|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Сотиров
|
|
Сря Окт 07, 2015 1:38 pm |
|
|
dandan
|
|
|
Сря Окт 07, 2015 2:24 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Според мен си имаш вирус
|
|
|
Сря Окт 07, 2015 2:25 pm |
|
|
аngel
|
|
|
|
Докато още е останало нещо от информацията в компютъра ти , изключвай го от интернет и го носи на ИТ . Иначе в един момент ще блокира тотално и последва честитка да платиш 500 долара, а гаранция никаква .Струва ми 100 лв но си заслужаваше. Човека има офис до Билла Славия. После сложихме и друга защита, не АВГ. Ако те интересува ще дам координати.
Сетих се , чи е да гоизглючиш от нета пак няма ефект, самото включване в тока активира вируса, който бавно закодира постепенно всички файлове . За около месец до 2 ще ги обработи всичките.
|
|
|
Сря Окт 07, 2015 2:30 pm |
|
|
dandan
|
|
|
|
nabludatel50 - недей да плашиш Сотиров повече от необходимото. В 99% при тези симптоми става въпрос за елементарен malware, който се изчиства много лесно.
|
|
|
Сря Окт 07, 2015 3:12 pm |
|
|
Lyubomir
Регистриран на: 04 Окт 2015 Мнения: 17 Местожителство: София, България |
|
|
|
Здравей,
препоръчвам следните стъпки за изпълнение, за да се отървеш от нежелани гадинки и потенциални такива.
За целта, както следва:
1. Сваляш и инсталираш Malwarebytes, след което сканираш и каквото изкара го триеш;
*** Malwarebytes: https://www.malwarebytes.org/v2/ )
2. Сваляш и инсталираш някаква безплатна антивирусна.
Добри решения са Avira, както и Bitdefender.
*** Avira: https://www.avira.com/en/avira-free-antivirus
*** BitDefender: http://www.bitdefender.com
Аз лично използвам лицензирана версия на Avira, която има множество благинки.
Ако не ме лъже паметта, в безплатната имат приставка за браузърът ти, която блокира всякакви гадости.
3. Сваляш и инсталираш приставката AdBlock Plus за своя браузър (Chrome или Firefox)
*** AdBlock Plus: https://adblockplus.org/
След като я инсталираш, в настройките избери да ти блокира всякакви malware related обекти,
както и си избери листа да ти блокира нежелани изкачащи прозорци и реклами;
Това е от мен, ако има друго, пиши и ще помагаме, с каквото можем
Успех!
_________________ С уважение,
Любомир. |
|
|
Сря Окт 07, 2015 3:15 pm |
|
|
аngel
|
|
|
|
Не става въпрос за плашене, не съм спец препоръчах да не се ползува компютъра докато се установи какво му е . Аз нямах нещо ценно в компа, не ми е служебен, само снимки и пак беше неприятно .Може да се направи проста проверка с Гугъл земя - ако се отваря мътно , значе заразата е започнала.
За 2 любителски компа в къщи, си платихме редовна Авира - 17 евро е за 2 години.
|
|
|
Сря Окт 07, 2015 4:30 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3370 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
На всички ли браузъри се отварят паразитните страници? Ако е само на Гугъл Хром например, но не и на Мозила - не е страшно положението. Чисти се лесно с почистващи програми и настройки на браузъра - вече са посочени такива и Гугъл може да даде подробни упътвания как точно да се изчисти компютъра.
Nabludatel50, при тебе положението е било наистина сериозно. Казаха ли ти накрая точно какви "гадинки" си хванал, за да знаят останалите и да се предпазят, ако се случи и при тях?
|
|
Сря Окт 07, 2015 4:55 pm |
|
|
аngel
|
|
|
|
|
|
Nabludatel50, при тебе положението е било наистина сериозно. Казаха ли ти накрая точно какви "гадинки" си хванал, за да знаят останалите и да се предпазят, ако се случи и при тях?
|
Вируса е започнал да работи преди около година. Компютъра е нов и скъп Дел на жена ми , не този който ползувам в момента / от него излизат тези досадни правописни грешки/.
Започна се с това, че не искаше да отваря 1-2 снимки, всеки месец се увеличаваха с по 5-6 само, а жена ми й е хоби фотографията и има хиляди, тъй че не се обърна внимание. В един момент всички снимки излизаха като номера на файл, само след часове и всичко друго на компютъра се превърна в номера на файлове . Седеше отворено в черен екран писмо да платим 500 дол. по сметка , след което ще ви бъде изпратена парола за разкодиране . Ясно е че белята е станала, да даваме пари без никаква гаранция не вървеше също.
Жена ми все нямаше време да си прехвърли снимките на твърд диск, който беше купила преди няколко месеца .
Занесохме комп на наш познат ИТ , който си игра три дни и възстанови 50 % от обема информация. Другите снимки можем да си гледаме в малък формат. Преинсталира всички програми на компютъра и препоръча платена защита Авира.
Все пак, не сме се косили много, защото нищо от работата ни не беше на тоз комп. Лошо е за архитекти , инженери и др. такива професии. Каквато и защита да се ползува , ако имате нещо важно, купете си твърд диск с голям обем струва 200 лв , на който да се прехвърлят периодично всички важни неща. Мисля че на него се пазят и програмите , ако се наложи преинсталиране.
|
|
|
Сря Окт 07, 2015 5:18 pm |
|
|
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5836 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
|
|
@Сотиров: Ако операционната ви система е Windows Vista (Service Pack 1 или Service Pack 2), Windows 7 или по-нова, би могло да ползвате безплатната антивирусна защита на Microsoft Security Essentials. Ако сте с Windows XP или по-стара версия е добре да преминете към по-нова, защото те отдавна не се поддържат от Microsoft и са на практика незащитими с какъвто и да е било антивирусен софтуер.
|
|
|
Сря Окт 07, 2015 6:08 pm |
|
|
аngel
|
|
|
|
Да допълня вируса беше тип троянски кон - влязъл си вътре и бавно яде цяла година , докато в един момент се забърза.
|
|
|
Сря Окт 07, 2015 9:51 pm |
|
|
Сотиров
|
Благодаря за съветите... до утре! |
|
Утре ще ги последвам и ще докладвам. Нещо хич не съм настроен тази вечер да се боря с вируси.
|
|
|
Сря Окт 07, 2015 10:03 pm |
|
|
tzezko
|
|
|
|
|
..........................точно какви "гадинки" си хванал, за да знаят останалите и да се предпазят, ако се случи и при тях? |
При точно определени гадинки използвайте:
http://afya-pharmacy.bg/categoriesbg/354
|
|
|
Чет Окт 08, 2015 10:45 am |
|
|
Сотиров
|
Голяма катастрофа! |
|
За няколко дни компютърът ми съвсем се скапа. Инсталирах Avira според съвета, имам и други антивирусни програми, но нищо не помага. Сайтовете се зареждат, без да спират, програмите блокират - ужас! Тези два реда ги писах половин час. Исках да пусна отчета за пиринската екскурзия, но ще почака. Да видим какво ще кажат компютърджиите, пък тогава. Благодаря за съчувствието!
|
|
|
Съб Окт 10, 2015 10:43 pm |
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|