Здравейте,
Проверих в търсачката,но не открих нещо такова - за начинаещи туристи -пешеходци.
Искам да попитам/ да ми препоръчате подходящи , добре маркирани маршрути за района на Стара Планина - от Карлово, Сопот, Калофер - от Пловдив сме, и /или за Родопите в частта им близка до Пловдив. Идеята е да посвикнем, да потренираме , и след като се почустваме готови и краката ни са преодолели и свикнали с мазоли и т.н. да се заемем с по-дълги като време преходи.
Пак казвам че става въпрос за начинаещи туристи , без опит и без ГПС , освен на телефоните.
Благодаря предварително и се извинявам ако вече има подобна тема и не съм я намерил.
Сря Авг 19, 2015 1:44 pm
ceckoguide
Без да претендирам, че съм много запознат се сещам за 1-2 маршрута от вашата страна:
1. с.Тъжа - х.Русалка - х.Тъжа. От х.Тъжа до х.Русалка съм карал колело и е път за джип, изгубването е доста трудно
2. м.Паниците - х.Рай и вече ако сте ок и имате време може и до вр.Ботев да се качите.
_________________ Човек дори и добре да катери, се жени!
От Сопот ако ще е с лифта. От там до х.Добрила. Разходка по билото до Амбарица, а защо не и до Купена.
От Карлово ако ще е - до х. Васил Левски през Хубавец и Балкански рози. Красива пътека, уникална река, леко изкачване.
От Калофер ако ще е - Паниците-х. Рай. А защо не и до вр. Ботев. Там е магистрала и всичко е маркирано.
От Тъжа ако ще е - Тъжа-х. Русалка-х.Триглав. Красиво място. Оставате багажа и разходка до Кадемлийското и Бабското пръскало. И там всичко е ОК с маркировката.
А защо не и да се качите с кола на Беклемето и от там по билото. На изток до х. Дерменка или на запад до х. Козя стена или пък до Ехо.
Има много други варианти но са с повечко ходене и на места не добре маркирани. Но инфо има къде ли не за този район.
Благодаря Ви за предложените маршрути, със сигурност в идващите седмици ще пробваме някой от тях, но задъльително една от целите ще е х.Ехо, а първата мисля да е от Сопот с лифта до х.Добрила.
Трябват тренировки това е......
Сря Авг 19, 2015 3:51 pm
tortomanin
Карлово - хижа "Хубавец" - Карлово. Тръгнете рано, за да хванете хладното. След баражите пътят е в гора и покрай река. Абе..... песен.
Бачковски манастир - параклисите -начало на резерват "Червена стена.
Горни Воден - псевдоманастир "Св. Кирик".
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети