ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Самоковището

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Самоковището
Автор Съобщение
dan

Мнение Самоковището Отговорете с цитат
Приятели, имам питане. Ходил ли е някой до х. "Иван Вазов" през Самоковището / над Дупница/? Как е пътеката и от къде се минава? Преди години можеше директно да се отиде до х. Ив. Вазов, сега как е и колко часа е прехода, защото планираме да бъдем с деца ? Зная, че до Самоковището има еко пътека , но след това ....??? Благодаря , ако ми се подаде инфо.
Съб Сеп 12, 2015 11:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

Мнение Re: Самоковището Отговорете с цитат
dan написа:
Приятели, имам питане. Ходил ли е някой до х. "Иван Вазов" през Самоковището / над Дупница/? Как е пътеката и от къде се минава? Преди години можеше директно да се отиде до х. Ив. Вазов, сега как е и колко часа е прехода, защото планираме да бъдем с деца ? Зная, че до Самоковището има еко пътека , но след това ....??? Благодаря , ако ми се подаде инфо.

Тук има писано по темата:
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?p=78964#78964
Аз не съм минавал оттам. На картата се вижда че освен пътеката по левия бряг на реката има и друга (маркирана с червено), която стръмно се изкачава на билото над нея:

http://www.kade.si/#map=16/2580646.35/5193359.96/0

Тя се отделя на изток от черния път преди Самоковището. Имам бегли спомени че някой беше споменал че и там има проблеми с маркировката, но ако имате GPS и карта би трябвало да намерите верния път. Вероятно би било по-добре да следвате маркираната билна пътека.
Съб Сеп 12, 2015 1:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Щуров

Мнение Отговорете с цитат
Пътеката с червената маркировка е добра с изключение на няколко по-обрасли участъци на поляната под х. Комсомолец (руина) и в горната част преди да се излезе на заслон Юрта. Но при наличието на GPS няма проблеми.

Нед Сеп 13, 2015 10:39 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dan

Мнение Отговорете с цитат
Благодаря ви момчета за инфото. Явно с децата няма да е лесно.
Вто Сеп 15, 2015 5:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.