Автор |
Съобщение |
nickbaizel
|
Как е положението под връх Пирин |
|
Планинарите да ме прощават, но нямах възможност да ходя по маршрута от Предела и пак да се правя на бояджия. Каквое състоянието на синята маркировка там? Аз ще гладам да мръдна натам през октомври-ако има желаещи могат да ме намерят в скайп nikola.pavlov494
|
|
|
Пет Сеп 25, 2015 2:47 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Трудно проследима е в средната и горната част на маршрута.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пет Сеп 25, 2015 3:35 pm |
|
|
nickbaizel
|
ясно |
|
горе не съм подновявал, а и има една част където е още само бялата..... значи там ще правя следващия път
|
|
|
Нед Сеп 27, 2015 12:10 pm |
|
|
dido
|
|
Re: ясно |
|
|
|
горе не съм подновявал, а и има една част където е още само бялата..... значи там ще правя следващия път |
Не разбирам това. Значи ли, че долу и в средата си подновявал ?
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Нед Сеп 27, 2015 4:37 pm |
|
|
tortomanin
|
|
|
Този връх е подлудил половината пиринари. Аз също не съм ходил заради неяснотите. Ако следващото лято най-знаещите поведат хорото, бих дошъл с лозарска ножица и четка /може и с трион/да направим ясно проследима магистрала. Вероятно трябва да е от Предела.
Сега може да тръгне тема дали трябва да се просичат пътеките, или е по-романтично да се блъскаш като глиган в клека.
|
|
|
Нед Сеп 27, 2015 5:03 pm |
|
|
planinar
|
|
|
|
|
|
дали трябва да се просичат пътеките, или е по-романтично да се блъскаш като глиган в клека. |
Предел-вр.Пирин от прочистване няма нужда, от боя - да. Докато е широколистна гората боята се следи що-годе добре (с някои изключения). По едно време, например се излиза на широк черен път (то друг няма). Там не е ясно. Интуитивно се тръгва надясно, а вярното е ляво и напред.
Навлезе ли се в иглолистния пояс, на места направо не е боядисвано. Тук-там има следи от антична червена боя. Както навсякъде, най-зле е по поляните - там табели или колове са нужни.
вр.Пирин - Даутово езеро вече си трябва трион. Преди самия Даутов връх има един участък, десетина метра, дето клека те избутва в пропастта. Там най-добре ново трасе през клека да се направи.
|
|
|
Нед Сеп 27, 2015 8:11 pm |
|
|
tortomanin
|
|
|
Тази година единият Любител и мечът на Атур продължиха в опитите да хванат "мечтата". Аз останах на Даутов, с мисълта, че толкоз клек ми стига. Върнаха се, но в името на нормална пътека и аз си мисля, че трябва да се пореже нещо. Пирин трябва да бъде ясен от Предела до Славянка. Лично мнение, дори за последния топоним.
|
|
|
Нед Сеп 27, 2015 9:29 pm |
|
|
excalibur
|
|
|
|
|
Тази година единият Любител и мечът на Атур продължиха в опитите да хванат "мечтата". Аз останах на Даутов, с мисълта, че толкоз клек ми стига. Върнаха се, но в името на нормална пътека и аз си мисля, че трябва да се пореже нещо. Пирин трябва да бъде ясен от Предела до Славянка. Лично мнение, дори за последния топоним. |
Имахме може би около час до вр. Пирин от Малка Джинджирица и време за слизане колкото искаш...Но като и dido и speedy съветваха да се върнем заради липсата на яснота от вр. Пирин до Предела, просто се връщаш.....
|
|
|
Нед Сеп 27, 2015 11:12 pm |
|
|
il4o_voivoda
|
|
|
|
Важно е да се открият местата с вода преди, около и след връх Пирин, през клека все още се минава...
|
|
|
Пон Сеп 28, 2015 9:37 am |
|
|
|