голеги някой има ли представа от цените на лифт картите. Намерих някакви но отпреди 2г. и не знам колко са актуални
Чет Яну 03, 2013 9:55 am
Emil
10 лв в едната посока а в двете май е 15 лв, но не съм сигурен.
Картите не им обърнах внимание как са.
Чет Яну 03, 2013 12:24 pm
Mitko
Emil написа:
Пусни снимки ако го направиш това.
бяхме основно около новата хижа вчера, нагоре из езерния циркус през половин час ту беше слънчето ту в плътна мъгла, та ни домързя да се качваме. Съответно снимки няма, а снежните условия са подходящи основно за разходки със панти и снегоходки, но не и за хубаво каране на ски. Хубавото е , че към момента на С склонове лавинната опасност е минимална, снежните слоеве са силно скрепени и стабилни, има солидна основа за следващи снеговалежи. Ще видим как ще се развият нещата следващите седмици.
Пет Яну 04, 2013 12:14 pm
jeffpitters
случайно да знаете , от къде по дяволите минава зимната пътека от Скакавица до х. Рилски езера
Уж на едни прекрасни табели пишеше , че има зелена маркировка , но така и не можахме да я открием
Нед Фев 03, 2013 4:26 pm
jeffpitters
От асфалтовия път се качихме до Скакавица , като идеята беше от там да цепим към Рилски , можеше и да се получи , но от тия маркировки се замотахме , а и стигнахме на едно място дето имаше една щека сняг , и аз без снегоходки , нямаше как да продължа , та от там обратно , по някаква пътека за Ловна , от нея нагоре по пистата , от пистата до лифта и под лифта , под лифта - до хижата майтапихме се , че може да го маркираме тоя път като НЕ МИНАВАЙ!
Нед Фев 03, 2013 6:34 pm
jordan3214
малко и от мен за езерата
много е красиво, тези езера са страхотни
Нед Фев 10, 2013 3:55 pm
Emil
Като се замислих сега и аз нещо не се сещам за колците от Скакавица. Понеже никога не съм ги гледал, но наистина е малко объркващо ако за първи път минаваш, понеже има доста варианти, или поне аз съм правил доста такива.
Нед Фев 10, 2013 9:37 pm
iozkan
Позволявам си да продължа темата на Емил, вече година е минала от последния пост. Рила ни посрещна в събота сутринта с много слънце и страхотно настроение. Тръгнахме от Зелени преслап с намерение да отидем чак на Вазов, но в крайна сметка останахме на Седемте езера. Получи се страхотна вечер, за което евала на Велко, става за хижар, и за постоянно даже . Да похвалим и музикантите на нашата маса Ташев и Морското, не знам дали влизат и четат тука, но суджука им беше един път. За китарата и свирнята, нема да отваряме приказка изобщо . Сигурен съм, че отговорихме подобаващо с нашата домашна сливова.
Иначе от Зелени преслап до новата хижа ходехме без снвгоходки. От хижата тръгнахме по лятната, за да не слизаме към Джерман и Долното езеро. Тука вече не ставаше без снвгоходки, затъва се до колене. Снегът е сбит, и опастност от лавини няма по лятната пътека. Не завихме наляво към старата хижа, а минахме на юг и излязохме на къщичката на горския на Трилистника, баш под улея на Харамията. Снегът по улея е добър за ходене, не е опасно. Нещо обаче взе да ни става тежко за ходене, и на Горния Чанак решихме да се върнем и останем на старата хижа. Октомври месец от Зелени преслап до Раздела и после надолу през Скакавица до Зелени преслап го минавах сам за ден и бях о.к., но сега сме натежали . Вечерта се оказа, че изобщо не сме сбъркали с това си решение. На бай Атанас естествено, никога не му стига ходенето и той хукна към Раздела. Върна се малко преди 17.30 на хижата, и нещо преплиташе краката, но пък си има човека снимки на Урдиния циркус и Мальовица . Каква пълнолуние имаше само вечерта, като ден.
На другия ден направихме една обиколка на езерата до Бъбрека и после по желоните се спуснахме към Скакавица. Съжалявам само, че не се качихме до Окото, не са много годините през февруари, когато може да се качиш там по пътеката безопасно. Две момчета ни застигнаха преди Бъбрека и се метнаха нагоре. Домързя ни, а и от снощи....
Там където желоните свършват по Сухия рид, където започва лавиноопасният участък, беше по яко навято, започнахме да пропадаме и така до началото на гората над х.Скакавица. На хижата се опънахме на слънце с чай и бира, след това отскочихме и до водопада. Замръзнал, а магистралата (улеят) отдясно е проходим, имаше и стъпки в снега.
И накрая за десерт най-гадното от двата дена слизането от х.Скакавица до Зелени Преслап, почти без сняг, излъскан от ходене, малък, гаден, тънък лед. Все едно че беше втора серия от слизането между Адживалица и вили Костенец, само дето там мора беше много по голям и по дълго. Все пак съм доволен, че този път само аз не паднах, за разлика от последните 2 пъти.
Чудно време сте улучили.
Кой казваш е сега хижарят на старата хижа?
Павел не е ли вече там, не че отсядам често там, но ми е любобитно.
Чет Фев 20, 2014 12:18 pm
iozkan
Павел още си е хижар, но до април-май временно хижар е Велко. Скоро не бях спал там, спалните помещения са същите, както преди. Много неща могат да се направят за това място. Столовата изглежда скоро да е ремонтирана, не изглежда никак лошо. Но преди всичко важна е атмосферата, а тя беше топ
Пет Фев 21, 2014 2:25 pm
Gamina
През уикенда познати са били в района, оставили са си колата на отбивката за Зелени Преслап. Резултатът е:
Цитат:
Мили другарчета, за ваша информация, ако ходите в района на седемте рилски езера с личния си автомобил - по-добре не го правете! Информация от изминалия уикенд за разбита кола - счупен прозорец, откраднато радио и още някакви счупени неща вътре и най-смешното - опит за отлепяне на винетката. Колата е била паркирана на 1.3км. преди лифта - има едно разширение на пътя, там е и пътеката за х.Скакавица. Не е ясно дали са търсили екипировка, дали са били местните автоджамбази или просто е било предупреждение следващия път да си спреш на паркинга и да си платиш таксата. Да не говорим, че дори да направиш последното, не си застрахован, защото паркинга не е охраняем през нощта
То малко и късмет трябва да имаш в тази работа. Сигурно твоите приятели просто не са го имали.
Оставял съм много пъти колата, но само на три места:
1. На паркинга на х.Пионерска - платен;
2. На паркинга до лифта - платен;
3. На Зелени Преслап на поляната - безплатно.
На пътя определено не е никак добра идея.
Нито веднъж досега не съм чул да е разбивано нещо, но явно си има първи път.
Оставял съм и излишна екипировка и други ценни неща, колата е нощувала, но всичко е било ок.
Явно колкото повече турист ходят, с тях започват да движат и буклуците.
Общо взето си потвърждавам тезата, че най-евтиният начин за плащане в този живот е с пари.
Всичко останало излиза по-скъпо.
Чет Мар 13, 2014 12:04 am
Gamina
Дам, грешка е, че не са я оставили поне на Зелени преслап, ще знаят за друг път.
Но все пак - да се има предвид
В края на август по обиколих и аз около езерата. Навалицата от хора е ужасна. Но след Сълзата през раздела, Чанъкгьолските езера и Харамията е спокойно и приятно за ходене. Вечерта бе хладно, но пълнолунието си заслужаваше. Ето и линк за снимките:
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети