Аз очаквах, че ще пишеш дали сте ходили и къде, тази седмица...
Гледката я знам наизуст. За хора, които не са гледали наживо обаче има един интересен въпрос. При какви настройки е правена снимката. Защото оптиката изкривява перспективата. Аз като гледах с бинокълче (8х21) наклонът ставаше шеметен и в комбинация с близоста изглеждаше страшно. Обаче в действителност е малко по-стръмно отколкото на твоята снимка.
Снимките на Лъчо не знам колко пъти съм ги гледал...почти наизуст ги зная.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Добре, че писахте!!!
Отлага се мисията да идваме да ви хвърляме отгоре брашно и ориз в непромокаеми чували, защото дивеч имало там долу, макар че кой-кого
И не бях гледала на Евгени снимките... добра идея, чакам продължението!!!
Пон Авг 31, 2009 4:55 pm
windrider
Регистриран на: 24 Яну 2008 Мнения: 41 Местожителство: София, Кюстендил
Ще има разбор, Ани. Ако не тука, то в четвъртък
_________________ Животът е такъв, какъвто си го направиш!!!
Пон Авг 31, 2009 5:44 pm
albena :-)
е всъщност бяхте или не бяхте?
нещо не мога да разбера.......
Пон Авг 31, 2009 6:41 pm
windrider
Регистриран на: 24 Яну 2008 Мнения: 41 Местожителство: София, Кюстендил
albena написа:
е всъщност бяхте или не бяхте?
нещо не мога да разбера.......
Бяхме, де, бяхме
Как ще разказваме инак
_________________ Животът е такъв, какъвто си го направиш!!!
Пон Авг 31, 2009 7:40 pm
planinar
Oтчетa
Това, което направихме, трудно може да бъде наречено ходене. Затова ще го наричам надникване.
Надникването се реализира благодарение на Витя – единственият от групата, който бе с опит в джендемизма, при това богат.
Пътят, който избрахме, се води за лек по джендемската скала. Всъщност наклоните повече от сериозни, а в края са си направо безумни и всяка малка грешка може да бъде фатална. Роди се и следната мисъл: ”Правилният път в Джендема е този, по който си минал и си останал жив”.
Имахме два много сериозни инцидента, слава на Дявола, без последствия. При първия покрай главата на Витя прелетя камък колкото футболна топка. При втория една раница пое пътя надолу и само късметът я спря петдесетина метра надолу.
Вече от собствен опит мога да потвърдя това, което съм чувал: Джендемизмът е занимание опасно и не е за всеки.
Добре сте направили! Някои снимки на Хайдуттепе са доста полезни, поне за мен!
Хубаво място + хубаво време = кеф, това е уравнението.
Аз знам, че в Джендема всичко завършва добре, ако завършва с катерене.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Вто Сеп 01, 2009 1:42 pm
planinar
mislesht написа:
Хубаво място + хубаво време = кеф, това е уравнението.
Според мен забравяш една константа: + хубави хора +
Вто Сеп 01, 2009 1:59 pm
planinar
Re: Oтчетa
planinar написа:
Вече от собствен опит мога да потвърдя това, което съм чувал: Джендемизмът е занимание опасно и не е за всеки.
Къде ходят хората аз докато се разхождам из разни "несериозни" планини. Явно това спускане през Купените наистина е трудничко и рисковано. Вижда се че сте стигнали водослива на Бяла и Джендемска реки, но ми е интересно колко нагоре още се качихте (минахте ли Партизанските теснини и водопада Козия рог примерно) и откъде се върнахте.
Пон Сеп 07, 2009 4:52 pm
planinar
Евгени написа:
Явно това спускане през Купените наистина е трудничко и рисковано.
Спуснахме се не през Купените, а по реброто на Тарзановата пътека. По реките не сме се разхождали. Част от групата се качи донякъде по реброто на Хайдута. На следващия ден се върнахме се по обратния път.
Само да знаете, колко е интересен трака в долната част на маршрута, където балансирахме върху камъните по сипеите. Все едно се е разхождала кокошка без глава и е чертала едни кръгове, едни осморки...
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4Следваща
Страница 1 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети