Ники пътеката се хваща лесно. След мястото с пейките и масите се върви още 10 метра по реката и там тя се спуска по равен камък, нещо като праг. Точно насреща започва пътеката през гората. Едниственото място за объркване е горе след къщите да се гледа в ляво да не се подмине разклона и се продължи по пътя. Но там има маркировъчен кол
Вто Сеп 29, 2015 11:04 am
НИКОЛАЙ Т.
Димчо по тази пътека съм минавам предимно зимата, а както знаеш ориентирането тогава не е като лятното.Само веднъж съм минавал в друг сезон,но пък тогава беше доста пълноводна и студена,затова не ми се мокреше и трябваше да се изкачим по течението да търсим място за пресичане.Наложи се да идрапаме по стръмния склон и с помоща на гпс-а да прихванем пътеката.
Димчо по тази пътека съм минавам предимно зимата, а както знаеш ориентирането тогава не е като лятното.Само веднъж съм минавал в друг сезон,но пък тогава беше доста пълноводна и студена,затова не ми се мокреше и трябваше да се изкачим по течението да търсим място за пресичане.Наложи се да идрапаме по стръмния склон и с помоща на гпс-а да прихванем пътеката.
За това си прав. Когато има вода е кофти. А дали не може да се тръгне още от хижата по другия бряг и да се хване пътеката нагоре. Не съм се замислял до сега за такъв вариант
Вто Сеп 29, 2015 11:24 am
Yan4o
НИКОЛАЙ Т. написа:
Янчо с теб май говорим за различни пътеки.След като излезеш от асфалтовия път на ляво няма черен път, а се тръгва по доста стръмна и изровена пътека която изобщо не бих нарекъл лесна и приятна.Това е официалната пътека от Рибарица за х.Вежен.Пътеката през Царичина също е стъмна и продължителна до към вишката , а нататък към хижата е затворена за туристи и не е поддържана.Възможно е да има и друга пътека в района , но се съмнявам.
Не, не говорим за различни пътеки, а аз по спомен от по-отдавна си мислех, че асфалтът преминава в черен път, преди да се стигне до отбивката за пътеката на завоя, за който ти пишеш.
Може и да не съм прав, просто не помня до къде беше асфалт.
А през Царичина, след вишката като се тръгне по реброто, особено в края е доста неясна пътеката, даже през някакви локви и калища трябваше да газим. Затова не я препоръчвам.
Вто Сеп 29, 2015 11:50 am
EXIIIT
От х. Хайдушка песен се лови лесно пътеката има си и маркировка /бяло жълто мисля , че беше/, както каза Димо след къщичките трябва да се внимава и НЕ СЛЕД ПЪРВИТЕ КЪЩИЧКИ , А ЧАК СЛЕД ВТОРИТЕ / ТЕ СА ВИЛИ / първите къщички са на една обрасла с папрат поляна.Пред самата Хайдушка песен няма къде да се пресече реката щото е пущинак на другият бряг. Да обобщим, че много станаха къщичките и разклончетата. Тръгвате от х. Хайдушка песен / там питате хижарите те ще Ви покажат накъде. Пресичате реката / там има табели няма как да сбъркате, тръгвате по пътечка която е стръмна в началото после минава покрай една къщичка/ пада Ви се в дясно къщичката/продължавате по пътечката която се включва в широк чер път, вървите по него докато стигнете /ДВЕ ИЛИ ТРИ ВИЛИ/ те са от дясно и от ляво на този черен път ТУК ДА СЕ ВНИМАВА. СЛЕД вилата която ви се пада от ляво по посока на движението може да тръгнете покрай оградата В ЛЯВО и право нагоре и ще се включите в пътеката. Ако не го направите продължавате след вилите по пътя и стигате разклонче там в ляво трябва да търсите кол маркировъчен / преди имаше и вързани лентички по храстите ЩОТО КОЛА Е МАЛКО ПО НАВЪТРЕ/ Ако все пак не го намерите върнете се до вилите РАЗСТОЯНИЕТО Е СЪВСЕМ МАЛКО и хванете право нагоре ще я пресечете пътеката / тя ще ви идва от дясно като вървите нагоре/, хванете ли я веднъж има си маркировка до хижата няма проблем пък си е и доста утъпкана личи си.На връщане Ви е ясно през Козята стена
Нямам гпс, но имам таблет, който нося със себе си, защото го използвам основно за електронна книга. Таблетът е с андроид 4 и нагоре, има и гпс. Дали мога да изтегля карта или някаква навигация за него, предпочитам платена? Няма да го използвам като водещ фактор за ориентация, но поне да го пробвам....
Разбира се ,че можеш да го ползваш таблета-първо трябва да си изтеглиш от маркета програмата Orux,чрез нея можеш да си инсталираш планинарската карта за Андроид-BGMountains-там има всички пътеки,положен е невероятен труд,за да стане добра карта:http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=840.
Поздрави!
_________________ Не можеш да дадеш повече дни на живота си,но можеш да дадеш повече живот на дните си.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети