Регистриран на: 24 Апр 2014 Мнения: 74 Местожителство: Карлово, София
х.Мальовица-вр.Мальовица-Попова Капа-Стр. езеро за 1 ден ?
Здравейте,
Едно е да смяташ часове, друго е да ти кажат. Интересува ме дали ще успеем да направим следния преход:
х.Мальовица-вр.Мальовица - по цялото Мальовишко било до Попова Капа - слизане до Страшното взеро - х. Мальовица. Слизането към езерото доколкото знам е след Попова Капа, имало слизане и по-рано от Купените, но как е откъм намиране на пътеката, например в мъгла ?
х. Мальовица - върха и езерото - хижата го смятам общо 5 часа, така че дали ше успеем да минем през билото за 5-6 часа ? Знам че терена е доста тежък, скали, камънак, особено зле ще е ако падне мъгла и стане хлъзгаво. Иначе ходим в добро темпо и сме екипирани, но ни е за първи път да посещаваме тази част на рила. Моля за мнения и препоръки )))
По-лесен вариант и по-къс вариант ли ще е хижата - езерото - оттук между Ловница и Камилата до БАК и - хижата ? И откъм ориентиране ?
4ма ще сме, позлваме Gps с карта на телефона
Съб Сеп 12, 2015 3:04 pm
vladofff
Ами правил съм го на 17 години, още на първото ми ходене изобщо на Мальовица. Не е непосилно, но ние тръгнахме в края на юни и денят бе много дълъг, пак валя и беше мокро, но проблеми нямаше/естествено тогава не минахме през Орловец и Петлите заради дъжда и многото фирн от север / Така, че тръгнете ако трябва по тъмно, защото на слизане от страшното, точно преди хижата, след вълчия улей морените не са много стока и самата пътека там по тъмно, дори и на челник, ако е мокра, може да ви погоди кален номер
Съб Сеп 12, 2015 10:49 pm
hanastasov
10x.
В крайна сметка времето беше с нас и успяхме да го изпълним по план:
х. Мальовица - вр. Мальовица - по цялото било и след Малкия купен слезнахме на страшното езеро - ЦПШ.
Тръгнахме в 07.15 и 19.15 бяхме на ЦПШ. Обаче то тва не е разходка ами ходене ходене ходене..... Както и дае, можеше и по-бързичко щото преди на качването на Орловец на една скала се зачудихме да продължаваме ли, че ако терена до края е такъв аз се съмнявах да не замъкнем
Чудя се при целия този камънак как сте минали при мокро време....аз не бих тръгнал изобщо
Пон Сеп 14, 2015 9:47 am
hanastasov
Re: х.Мальовица-вр.Мальовица-Попова Капа-Стр. езеро за 1 ден
Е нищо де, благодаря за написаното ))
За това място което не е за всеки - ами въпреки че го минахме, там се спряхме и седяхме и се чудихме дали да продължим. Аз предлагах да се върнем щото мислех че ще има още доста такива места по цялото било и не бях сигурен дали ще ни стигне времето. В крайна сметка продължихме щото другите така предложиха, но наистина не е за всеки.
Честно обаче да ти кажа не ми се стори по-опасно от много места преди това, където по тия стръмнини вървиш като манекен по пътеката и едно хлъзване или спъване може да се окаже доста лошо. Аз си вървях и се стараех да не гледам надолу и особено наоколо че ме хващаше страх
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети