В сравнение с масовите GPSи тази програмка е елементарна, но получих добри отзиви и затова я пускам и тук.
Значи: това е карта на България с GPS координати за телефони, които са без GPS. Има минимални изисквания и е компилирана в 3 "размера" в зависимост от възможностите на устройството.
Какво може да прави:
* търсене по база данни в картата
* справки за координати и надморски височини за всички обекти в картата
* смяна на мащаба "в движение" и изключване/включване на детайли в движение
* пресмятане на азимут според положението на слънцето
* "триангулачно" пресмятане на координати по разпознати обекти от картата
* пресмятане на разстояния по права линия
* извличане на информация за преходи между избрани точки
* предварително задаване на маршрут
* запис на "следа" и обходени точки
Ако желаете, можете да я изтеглите безплатно от тук: http://javaapps.hit.bg/mgnBG/index.htm. На същия адрес е и упътването за работа.
Има още много работа по нея - обектите са малко, а смятам, че ще си струва ако добавя и експотр към GPX файл. Давайте идеи.
Вто Фев 03, 2009 12:05 am
dido
Полезно е прогчето, мерси за споделянето
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Фев 03, 2009 12:21 pm
Gamina
Аз не успях да я инсталирам... телефона ми не дава да се слагат допълнителни java приложения, та сега се мъча да го излъжа.
Обаче пък открих, че има gps софтуер Само че му трябва външен gps приемник (антена) - някой да е чувал за такива джаджи за мобилни телефони. Едва ли ще е много полезно, предвид че му е слабичка батерията, но ми е интересно
Вто Фев 03, 2009 2:19 pm
БатКиро
кой модел е твоят телефон?
Вто Фев 03, 2009 6:07 pm
Gamina
SE G502
опитах да го излъжа с А2 uploader, но не стана
Вто Фев 03, 2009 7:02 pm
БатКиро
В характеристиките му пише, че инсталира MIDP 2.0 без проблем.
Какво съобщение ти вади?
Вто Фев 03, 2009 7:12 pm
Gamina
БатКиро написа:
В характеристиките му пише, че инсталира MIDP 2.0 без проблем.
Какво съобщение ти вади?
Въобще не ми дава достъп до папката с приложенията, за да мога да го кача там, ако го сложа на друго място не го виждам, а ако се опитам да стартирам jar файла през компа започва да търси нещо из temp-овете на win-a. Това днес в офиса, сега ще се пробвам и от вкъщи.
edit:
СТАНА! Просто не ми е давало досега да го сложа в паметта на телефона, държеше да е в картата
Сега ще разровя картите
Благодарско за програмката.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети