Имам четири-пет свободни дни в края на август или началото на септември, но нещо не мога да си измисля маршрута
"Групата" ще е от двама-трима човека в прилична физическа форма. До сега сме обикаляли основно Мальовишкия и Мусаленския дял, което естествено не ги изключва като вариант. Единственото задължително условие е началната и крайната точка да съвпадат заради колата.
Хайде, помагайте!
Чет Юли 30, 2015 9:14 am
headless_fly
Добре де, знам, че питането ми е тъпо и не очаквах да се юрнете да ми отговаряте, но Рила е планина, която малко познавам и се надявах поне да ми дадете някакви "опорни точки"
Пет Юли 31, 2015 8:17 am
НИКОЛАЙ Т.
Няколко реда по-надолу имам същото питане.Там колегите са дали някои предложения.Освен това , за разлика от мен ти не си изразил никакви предпочитания или ориентири и затова никой не отговаря.
Пет Юли 31, 2015 8:40 am
vandu
Ще ти предложа един маршрут който съм го обмислял но не съм го реализирал.
1.Оставяте автомобила на "зелени преслап" и от там през х. Пионерска - х. Вада - х. Мальовица. около 7ч
2.х Мальовица - х. рибни езера. 10 ч
3. х Рибни езера - Рилски манастир 6 ч
4. Рилски манастир - х. Иван Вазов 5,5ч
5. х Вазов - 7-те рилски езера - х. Скакавица- зелени преслап 6ч
в обратния вариант Рибни езера - мальовица го дават 8,5 ч.
Пет Юли 31, 2015 3:55 pm
headless_fly
Благодаря, vandu!
Вече имам два алтернативни маршрута.
1. Рилски манастир (колата остава някъде там, къде точно?) - х. Рибни езера
2. х. Рибни езера - х. Мальовица
3. х. Мальовица - х. Иван Вазов
4. х. Иван Вазов - Рилски манастир
Минавали сме само част от т. 3 - от х. Мальовица до Раздела на път за езерата.
1. Боровец - х. Чакър войвода (качване на Дено)
2. х. Чакър Войвода - х. Гънчар
3. х.Грънчар - х.Рибни езера
4. х.Рибни езера - х. Мечит
5. х. Мечит - Говедарци (как стои въпросът с транспорта до Боровец?)
Тук съм наясно само с т.1 и 2.
И двата маршрута са ми непознати, така че всички мнения ще са полезни - проблеми с маркировка, кофти места и т.н. Времената ги гледах от http://www.bulgarian-mountains.com/Huts/Rila, предполагам, че са актуални.
Пет Юли 31, 2015 7:50 pm
milen_kb
Регистриран на: 14 Авг 2010 Мнения: 87 Местожителство: София, Габрово
От Говедарци има 4-5 микробуса на ден за Самоков и от там почти на всеки час за Боровец, като и стопа по тези места също върви, така че няма какво да се притеснявате. Ето ти и друг вариант:
1) до х. Тръщеник с кола от там до х. Грънчар
2) х. Грънчар - х. Рибни (тука може да спите две нощи и единия ден да се разходите наоколо)
3) х. Рибни - х. Македония
4) х. Македония - х. Семково - х. Тръщеник
Нед Авг 02, 2015 9:53 pm
headless_fly
Milen_kb, благодаря ти за идеята.
Преди години съм минавала по част от маршрута, който предлагаш, но бях с група (за първи и последен път ) и повече се радвах на пейзажа, отколкото да следя пътеки и маркировки.
Има ли притеснителни участъци?
Как е пътя до х. Тръщеник? Става ли за гоУф четворка (нисичък е)?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети