Автор |
Съобщение |
bitterman
Регистриран на: 29 Юли 2009 Мнения: 280 Местожителство: ГРАД ДОБРИНИЩЕ |
|
Полежан |
|
Пичове искам да направя една разходка до В.Полежан никога до сега не съм ходил и искам да утида.Исам да попитам дали може да се утиде за 1 ден.И от къде трябва да мина.Мерси предварително.А утре съм към Десилица на едан расходчица Десилица Перлеж Мочарата
_________________ Пирин планина номер 1 |
|
|
Пон Авг 24, 2009 8:49 pm |
|
|
lubitel
|
|
|
От х. Безбог качваш Безбожки превал по пътеката за Попово езеро, малко след това вдясно се отклонява пътеката за вр. Безбог и Полежаните.....Седловината между Безбог и Полежан може да се щурмува по три пътеки, но сега снежника се е стопил и е най-добре да минеш по средната пътека...От хижата до Полежан се стига за по-малко от 2 часа....Лек път!
П.П. Моля те, не използвай обръщението "пичове"....
|
|
|
Пон Авг 24, 2009 8:58 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4317 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
Re: Полежан |
|
|
|
Пичове искам да направя една разходка до В.Полежан никога до сега не съм ходил и искам да утида.Исам да попитам дали може да се утиде за 1 ден.И от къде трябва да мина.Мерси предварително.А утре съм към Десилица на едан расходчица Десилица Перлеж Мочарата |
Може без проблем. Даже като качиш върха тръгни към Малък Полежан. На него може да прецениш дали да отскочиш и до Газей...
Минаваш по пътеката за Попово езеро, като 30 тина минути след Безбожкото езеро се отделяш в дясно за вр. Безбог. Пътеката е магистрала, протрита и маркирана с пирамидки. Него не го качваш, а на премката под Безбог продължаваш към Полежан.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пон Авг 24, 2009 9:01 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Има още един, по-добър вариант. Тръгваш покрай Безбожкото езеро към Поповото по маркираната пътека. Точно при средата на Безбожкото езеро, вдясно, се виждат едни тераси бетонни и малка тоалетна в клека. Това са останките от старата хижа. Там се отклонява най-бързата пътека за в. Безбог. Огледай в клека за началото и, има каменни пирамидки.
Хващаш пътеката и се качваш на Безбог. Оттам имаш леко слизане около 70-80 метра към ливадата долу, по нея тръгваш към Полежан. Отгоре посоката за Полежан се вижда съвсем добре, няма как да я сбъркаш.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Авг 24, 2009 9:17 pm |
|
|
shark
|
|
|
Тази пътека директно към Безбог със сигурност е по-пряка, а "магистралата" обикаля. Мен обаче нещо не ми се понрави -- има дузина участъци с морени, при които можеш и да изпуснеш пътеката и забиеш в клека. На слизане, ако трябва да връщаш пак към хижа Безбог, бих ти предложил да се върнеш по "магистралата".
Блазе ти за Полежан, аз така и не намерих време да стигна до него при предното пиринско ходене. Няма да му се размине при следващото обаче.
Хубаво време ти пожелавам!
|
|
|
Пон Авг 24, 2009 11:54 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4317 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
@bitterman,
ти слушай dido!
че станеш първенец на випуска за Пл.С-л ...
и снимка че ти турат пред школото
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Вто Авг 25, 2009 9:45 am |
|
|
bitterman
|
|
|
Че го послушам на 100%
|
|
Сря Авг 26, 2009 6:52 pm |
|
|
jordy
|
|
|
|
bitterman,има ли пътека от х.Гоце Делчев до Мочарата или от Добринище направо може би.
Любопитно ми е понеже ниога не съм бил там,а искам да отида и да разгледам.
Казват,че била много красива местност.
Ти ,като местен какво ще кажеш?
|
|
|
Сря Авг 26, 2009 8:24 pm |
|
|
bitterman
|
|
|
Има пътека от Добринище знам я много добре а от хижа Гоце Делчев има път който е много лош.Ако искаш като идваш може да званеш ще отидем до там.Там ми е любимото място.Просто номер 1
|
|
Сря Авг 26, 2009 8:34 pm |
|
|
|