Приятели, имам питане. Ходил ли е някой до х. "Иван Вазов" през Самоковището / над Дупница/? Как е пътеката и от къде се минава? Преди години можеше директно да се отиде до х. Ив. Вазов, сега как е и колко часа е прехода, защото планираме да бъдем с деца ? Зная, че до Самоковището има еко пътека , но след това ....??? Благодаря , ако ми се подаде инфо.
Приятели, имам питане. Ходил ли е някой до х. "Иван Вазов" през Самоковището / над Дупница/? Как е пътеката и от къде се минава? Преди години можеше директно да се отиде до х. Ив. Вазов, сега как е и колко часа е прехода, защото планираме да бъдем с деца ? Зная, че до Самоковището има еко пътека , но след това ....??? Благодаря , ако ми се подаде инфо.
Тук има писано по темата:
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?p=78964#78964
Аз не съм минавал оттам. На картата се вижда че освен пътеката по левия бряг на реката има и друга (маркирана с червено), която стръмно се изкачава на билото над нея:
Тя се отделя на изток от черния път преди Самоковището. Имам бегли спомени че някой беше споменал че и там има проблеми с маркировката, но ако имате GPS и карта би трябвало да намерите верния път. Вероятно би било по-добре да следвате маркираната билна пътека.
Съб Сеп 12, 2015 1:26 pm
Щуров
Пътеката с червената маркировка е добра с изключение на няколко по-обрасли участъци на поляната под х. Комсомолец (руина) и в горната част преди да се излезе на заслон Юрта. Но при наличието на GPS няма проблеми.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети