах от там и то по-точно нарочно минах от там за да видя разрухата. Нямах възможност като Мечо например да я видя работеща. Беше гадна гледка. Отчайващо ми подейства. Та бяхме с приятели с които без да се хваля разбираме от сметки и разходи по ремонт и строеж на такова нещо. Първата ми реакция беше давай да я емнем и стегнем. Като мина еуфорията и загризахме молива излезе една луда работа. Ако си откачен и имаш много пари които да ги строшиш става. Иначе не. Според мен е направена на интересно място, но неблагоприятно. Много трудно достъпна от всякъде, почти недействаща и недостижима при тежка зимна обстановка, в една част от Балкана, който колкото и да ни се иска си остава в задния двор на Централен Балкан около Карлово. Е не става. Може и да успееш да излъжеш някой и друг човечец да даде някой лев или час труд и толкоз. После остава коптора. Ама и това си има своята положителна страна. Говори се често за нея и се оплаква. А за много други хижи, които са в много по-добро положение в този район хич и не се споменава нищо. И от там освен местните почти никой не ходи. Но нека има мечти и трепети - така човек се чувства жив. Така ще бъде май и с Богдан - дано не съм прав. С SMS хижа ще градиш. Абати и БТС-то. Никога не съм харесвал този организъм. Ама това си е мое виждане. И сега като се наберат някои.... Гледай кво става
Това е от 2014. Не виждам с какво се различава от 2015
Dimo Kolev написа:
Цецко аз ти го казах наскоро. Преди много години когато видях за първи път таз хижа ми стана жално, че се е превърнала в конюшна. Даже с приятели си приказвахме да вземем да я стегнем. Това на приказка само естествено. После бяхме заедно на х.Вежен с един човек от Пирдоп, който е много свързан с тази хижа. Слизахме заедно към Клисура и се разправяхме надълго за нея. Разправя ни как през зимата са я търсили къде е, нищо че знаят много добре къде се намира. Случайно нацелили комина и така я открили тогава. После си направих една груба сметка какво ще трябва за да се възстанови това чудо. Има си понятие от такива неща - до някъде това ми е работата. Сумата излезе отвратително голяма. И спрях да мисля за нея. Тази година за пореден път видях какво е там горе при кофти, даже много кофти метеорологични условия. Зимата във виелицата и снега бяхме на 20 м от нея и не можахме да я намерим. Сега на срещата духаше така кофти, че се спряхме за малко само отстрани. И в двата случая се чудя кой ще ходи там, особено в такива условия. От друга страна кой ще е този дето ще остане горе да се грижи за нея, като половината година духа яко и от вън е животинско. Една четвърт от годината има сняг до кръста.
Много труден казус е това Планински извори. Добро място от гледна точка билен маршрут - по средата. Кофти място от към ветрове, бури, сняг и т.н.
И ми разправяш на мен за Подбутител и Подстрекател. А?
Изходееее. Ти не дей злобей. Твоето беше направо на 180 градуса по Целзии. Пратих ти го на лична - видя го. Щото не ща да те излагам пред хората така да се каже. Тъй че
Дидо ще го пропусна. Там е ясна работата. И в електронен вариант да е - пак неразбрал
Тошко тука грешиш. Я люблю этот путь звездное. Наистина
И Ивааааааааан...... Ванка немога те разбера що за мазохист си. Влез в Профил, после в раздел Преференции на третата отметка дай НЕ. Лесно е
Сря Дек 09, 2015 5:56 pm
EXIIIT
аааАААААААААААА айде сега аз излязох раздвоен / виновен/ хахаха. Весела вечер на всички.........абе да ви кажа Ванката най намаза от цялата безсмислица.
Сря Дек 09, 2015 6:06 pm
tzezko
Re: Цецкоооо, не вади думите от текста
[quote="Dimo Kolev"]
Dimo Kolev написа:
Преди много години когато правих първите си по-сериозни стъпки по билото на Стара планина минах от там и то по-точно нарочно минах от там за да видя разрухата. Нямах възможност като Мечо например да я видя работеща. Беше гадна гледка. Отчайващо ми подейства. Та бяхме с приятели с които без да се хваля разбираме от сметки и разходи по ремонт и строеж на такова нещо. Първата ми реакция беше давай да я емнем и стегнем. Като мина еуфорията и загризахме молива излезе една луда работа. Ако си откачен и имаш много пари които да ги строшиш става. Иначе не. Според мен е направена на интересно място, но неблагоприятно. Много трудно достъпна от всякъде, почти недействаща и недостижима при тежка зимна обстановка, в една част от Балкана, който колкото и да ни се иска си остава в задния двор на Централен Балкан около Карлово. Е не става. Може и да успееш да излъжеш някой и друг човечец да даде някой лев или час труд и толкоз. После остава коптора. Ама и това си има своята положителна страна. Говори се често за нея и се оплаква. А за много други хижи, които са в много по-добро положение в този район хич и не се споменава нищо. И от там освен местните почти никой не ходи. Но нека има мечти и трепети - така човек се чувства жив. Така ще бъде май и с Богдан - дано не съм прав. С SMS хижа ще градиш. Абати и БТС-то. Никога не съм харесвал този организъм. Ама това си е мое виждане. И сега като се наберат някои.... Гледай кво става
Това е от 2014. Не виждам с какво се различава от 2015
Dimo Kolev написа:
Цецко аз ти го казах наскоро. Преди много години когато видях за първи път таз хижа ми стана жално, че се е превърнала в конюшна. Даже с приятели си приказвахме да вземем да я стегнем. Това на приказка само естествено. После бяхме заедно на х.Вежен с един човек от Пирдоп, който е много свързан с тази хижа. Слизахме заедно към Клисура и се разправяхме надълго за нея. Разправя ни как през зимата са я търсили къде е, нищо че знаят много добре къде се намира. Случайно нацелили комина и така я открили тогава. После си направих една груба сметка какво ще трябва за да се възстанови това чудо. Има си понятие от такива неща - до някъде това ми е работата. Сумата излезе отвратително голяма. И спрях да мисля за нея. Тази година за пореден път видях какво е там горе при кофти, даже много кофти метеорологични условия. Зимата във виелицата и снега бяхме на 20 м от нея и не можахме да я намерим. Сега на срещата духаше така кофти, че се спряхме за малко само отстрани. И в двата случая се чудя кой ще ходи там, особено в такива условия. От друга страна кой ще е този дето ще остане горе да се грижи за нея, като половината година духа яко и от вън е животинско. Една четвърт от годината има сняг до кръста.
Много труден казус е това Планински извори. Добро място от гледна точка билен маршрут - по средата. Кофти място от към ветрове, бури, сняг и т.н.
Dimo Kolev написа:
Остава мястото. Което по моя преценка е скучно.
09.12.2015
Е по това последното.
Еволюция, брат.
Сря Дек 09, 2015 6:14 pm
igurbev
Dimo Kolev написа:
Една четвърт от годината има сняг до кръста.
Айде сега небивалици. Незнам за сумата на ремонта, вероятно наистина не е малка, но останали приказки са хвърлени с голямата лопата. Мястото е хубаво, хижата е достатъчно достъпна (има няма 3 часа от
Антон), на самото било е, което я прави много удобна за дълги преходи и онази напаст, комеминеците, които се роят напоследък ще я пълнят по цяло лято. Зимата също си има контингента, мога да ти кажа, че за разлика отпреди няколко години, когато на такива места като Вазов и Тевно трябваше да откопаваш вратата, за да влезеш, сега място да легнеш не можеш да си намериш.
Че няма да е лесно, няма, но от черни приказки на общо основание - полза никаква. Дискретно замълчаване е удачно в случая.
Сря Дек 09, 2015 6:23 pm
Kent
айде и чинията на бузлуджа да възстановим за ко е тоя пънеж господа, хижата е строена през едно време на масов туризъм /организиран/и поради голяма глупост на билото точно...поддръжката е адски тегава, ама другарите си мислеха, че ще векуват хахахаха / не само сега се усвояяват едни пари.../, ся посмъртно мастодонт с подобни размери няма да приютява и една стотна от хората които тогава е приютявал / ако въобще е приютявал/, а кинтите кой ще даде....да се изрине до основи или някакъв заслон за зор заман според мен по се струва да се остави като част от нея.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6Следваща
Страница 5 от 6
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети