търся информация за планинското кръщене! Едно време ни кръщаваха на екскурзионните от училище, беше много забавно, сега искам да кръстим децата с които ходим в планината но никъде не намирам нищо.
Чет Юли 07, 2022 12:07 pm
vladofff
Мен ме кръщаваха/или по точно се самокръщавах/ на 8 декември във водата на демянишка река. След "кръщенето" замалко да ме скъсят с педя откъм краката заради престой повече от 24 часа с мокри обуща в снега. Друг път съм се кръщавал през февруарска нощ в един вир на реката около х.Хубавец. Този път не само краката, а до ушите + цяла нощ престой с мокра пухенка на ледовито място.
Идеи за кръщенета бол, стига да имаш фантазия. Трябва да се внимава обаче, попът да не съвмести едната процедура с другата, дето те обявяват за "новопредставен"...
Затова някак си не си представям детски участия в такива премеждия.
Чет Юли 07, 2022 3:00 pm
lz1fw
Има хубави рилски поточета с вирчета в Рила. Аз на стари години се само-покръстих в едно такова. Беше през август, но водата бе ледена. Влизах внимателно, да не ме пресече.
Та с децата внимателно.
Чет Юли 07, 2022 7:51 pm
anibosh
Благодаря, ще импровезираме, важното е да има вода и планина. А кръщелното, мисля че успях да сътворя нещо.[/img]
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети