ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Питане за Василашки чукар

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Питане за Василашки чукар
Автор Съобщение
Liubitel

Местожителство: София

Мнение Питане за Василашки чукар Отговорете с цитат
Вчера, в опит за летене минах и през Василашки чукар. По пътеката от Възела към него срещнах такава марка - предполагам е означение за пътека, но защо в този вид? В смисъл харесва ми, но никъде другаде не съм виждала такава.

https://lh3.googleusercontent.com/1wENEqaS8O1wx3qotEKaXhWRYAAB-RlYwuN2kIk-_bIeszaLv9OuDXUGkUg9C30kmCffCBt-3X00yoKBLifzIMgldK2eBc-ZHKw9b4lkyue-Y56VjgBszsKsFs9sRVi6tCsCBG2hByTJPmmCk1vu5j9kFHZShdACPDAjnUOb9UDjFrDS-xoBNOC5sDteMrCg25sH8qhxFg14IpVjAOhOUED16_2qyjjbaTw7qz6FEp9KdTTOvbieWwUJAnsXRFM3iMBGSVbEW07_vbY3Mrg7FHNI_L-onfx-wUOdLvDik1IveP7AhDpwXe37lpiIWzH4fUAM4VqTt3u6L-w-K4alLESMD1vZi8RU25tD6JS8ubdOwQ2k8j46XiI2MDP0NOdBlkz1YGScDP7aRCDdS-0WKCLEx5Vvuqjm3rtAuUl3tH0qBMtniGmdkhVp4OgL9iHSY7kO2ykvavX6FPyUy8XAelsQNPwhtH5n4wkgP0O_2-r3TqOqlPbESxmlEkar26FejBvzbz58BYM91Tk_5Ke5ILQNBOHY9DVAeJmbMDNOWug=w890-h667-no

Та не можах да сляза от него от това място, върнах се малко назад и по един тревисто-каменясъл улей се спуснах надолу, там пък открих, до клека, пирамидка и нещо като пътечка, хванах я и след един завой през две каменни дипли, се добрах до съвсем ясна пътека, маркирана с онзи неизвестен на мене знак.
От къде аджеба е пътя за слизане - този дето съм подсякла или се спускат по снагата на чукара, която се вижда от снимката?

https://lh3.googleusercontent.com/l-qY7rYE9xuKGtFVwDnvH3L5rEUJCI0hqP3N_FW4COl7A1GRZP90KRcllRYTFi2HFWSl5Seu4abSEAZcMiWNE9KR3pACQV_0XnvnEOZ50n8XOR-y5RFeVU1Vz9ux37EZ4a4WbR7hAILYpOKkq6QQ6j7QNMECT8Ee6wHJjpgNUnTnybnhmY-ePn7BVHMwQ3EQ6h6IgfBLDxXvQxqK-CdLno4627G2TOPsRDSGnCL8nNejI7fLyuwPla-Van3HavMfiiTulPwZ11O9zg7zHFSiRyGtParx2gO8Eg5KH4uEOlq7FjTzeWEasujIw3dZxfzGuhuOhRK8MJOPLbH9TM47F2KZnT6Kg9xHL8T5JK5SmIUo0Hf2GwhjKybFag388bZILtNHIN3q2ddIv0BrBkG0G5ed0AdjPkgzvoo0WT3nEZB-cKB65tVvpwtQ-IUV6xS1TN9iR4MfY2RzmRxorxyoXz5N7-mfqwQ0H-EOfM5lpkgel73DXpZcss05SpRXVo3Z9Bp69AqeMuCB8KpnH_t20FWf8GgUOXkzoJzpDYQk6wo=w890-h667-no

Абе нещо не ми спори слизането...Бъндеришки чукар ми поразроши перушината, та летенето беше едно такова...като опит, днес пък Камилата ми взе здравето...

Пон Сеп 14, 2015 9:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Мнение Отговорете с цитат
По принцип на бял фон с главни червени букви се изписва съкращение на защитена територия:
Р - резерват
ЗМ - защитена местност
НП - народен парк
ИМ - историческо място
ПЗ - природна забележителност
Двуцветната маркировка е горско-стопанска, а не туристическа.

Пон Сеп 14, 2015 9:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Mariana1000 написа:
По принцип на бял фон с главни червени букви се изписва съкращение на защитена територия:
...
НП - народен парк
...
#КОЙ взривява още влакове? Tooth

Пон Сеп 14, 2015 10:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

КОЙто го мързи да пише, откакто е открил Ctrl + C Oops

Пон Сеп 14, 2015 10:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Liubitel

Мерси за инфото.Оказа се, че пътеката съвпада с границата на резерват Юлен. Остава въпроса от къде се слиза от Василашки чукар?

Вто Сеп 15, 2015 6:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Ристо Туристо написа:
Mariana1000 написа:
...
НП - народен парк
...
#КОЙ взривява още влакове? Tooth

Аа има ги още партизаните-оня ден мернах от Боровец към Чакъра точно такава едновремешна табела-Народен парк-твърде учудващоSmile
Вто Сеп 15, 2015 8:37 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lubitel

Liubitel написа:
Мерси за инфото.Оказа се, че пътеката съвпада с границата на резерват Юлен. Остава въпроса от къде се слиза от Василашки чукар?

Между Василашки Чукар и кота 2616 (Възела) пътечката е ясна, а от там накъдето ти душа иска - кеф ти към х. Вихрен, кеф ти към з. Спано поле (без пътека), кеф ти към з. Тевно езеро....
Вто Сеп 15, 2015 10:07 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Liubitel

На планина ходя където искам колега, освен когато не могаSmile))
И така, за последно - от къде се слиза от Василашки чукар в посока Тодорките?
На снимката не изглежда невъзможно(говорим за без екипировка),но на терен е различно..все пак съм турист, при това любителWink

Вто Сеп 15, 2015 9:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
iozkan

Не мога да помогна със снимков материал, щото на 05 юли тая година не носех фотото с мен. Но, гледайки снимката, която си пуснала, се качихме на върха леко източно от следата в БгМ по тревист улей, който изглежда реално доста по-лесен от това, което се вижда на снимката. Ти вероятно говориш за този улей, има и пирамидки на места. Много ясно се вижда на трака, който ще пусна по-долу, че сме направили почти обратен завой на север, само за да се придържаме почти към посоката на следата в БгМ, а можехме да продължим напред и съм сигурен, че щяхме да подсечем от юг Василашки, което означава по-лесен вариант за изкачване на върха. Когато се качихме на върха и тръгнахме към Възела, мисля, че намерих мястото, където щяхме да излезем, ако бяхме продължили, без да следваме следата на БгМ. Ще трябва да го го докажем следващият път обаче на място. Laughing
За пътечката между Василашки и Възела, то тя наистина е ясна и няма мърдане от нея, но в последната версия на Гармин БгМ тя е неточна. В web версията, е нанесена правилно. Страхотни места си посетила, за което поздравления

http://dox.bg/files/dw?a=665424fd0c
Вто Сеп 15, 2015 9:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

Местожителство: гр.София

Изглеждаше кофти ...
https://photos.google.com/u/0/photo/AF1QipNUaQ0euKVuclq09hUAUeb2KPUvCZLcpxpqaXA

Може би от Тодорките към Василашки ще е по-лесно...
Вто Сеп 15, 2015 10:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Liubitel

Не мога да отворя трака.
И линка в гугъл плюс също.
Мисълта не ми е за лесно, а дали по принцип е така.
Но като чета обясненията на iozkan - май съм минала от където трябва, щом не се катери...
Благодаря ви колеги!
Clap

Сря Сеп 16, 2015 2:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.