ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Парапети по планините. Дискусия.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Парапети по планините. Дискусия.
Автор Съобщение
vladofff

Мнение Отговорете с цитат
Rincewind написа:
vladofff написа:
Съжалявам, ако съм обидил някого, но за себе си считам темата за изчерпана, каквото имах да кажа го казах. Благодаря, че бяхме събеседници и опоненти в този безумен и нищо не променящ на практика спор.

(Пет Сеп 25, 2015 9:40 am)

Радвам се, че държите на думата си.

vladofff написа:
Тези парапети са именно за подобни на теб, дето не знаят, не могат или пък им се вие свят, но въпреки това искат да ходят където не им е работа.

Радвам се, че личностните квалификации не част от арсенала от Ваши аргументи в спора.

С риск да ме сполети съдбата на Харви, Моля не бъдете така дребнав, че станахте жалък. В интерес на истината по темата за Кончето смятам, че не съм говорил повече. Но тъй като пуснахте откровено провокативен въпрос, изглежда не по - малко провокативният отговор не ви се понрави, за да положите труд да избацате горното. Както се казва по филмите, нищо че не вярвам, "ще се моля за вас"...
Виждам, че сте допълнили нещо...
Ще се радвам, ако някога успеете да попаднете на ледник като Кхумбу, пък ако щете и опасани с триста парапета, усещането за интензивно отпускане на някои волево управлявани сфинктери ще е гарантирано.
Имам конструктивно предложение: Явно Ви дразня. Ако е така, за да не нарушаваме по-нататък правилата, защото дотук категорично са нарушени, може да ми изпращате пасквилите си на лично съобщение, така и отговорите могат да бъдат подобаващи, но няма да са общо достояние.
Съб Сеп 26, 2015 2:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rincewind

vladofff написа:
Явно Ви дразня.

Question Rolling Eyes

Съб Сеп 26, 2015 3:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vladofff

Question не съм единствения противник на железата, някой горе говореше нещо за Митикас, но само мене отразявате...другите факти някак ви минават през ушите незабелязано. Чак да се трогне човек от тая чест.
Съб Сеп 26, 2015 6:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel

Повече няма да вземам отношение споровете са безкрайни , въпреки че първоначано отворих тази тема, диалог и доводи / добавям Калчо/дадоха горепосочените в преден пост ерудирани участници, като на първо място бих добавил разбира се Владов.
Накрая бих ви обърнал внимание на също поставен от Владов въпрос – малоумното/за мен е такова/ монтиране на лъскава кичозна имитация на църковна утвар по някои високи върхове. Тия хора въобще не им е минало през кратуните утре ако някой от Обидим, Кремен по същата логика почне да бучи полумесеци и пророци .....по Дженгал, Ченгелчал например? Защо не, след като тия имат право, защо и другите да не го правят? А тогава тия малоумници, провокирали тази простотия, ще нададат най-големия вой.
Аз разбирам да са вярващи, а то си е поза.Наблюдавах доста време бита на цели народи-чехи, поляци, словаци, словенци / тук имат и 99 процента християни, с малко немска помощ, та е нормално/, гърци, където вярващите наистина имат корени и са такива. В цяла Гърция не се продава месо по време на постите и никъде не се сервира такова. А тук довчера крещял „Слава на БКП”/ те са от по-възрастното поколение/, днес помъкнал лъскави тенекии по върховете на Пирин. Ако се слага нещо, то трябва да е общобългарско – с трибагреника като релеф, и например връх еди кой си, надм. височина, Република България. Да има утвърден стандарт и проект, и то само нещо семпло и здраво, не на всички върхове, на основните.Това е обединяващото тук в България , не лъскавата тенекия на кръст.
А парковата охрана, опиянена от успехите си в залавянето на основните врагове – дръзналите да опънат палатка, останалото време явно е заета да отчита колко е заловила и какви глоби са наложени.Те нямат отношение по този въпрос, явно той от само себе си ще се нареди.
Аз като лично мнениеи така я усещам вътрешно, Пирин го смятам за планина на траките и ранните славяни, на Орбелус, Перун и Один. От този истор. период нататък, планината само губи.
Добре е да се направи нещо на първенеца Вихрен –това ръждясало нищо отгоре му запълнено с камънак е повече от грозно, мяза на отрязан електростълб. Една бяла триъгълна и стръмна пирамида, за да не се катерят идиоти, до 3 метра висока / испанците имат много високи постижения в стъклобетона, имитира камък с много по-голяма здравина/ или конструкция от ХПЛ / облицован е ПКСС Алеко с него, участвувал съм, но тук трябва дебелина 25 мм/ ще е нещо добро. В тия два материала не привличат мълнии и се режат прецизно с текстове и релефи, който се интересува може да види в нета. Това инфо на заслона Кончето, е стъпка в правилна посока, като визия . И знамето на България вече ще е на по-прилично място.
Съб Сеп 26, 2015 7:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Rincewind

Off Topic
в отговор на
Off Topic
Наблюдател, да започнем с демонтирането на кръстовете по върховете на Алпите и Пиринеите?

Съб Сеп 26, 2015 7:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

Един такъв кръст монтираха на Купена. След седмица същите хора си го демонтираха и чинно си го занесоха в Сопот. Или Карлово беше. Smile

Съб Сеп 26, 2015 8:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tortomanin

Местожителство: Хасково

Потърпях, включвам се и аз в шумотевицата. Мисля, че всеки си има краста и бута в някаква посока. На Кончето не можело, на Мусала и Сиври чал може.... Абе, аз съм за осигуровките и против лифта на Църна могила, но кой ли ме пита. Търпях докато не стана дума и за "църковната утвар". В Алпите кръстовете са традиция, никой не спори за тях. Джобните издания на Богородица, на които се нагледах последната година и кръстът на Суходолски превал, пък и не само там, имат, според мен различни функции. Някои са решили, че трябва да подражават на нещо и са започнали. Други са решили, че много са вече текетата по българските планини, че е странно Енихан баба да има паметник и са започнали....
Съб Сеп 26, 2015 8:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Rain

Местожителство: Стара Загора-София

vladofff написа:
Question не съм единствения противник на железата, някой горе говореше нещо за Митикас, но само мене отразявате...другите факти някак ви минават през ушите незабелязано. Чак да се трогне човек от тая чест.

Да!Някак си ни нахъсваш :д
'Плод се брули от плодните дървета',нали знаеш?!

Съб Сеп 26, 2015 10:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel

Единствено за tortomanin, като човек истински планинар, давам мнение, горе казах че няма да има повече:
точно това е проблема. В Алпите са 99 % християни, и това там е традиция. Въпреки това още сега Швейцария е видяла проблема и даже има законодателство по въпроса. Германия просто не знам как мислят да продължат напред и скоро ще имат проблеми с тия кръстове и с 20 милиона мюсюлмани под тях....а тук ще сме 50 % християни и то на книга, само след 20 год.
Който не вижда проблема, да го кажа точно: изтипосването на такива кръстове ще провокира мюсулманите да си забодат и и те полумесеци и корански работи, те и без това са половината от населението около Пирин. А парковата охрана за какво е ?! след като тези тенекии явно не й правят впечатление? В Косово, проблемите започнаха те така. И както беше майтап, ми се обажда един състудент от там :Брато , спя седнал в един голем хладилник , пуца се отсекаде Shocked
Съб Сеп 26, 2015 10:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

Наблюдател, освен ,че не е по темата мнението ти е изкривено. Не знам до колко си контактувал с шиптари, но не само в Косово се крият по хладилниците, така е и в Македония, така е и в Украйна. И вероизповеданието е последна грижа.
Макар да не споделям изцяло мнението на Владов до голяма степен и моето мнение се препокрива с неговото относно съоръженията.
Rince-а няколко пъти сам се определи като льольо, после преписа думите на Владов. Е аз ако в няколко поста кажа, че съм циганин, после мога ли да се сърдя, че другите ми викат така?
Към Rince-a: Гледай сега, тенденция е все повече хора да бягат (и да ходят) с маратонки в планината. Но да ходят с работни обувки и да гледат за кое въже да се хванат не е тенденция.

П.С. Много ме кефите като започнете да се карате как преминавате от приятелското "ти" на учтивото "Вие". Само ми е любопитно дали си обличате и костюми през това време. Smile

Съб Сеп 26, 2015 11:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

„Този, който спаси един единствен живот, спасява целия свят“ - стих, гравиран върху пръстена, който евреите подаряват на Оскар Шиндлер, спасил близо 1200 евреи от смърт през Втората световна война.

Темата е "Парапети по планините. Дискусия."
Мисля, че се получи добра дискусия (оставяйки настрана няколкото обиди и опити за провокации).

Опитах се да обобщя написаното в темата.

Общо взето има рязко разделение на два крайни лагера.

Хората от единия краен лагер не желаят парапети в планината, защото те нарушават естетическата им наслада от природата и (може би) погрешно смятат, че парапетите ще доведат до увеличаване броя на хората в планината, а те също така не желаят и хора в планината, които да им нарушават спокойствието и гледката. Тоест - те искат да имат планината в непокътнат вид само за себе си. Но не цялата планина, а само част от нея, тъй като нямат нищо против да се възползват от хижи, заслони, пътища и други съоръжения.

Хората от втория краен лагер (който е по-многоброен) искат да има парапети на опасните места в планините (подчертавам - само на опасните места, не на всички пътеки), защото те увеличават безопасността на туристите, спасяват човешки животи и спомагат за приятния престой в планината на хора, които имат желание, но нямат необходимите средства (парични, материални, време) и физически и психически възможности да преминат сами и неосигурени въпросните опасни места. Освен това те смятат, че всички хора имат право да посетят планината и да ѝ се насладят, спазвайки определени правила и условия (между които условия не е изкарване на курс по алпинизъм Smile ).

По въпроса за

nabludatel50 написа:
Повече няма да вземам отношение...
nabludatel50 написа:
Единствено за tortomanin, като човек истински планинар, давам мнение, горе казах че няма да има повече:
точно това е проблема. В Алпите са 99 % християни, и това там е традиция. Въпреки това още сега Швейцария е видяла проблема и даже има законодателство по въпроса. Германия просто не знам как мислят да продължат напред и скоро ще имат проблеми с тия кръстове и с 20 милиона мюсюлмани под тях....а тук ще сме 50 % християни и то на книга, само след 20 год.
Който не вижда проблема, да го кажа точно: изтипосването на такива кръстове ще провокира мюсулманите да си забодат и и те полумесеци и корански работи, те и без това са половината от населението около Пирин. А парковата охрана за какво е ?! след като тези тенекии явно не й правят впечатление? В Косово, проблемите започнаха те така. И както беше майтап, ми се обажда един състудент от там :Брато , спя седнал в един голем хладилник , пуца се отсекаде Shocked

Nabludatel50, ценя приноса, който даваш на този форум, но не и в настоящата тема. Чудя се - щом не удържа на думата си да не вземаш повече отношение по темата - за колко ли от изказаните от тебе мнения може да си промениш мнението и след това да се отметнеш...

За религиите - може да се направи нова тема - "Религиите и планината - дискусии".

Наскоро прочетох в интернет следното - Архиепископ Иларион: Трябва да се страхуваме не от силен ислям, а от слабо християнство.

И наистина - докато има хора, които още почитат бог Перун и искат да унищожават кръстове, няма да сме като Швейцария, Австрия или Германия.

За боклуците, които "пречели" на Еверест и Хималаите - въобще няма да коментирам, защото не е по темата.
Имам приятели, които помогнаха на хората в Непал, за да могат да преодолеят последиците от земетресението.
Повтарям - помогнаха на ХОРАТА, не на планината. Планината все още си е там и все още се издига достатъчно високо.

Съб Сеп 26, 2015 11:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Стефане, ако ще да съм от единия краен лагер, то определенията и обобщенията ти не са съвсем точни. Първо, аз лично мога и често напълно гледам да избягвам "хижи, заслони, пътища и други съоръжения", и далеч не сме малко тези хора - виж темата за чувалуването. Мога да си позволя да спя зимата в иглу или заровен в снега например в Казана, без да страдам ни най - малко. Това обаче не ти дава основание да твърдиш, че аз или неколцината други различни от твоето виждане сме окупатори или приватизатори на нещо, което никога няма да бъде нечие. И Ведрин намекна нещо в един от постовете си, като да беше от сорта "май започвам да проумявам някои забрани в Словашките Татри...." Е, щом болшинството мисли като теб, неминуемо забраните от Словашките Татри бързо ще цъфнат и тук. Да видим тогава каква песен ще запееш, но след свършения факт ще ти остане да гледаш само "умно село" по Доньо Донев и да си задаваш оня въпрос от популярната реклама - "къде сбъркахме". Относно религиите - имам чувството, че споделяш философията на пакистанските власти - ако летиш за Исламабад, още в самолета ти се дава формуляр, където пишеш религия. И няма опция атеист...И няма опция да не попълниш нищо... А не си ли си задавал въпроса какво всъщност е религията, след като имаш претенция да си вярващ? Защото християнството е Римският отговор да запазят властта си на обширна територия, завладяна от "варвари"-където са победени с военна сила, да победят и властват на съвсем друго, "интелектуално" ниво. Доколко дивотиите на средновековната църква са по-различни от дивотиите на днешния "радикален" ислам? Същите процеси текат и днес с контролирани и манипулирани медии. Ако имаме претенция да сме българи коя религия ни приляга? Дали със сила наложеното ни християнство? Я да видим нямаше ли един тежък нарушител на божата заповед да не убива, който беше изклал 52 болярски рода, ведно с жени и деца и за това канонизиран като светия... Защото го бил направил за каузата... А кюрдът Саладин не пусна ли християните да си ходят по живо, по здраво когато влезе в Ерусалим, а кръстоносците после изклаха всички мюсюлмани при обратното завладяване? Мисълта ми е, че не всичко е само бяло или само черно. И че в момента религиите се използват за да противопоставят хората, нищо че исламът и ристиенството са братя близнаци с общ корен.По последни научни данни религията на българите пък е била не тюркския тенгризъм, а зороастрианството. Я кажи Стефане, като дете колко пъти на 1 януари си блъскал по гърбовете на родата си с една украсена дрянова пръчка и какво мислиш, че си правил рецитирайки едно странно стихче, с една още по-странна първа дума? И това християнско ли е според теб? За джокер - Сурва е името на Зурван, а останалото е молитвата към него...Кой е Зурван - потърси в уикипедията. А кръстът, а не Т-образния постамент, на който са опнали исуса, както се каза, още от шумерско време, е знакът на Нибиру и не се знае дали под второ пришествие не се разбира именно идването на Нибруанците. Половината обредност на християнската черква е всъщност митраистична ритуалност. Защо никой брадат чернодрешко не го признае - те поне изучават кое от къде е дошло и прекрасно знаят... а вместо това говорят за страха от исляма и слабото християнство. Това дотук може да ходи в темата за религиите по планините.
За боклуците - очевидно за да говориш така, включително и за Хималаите, те май не ти пречат. За разлика от теб, този път болшинството, са на обратното мнение. Не само тук, но и по целия свят. В Адил-су един руснак, ми посочи импровизираното място за тоалетна под вр.Джантуган, само на 2700м и ми каза - "Мен ме е срам за това, което виждаш там. И във вашите планини ли е така?" Не му отговорих, щото и мен ме е срам...
Нед Сеп 27, 2015 9:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kalcho

stefan_iliev38 написа:
Общо взето има рязко разделение на два крайни лагера.

Хората от единия краен лагер не желаят парапети в планината, защото те нарушават естетическата им наслада от природата и (може би) погрешно смятат, че парапетите ще доведат до увеличаване броя на хората в планината, а те също така не желаят и хора в планината, които да им нарушават спокойствието и гледката. Тоест - те искат да имат планината в непокътнат вид само за себе си. Но не цялата планина, а само част от нея, тъй като нямат нищо против да се възползват от хижи, заслони, пътища и други съоръжения.

Хората от втория краен лагер (който е по-многоброен) искат да има парапети на опасните места в планините (подчертавам - само на опасните места, не на всички пътеки), защото те увеличават безопасността на туристите, спасяват човешки животи и спомагат за приятния престой в планината на хора, които имат желание, но нямат необходимите средства (парични, материални, време) и физически и психически възможности да преминат сами и неосигурени въпросните опасни места. Освен това те смятат, че всички хора имат право да посетят планината и да ѝ се насладят, спазвайки определени правила и условия (между които условия не е изкарване на курс по алпинизъм Smile ).

Интересно...не мога да се разпозная в нито един от двата лагера...пък позицията съм си я казал ясно каква ми е Very Happy
Общо взето не се е получил анализа...другия път малко по-внимателно и задълбочено трябва...
Не смея да кажа, че повече няма да пиша, защото все се намира някой, който да продължи безсмисления и вече изчерпан спор...и след това ще се окаже, че не си държа на думата...

П.С. По отношение на рудници, кръстове, икони, религия...мисля че темата си има име. Не е нужно да се намесват.
Нед Сеп 27, 2015 10:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

kalcho написа:
...
Общо взето не се е получил анализа...другия път малко по-внимателно и задълбочено трябва...
...
Това не е анализ, това е обобщение - лично мое обобщение по темата. Не претендирам за задълбоченост, а и целта на обобщението е да е кратко и ясно, а не задълбочено. Те хората ме разбраха какво искам да кажа, най-вероятно ти също. Smile

kalcho написа:
...
Интересно...не мога да се разпозная в нито един от двата лагера...пък позицията съм си я казал ясно каква ми е Very Happy
...

Твоята позиция наистина е ясна:
kalcho написа:
...Подкрепям мнението на vladofff в по-голямата му част...

Ходенето в планината е за лично удоволствие и удовлетворение, от любов към нея и с грижа за нея...

Ходенето по маршрути, които са над нормалната пешеходна трудност е въпрос на лична преценка на възможностите ти и подготовката ти...

Специално за въжето по самия ръб на Кончето, нямам против, все пак участъка си е опасен и е част от международен туристически маршрут, нужно е да е обезопасен...

За подсичащата пътека съм против, тя не е и нужна, който иска да мине, ще мине по оригиналния маршрут...

Нужно е да се популяризират нашите планини, безспорно са много красиви...но не с цената на унищожаването им...дайте да го правим културно и грамотно,а!?...

В България натоварените туристически маршрути са подсигурени с въжета и парапети по най-опасните си участъци. Нужно е само да се подменят, когато е нужно. Всякакви други алтернативни маршрути, които отгоре на всичкото не са и толкова опасни, нямат нужда от такива съоръжения. Всякакви други маршрути, които са над нормалната туристическа трудност, не е нужно да ги подсигуряваме, защото привличаме хора, които не знаят какво правят там. Там трябва да отиват хора, които са наясно с трудността на маршрута, по който поемат. Ще цитирам един колега тук, въпреки че не възприемам бруталността на изказа, но е точен: Башибозукът да ходи по места, докъдето му се простират възможностите (не е точен цитата, но е в тази връзка).
Защо трябва да набутаме неподготвени хора, на места, където не е нужно!?...

Ша въра да лягам, щот утре съм намислил да ода да бучна едно въженце и малко парапети на Орловец,...

Ааа, снимки нема да пущам, че ще налази башибозука, зер че стане много модерно тогава...кат на езерата...

Ако си мислиш, че ще ме изкефи да стигна до Иван Вазов по перфектен път...е значи изобщо не си ме разбрал. За мен горната граница за път за достъп, специално в нашите планини е 1500м. Но иначе, след като си останал с такова впечатление, бих желал, ако може да стигна до Мусала, на удобно, в автобуса. И ако може, да махнат това въже там, че ще пречи за прокарването на пътя...

Струпването на небиологични отпадъци можеш да го видиш на всяко едно място, където има концентрация на хора, които не знаят за какво са там и нямат елементарна представа от поведението в планината. Знаеш ли калко пъти съм слизал в ниското с пълна торбичка опаковки и всякакви други боклуци...от места, които са модерни и са като мравуняк...За биологичните...ами освен и като човек прави преход от 10-12 часа...да си носи тоалетната с него, няма проблем...
Причинно-следственната разлика...
Както и да е, писна ми, да става квото ще в нашите планини, най-добре е да стане като любимото ни Черноморие...
Аз вече съм привърженик на девиза:"Колкото се може повече парапети, по всички земни планети."...

А на Витоша, както е казал един друг колега, ще направим и един траволатор до върха, зер трябва да я популяризираме, че иначе труден за изкачване тоз Черни връх...
Хората, които са против парапетите и лифтовете, там където са излишни, против пътищата във високата част на планината(храна и други удобства се доставят и с коне и мулета също, дори и в Бг имаме доста такива хижи), против това да се качват неподготвени хора на места, за които нямат достатъчна подготовка, вследствие на улесняване на трасето по един или друг начин(въпреки наличието на въже на Кончето, все още има трагични случаи, нужна е преценка на това дали можеш или не, само облекчаването на маршрута не помага), са възможно най-диалогичните и услужливи хора в планините. Те са наясно, че планината трябва да се популяризира, че трябва да се изгражда в хората любов към природата и грижа за нея, че трябва да се помага на хора, които все още не са си изградили достатъчно навици и отношение към планината(и помагат)...но също така и са наясно, че там където няма нужда от допълнителни съоръжения, наистина няма нужда, затова и досега са липсвали такива, и също са наясно, че доста от масовостта е просто пълнеж и е там, само защото е модерно и трябва да се тагнат отнякъде си, просто защото е фиешън и някой е направил лесен достъпа...
На тези последните, нямам особено голямо желание да помагам...

Иначе, обаче, искаме планината само за себе си...

Та така...аз все още продължавам да искам планината за себе си...за тези, които не са разбрали...

Според мен ти се опитваш да бъдеш И В ДВАТА ЛАГЕРА. Съгласяваш се с доводите и на единия краен лагер, и на другия краен лагер.
Което, разбира се, няма как да не доведе до противоречия и до неяснота относно позицията ти. Но хората те разбраха, няма страшно.
Пак повтарям - това е мое лично мнение. Всеки сам би могъл сам да си направи преценка от изказванията ти (не твърдя, че те са изчерпателни!).
Не твърдя и че има САМО 2 лагера. Има и хора, които не са в нито един от тях. Няма лошо да подкрепят и двата. Тяхно право е.

И в крайна сметка - това е само ФОРУМ! Това е само ДИСКУСИЯ! Аз не я приемам като нещо лично и "на живот и смърт". Smile

Нед Сеп 27, 2015 12:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radi

Местожителство: Варна

stefan_iliev38 написа:
И в крайна сметка - това е само ФОРУМ! Това е само ДИСКУСИЯ! Аз не я приемам като нещо лично и "на живот и смърт". Smile

Че кое е онова другото и сериозно наоколо? Европроектче? Уютно работно място? Евтината бира? Костюм и гарсониерка в столицата?
Нед Сеп 27, 2015 3:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Следваща
Страница 18 от 22

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.