В крайна сметка взех Scarpa Kinesis GTX.
Вчера ги тествах за първи път с един 10 часов преход - много стабилни, много удобни - цял ден ходене - нито пришка! С предишните ми, добре разтъпкани обувки, на същия горе долу маршрут, накрая на деня бях като любител нестинар... Та за сега впечатленията ми са отлични, дано се задържат такива поне няколко години
Приоритетно се движите или стоите на едно място?
В първия случай туристически обувки, във втория градски зимни с най-дебелата подплата и подметка. И в двата случая високи, разбира се.
В първия случай туристически обувки, във втория градски зимни с най-дебелата подплата и подметка. И в двата случая високи, разбира се.
Емиии на тоз въпрос ми е трудно да отговора, понякога цел ден движение нагоре надолу, понякога не, но зимата съм в сняг яко( Всеки ден чистене на автокъща ,коли , двор на сервиз ) бях си поръчвал едни адидан( къси зимни ) нищо не става от тях, после Дънлуп от англия пак същата, работа , честно казано цял ден гледам по Онлайн магазини и се чуда какво да си поръчам( Днеска се спрях на Salomon Snowcat но в българия не мога да си намеря моя номер 46 .......
Ристо, в какъв смисъл е по-добре да е с половин номер по-голяма обувката. По-голяма от кой размер? Който се носи регулярно в града? Или принципно да ти е голяма?
Ристо, в какъв смисъл е по-добре да е с половин номер по-голяма обувката. По-голяма от кой размер? Който се носи регулярно в града? Или принципно да ти е голяма?
vladofff беше написал някъде нещо за Скарпа Асент :
www.scarpa.com/resources//images/TechAscentGtx.png
но не мога да го намеря.
За нормално ходене, ще си оставя универсални обувки за ходене. За по-трудни и технични терени за лятото мисля да се насоча към нов модел на Скарпа
:
или това:
което дебнех да го намалят в Спорт депо още от 265 лв защото беше в яркожълто , но е свършило. Някой дали ги е пробвал? В България може и да не се намерят, но зимата мисля да следя дали ще пуснат в някой сайт с намаление, като летни.
И двата са с гортекс и ЕВА - подметка, леки около 1100 грама, с лепкав Вибрам за скали.
Пон Окт 19, 2015 9:22 pm
аngel
В Спорт депо имат Ла спортивата в жълто, грешна информация дадоха по телефона, намалена е на 265 лв, но си е в яркожълто. Не е чак толкова лошо колкото изглежда на сайта, там е компютърно-жълто, но все пак.....няма да ме върнат от 4-ти км, че е наблизо Пробвах я , обувката е странна и нелоша, Вибрама няма много грайфер отдолу но вярно е лепкав както го пишат в книгата. Външно е от велур , за вода ще поема, колкото й се подаде. Но 46 номер който нося , тук ми е малък, усещам пръстите даже и с тънки чорапи, ще стане на този който нормални обувки носи №44. Имат само този размер. Ако я намалят 50 % както правят нещо като залежи, ще стане 159 лв - заслужава си, за който търси такъв тип обувки, даже и жълта. Китайска е, което не е лошо, от китайско поне аз не съм чул някой да е драстично недоволен.
Вто Окт 20, 2015 4:34 pm
kmeta91
Аз си купих въпросната Ла спортива в жълто, от Спорт депо за 255лв, като засега съм доста доволен, удобна е и на скали има добро сцеление, а гумения борд я пази от скъсване. Като негативи мога да посоча, че в по-топло време доста спарва което е нормално донякъде, а по- сериозния, е че на суха трева се пързаля адски много. Кожата си пие доволно вода, но не пуска, макар и при доста продължително носене. Препоръчвам я!
То и аз съм им фен - последните десет години само с Алпина ходя, ама скоро погледнах на страницата на Екстрийм спорт и се хванах за главата - цените така са отскокнали нагоре, сякаш са тръгнали за Вихрен.....
Добре, че миналата година купих три чифта......
Вто Фев 27, 2018 9:18 pm
neillmakoli
Емиии на тоз въпрос ми е трудно да отговора, понякога цел ден движение нагоре надолу, понякога не, но зимата съм в сняг яко( Всеки ден чистене на автокъща ,коли , двор на сервиз ) бях си поръчвал едни адидан( къси зимни ) нищо не става от тях, после Дънлуп от англия пак същата, работа , честно казано цял ден гледам по Онлайн магазини и се чуда какво да си поръчам( Днеска се спрях на Salomon Snowcat но в българия не мога да си намеря моя номер 46 .......
Тези взех и ги пробвах уикенда.За два дни по 4 часа ходене в снега краката ми бяха сухи.Удобни са и се пързалят по-малко от вибрамовия Бестард брейторн про.Препоръчвам.
Вто Фев 27, 2018 9:36 pm
Joro
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... , 16, 17, 18Следваща
Страница 17 от 18
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети