Що за малумни сравнения, доживях и това да видя. Леле мале После някой ще ми обяснява на мен че съм наивен. Само човек който има определено мнение може да прави такова внушение.
П.С - визирам на Стефчо остроумното постване на нещо си от фейсбук ..
Чеченският отряд срещу Украйна с малко помощ се е възнесъл бързо при девиците барабар с генерала им, но други няколко десетки хиляди чеченци, емигрирали по време на руско-чеченската война са готови да се бият на страната на Украйна.
Та монетата винаги има две страни.
Нед Фев 27, 2022 8:24 pm
lz1fw
Имате ли достъп до руски интернет сайтове? При мен изчезнаха преди няколко часа, а преди час спряха и руските интернет радиа.
Имате ли достъп до руски интернет сайтове? При мен изчезнаха преди няколко часа, а преди час спряха и руските интернет радиа.
От адресното пространство на Виваком има (бавен) достъп до някои руски сайтове, които са недостъпни от мрежата на A1.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Нед Фев 27, 2022 9:20 pm
tortomanin
Форумите навсякъде са подивели.
Истинска информация почти няма.
Личното ми мнение е, че Путин прекали и загуби огромен процент европейци, на които бе донякъде симпатичен, че не целува обувките на американците.
Нед Фев 27, 2022 9:20 pm
lz1fw
vedrin написа:
lz1fw написа:
От адресното пространство на Виваком има (бавен) достъп до някои руски сайтове, които са недостъпни от мрежата на A1.
Благодаря.
Интернет радиата се появиха. Сайтовете, които ме интересуват, още ги няма. Доставчикът е Виваком.
Някъде мернах информация, че проблеми е имал и А1. На същото място, някак между другото, пишеше, че е имало DoS атака към руски сайтове. Дали между едното и другото е имало връзка остава неясно.
Нед Фев 27, 2022 9:56 pm
kaloyanv
tortomanin написа:
Форумите навсякъде са подивели.
Истинска информация почти няма.
Личното ми мнение е, че Путин прекали и загуби огромен процент европейци, на които бе донякъде симпатичен, че не целува обувките на американците.
Аз предния ден, видях една снимка на едно руско войниче по лице в снега до една взривена бойна кола и ми стана много тежко. Баща ми е разправял че дядо ми едно време е намерил пак руски войник там в една негова нива като е копал, незнаен неизвестен, ненамерил покой.
Войната е просто някакъв ужас, отиват си толкова млади и невинни хора и страдат толкова народи. Какво да го коментирам повече. Някой го беше казал за човечеството и двата пътя по които може да поеме. Но агресията винаги води до повече агресия. Когато се обучават поколенията по даден начин, хората стават такива. Можем и някой да казва на другите народи "толерасти, педараси " и тн .. но там поне се опитват.
Няма оправдание, което да оправдае войната, насилието и най-низшите черти, които могат да се проявят у хората.
Нед Фев 27, 2022 10:08 pm
kaloyanv
Иначе аз имам притеснения от това което може да последва. В момента санкциите и изолацията се засилва, а путин говори в промяна на режима на ядреното оръжие. Дефакто той влиза в ситуация без изход, тъй като той няма да има полезен ход.
С тази инерция се влиза в някаква много сериозна международна криза, която може да свърши много зле. Просто не виждам изход за Путин от тази ситуация .. Нещо работата става изключително сериозна.
Ако някой има по-добра представа да напише, защото нещата са притеснителни.
... вероятно подготвена за публикуване след (все още) неосъщественото превземане на Киев, някак изпреварила времето си и бързичко прикрита, но не и от архива:
Не им е за пръв път на тия диваци. Когато организирали опита за покушение над негодника Улянов, всичко било разчетено по план. Съответно в уречения час един виден партиец прочел гневна декларация, заклеймяваща варварското нападение над вожда... Само че имало една малка подробност... Декларацията била прочетена... известно време ПРЕДИ за гръмне гърмилото, щот атентаторите нещо се забавили непредвидено... И Ленин взел че не умрял, ами оздравял. И като разбрал с какви пророци се е заобградил, взел, че му организирал на четеца едно замерване с жепейски гайки. Една от тях сполучила и го умерила между веждите.
Ей такива неща се случват открай време в таз хубава държава.
kaloyanv написа:
... едно руско войниче ...
Както е казал Тютчев, въпреки че е в съвсем друг смисъл, "умом Россию не понять" важи и във всякакъв останал смисъл. Не знам дали някога си попадал на руска военна кореспонденция. Като най-лесен източник за проверка, бих ти посочил някое от запазените писма на генерал Столетов. Та в кореспонденцията си, висшите офицери на руската армия използват терминът "разходвам". На войниците се гледа като на пешки в шаха, те подлежат на разходване. От там и много популярния техен израз "в разход". Има и една хубава песничка на рапъра Павел Воля: "Кто не справится - в разход..."
За руската военна машина войниците са просто фигурки, материал, подлежащ на "разход". Толкова.
В седмичния си обзор, телевизионният водещ и кремълски пропагандист, Киселёв, Дмитрий Константинович, намеква за ядрена война, описвайки ядрения арсенал на Москва...
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3450 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
kaloyanv написа:
...
Аз предния ден, видях една снимка на едно руско войниче по лице в снега до една взривена бойна кола и ми стана много тежко. Баща ми е разправял че дядо ми едно време е намерил пак руски войник там в една негова нива като е копал, незнаен неизвестен, ненамерил покой.
...
Стихотворение от Димчо Дебелянов (убит 29 годишен през Световната война в стражение против англичаните на Македонския фронт – 02.10.1916 г.):
Един убит
Той не ни е вече враг -
живите от враговете
бурна ги вълна помете
нейде към отсрещний бряг.
Ето, в хлътналия слог
легнал е спокойно бледен
с примирена скръб загледан
в свода ясен и дълбок.
И по сивата земя,
топлена от ласки южни,
трепкат плахи и ненужни
с кръв напръскани писма.
Кой е той и де е бил?
Чий го зов при нас доведе,
в ден на вихрени победи
да умре непобедил?
Клета майчина ръка,
ти ли го в неволя черна
с думи на любов безмерна
утеши и приласка?
Смешна жал, нелепа жал,
в грохотно, жестоко време!
Не живот ли да отнеме
той живота свой е дал?
И нима под вражи стяг
готвил е за нас пощада? -
Не, той взе що му се пада,
мъртвият не ни е враг!
„It's OK – we've closed his bank account!“ – „Всичко е наред – ние закрихме банковата му сметка!“
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети