Около Мусала -- инфо?
Здравейте,
За голямо съжаление съм без карта на Рила и не мога да намеря добра такава online. Бихте ли помогнали с информация за околностите на Мусала, да препоръчате някакви маршрути до близките върхове/била? До тук се ориентирам само по снимки като тази на Dido в wiki-то и тези на dobrudjan4e.
Интересуват ме някакви ориентировъчни времена и възможни маршрути спрямо:
- заслона на Леденото
- Иречек
- Дено
- Близнаците
- Манчо
и въобще всякаква информация от района би била полезна тъй като както винаги ще сме кът с времето. Качваме се Събота вероятно следобяд и слизаме Неделя възможно най-късно.
Картите се продават и на касата на лифта - по 9 лв. за Рила-Изток (където е района на Мусала) и 9 лв. за Рила-Запад.
Цената на билета за лифта е 10 лв. двупосочен. Работното време на лифта в петък, събота и неделя е до 18.00ч. от горна станция за прибиране към Боровец. Виж тук
Някакво средно време за движение: от вр.Ястребец (горна станция на лифта) до х. Мусала - 1час.
От хижата до заслон "Ледено езеро" - 1 час и 30 мин. (Нощувка на заслона - 10лв.)
От заслона до върха - 30 мин.
От Мусала през Близнаците до вр. Манчо - около 2ч. (но може и повече да излезе с почивки и снимки )
Поздрави и приятно ходене.
Пет Авг 28, 2009 12:39 pm
shark
Супер, мерси за информацията и линковете.
Да, тези карти ги гледах снощи, обаче не съм догледал явно. Ако бях видял zoom-in бутона щеше да е друго.
Сигурно ще си взема такава карта, изглеждат добри.
Обаче не е лесно, хем ми се иска да го стигнем Манчо, хем и на Иречек ми ще да скоча, пък и Малка Мусала ..
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети