Проблема с Ломер е само, че отскоро се внасят у нас и имат само един вносител.
Иначе моите след 2 години целогодишно носене не са мръднали и нямат нещо разлепено или скъсано.
Ако имаш към Lomer Pelmo STX някакви съмнения, можеш да се обърнеш към martin555 който ги носи от повече време и при доста по-тежки условия.
Не крия, че точно той беше причината и аз да си взема този модел след като гледах Мартин на какви изпитания бе подложил неговите.
Ако искаш да слагаш котки виж LOMER Everest STX - 398лв
Вто Авг 25, 2015 12:52 pm
Даниел
Александър, още не съм купил, защото отложих Мон Блан-а за догодина, а наесен предполагам ще има по-голям избор.
Иначе пробвах Булнеса, но нещо не я усетих достатъчно стабилна на петата, въпреки стегнатото връзване. Естествено, това се отнася за моя крак. Но изглеждаше стабилна, по подобен начин си представям бъдещите си чепици.
Сря Авг 26, 2015 5:08 pm
heidentum
салева
Здравейте!
Някой ползвал ли е salewa ms raven combi gtx.
Трябват ми за зимни преходи в Бг и ми ги предлагат на мн прилична цена>
Какво мислите?
Благодаря предварително!!!
Вто Сеп 01, 2015 7:33 pm
Alexander Stoyanov
БОРЕАЛ МАЙПО №45 1/4
Да знаете, че си купих БОРЕАЛ МАЙПО №45 1/4 = 10.5UK. Да е живот и здраве, като ги понося през зимата, ще пиша впечатления.
Сря Сеп 02, 2015 9:15 am
Vodenicharskim
Обувки
Здравейте.
Искам да си взема сериозни алпийски обувки, но нищо не разбирам от марки, модели и т.н.
Ясно е, че обувките над 300 лв са хубави. Не ми се дават толкоз пари, но ако няма алтернатива, ще дам.
Из сайтовете има много модели - някои за около 100-на лв, та въпроса ми е - те биха ли свършили работа, или да не се занимавам и да се мятам на скъпите?
Бихте ли ми препоръчали и някоя марка или модел. Не ми се иска да са с твърди бомбета, че веднъж си патих от такива - на слизане от Седемте езера ми се набиха зверски пръстите на краката и ми опадаха ноктите на палците...
Лятото си взех от Декатлон едни половинки за 45 лв - марка Куечуа или нещо подобно. Разходих ги в Пирин и в Рила и съм много доволен от тях. А те са от евтините...
Дайте акъл какво да правя, че зимата иде
Чет Окт 01, 2015 12:13 am
vladofff
нужно е уточнение, какво разбираш под сериозни алпийски обувки..., за къкво ти трабват и къде да ходиш с тях
защото преди време, всеки от по-дъртите като му дадеш това определение, ще ти посочи ей това:
а на практика това са неземни копъни, нямащи разтъпкване около 300 години...
Чет Окт 01, 2015 8:59 am
Rincewind
Не е като да няма теми за обувки във форума. Изчете ли ги първо?
Не е като да не съм чел... Ама се омотах още повече... Планирам догодина Мон Блан, та ще ми трябват такива, които могат да търпят котки. Мисля да ги разтъпча зимата по нашите планини зелени
Чет Окт 01, 2015 10:57 am
vladofff
Vodenicharskim написа:
Не е като да не съм чел... Ама се омотах още повече... Планирам догодина Мон Блан, та ще ми трябват такива, които могат да търпят котки. Мисля да ги разтъпча зимата по нашите планини зелени
Зависи колко си бърз, някои ходят на Мон Блан и Елбрус с лекоатлетически шпайкове вместо котки, други пък с височинни обувки... Не те знаем в коя си категория, как според теб да ти препоръчаме обуща?
Чет Окт 01, 2015 11:10 am
Vodenicharskim
Е какво значи бърз, на бегом няма да го качвам Да кажем средно бърз айде... Позагубил форма, 72 ра реколта
Чет Окт 01, 2015 11:43 am
Mariana1000
А котки имаш ли вече? Защото трябва и котките да съобразиш с обувките, за автоматичните трябва да имат жлебове доколкото знам.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Чет Окт 01, 2015 11:46 am
vladofff
Vodenicharskim написа:
Е какво значи бърз, на бегом няма да го качвам Да кажем средно бърз айде... Позагубил форма, 72 ра реколта
Обикаляш магазините и питаш "обуща за Мон Блан", дават, мериш да са ти удобни, а и ако цената ти понася вземаш...Лятно време, при хубаво време, докъм 5000-6000 метра може да се ходи и с единични кожени /обикновено студът по ледниците е в ранните сутрешни часове/, после като напече става жега нетърпима.
Чет Окт 01, 2015 12:13 pm
Vodenicharskim
Мямам котки все още. А иначе в магазина на място е опция, но се притеснявам дали продавача няма да ми пробута най-скъпия модел, с оглед да си продаде стоката. Затова питам тук, да чуя мнения на препатили хора.
Чет Окт 01, 2015 12:47 pm
Iter
В рамките на 300 лв. едва ли ще намериш достатъчно топли и сигурни обувки за изкачване на Мон Блан.
Ето няколко подходящи за целта модела
Ако видите руснаците с какви обувки се качват, не на 4000, а на 7 000м, бюджетът от 300лв ще ви се стори космически. Важна е нагласата и желанието за изкачване. Ако са силни, и с два номера по-големи кубинки с повече чорап да нахлузиш, с навързани за тях дебелешки котки, пак можеш без проблем да качиш на Монблана. Можеш и нещо друго да направиш ,което намирам за по-практично - купи си читави обувки за нашите планини. За монблана обаче, може да потърсиш по скиорски магазини или битаци, има едни стари модели комбиниран Кастингер, с вълнен тарлък, продават се на старо за 50-80лв. Много са леки и удобни, а за тия дето ще гракнат, че пак приказвам глупости, ще уточня - с това моделче обувки Меснер и Хабелер качиха за пръв път Еверест без кислород и да не забравим - парапети...
[съжалявам, снимките на станаха за качване..
Последната промяна е направена от vladofff на Чет Окт 01, 2015 3:21 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети