Много ми е интересно, дали някой партиен другар е отнесъл наказание за този гаф?
Бива ли да се сгреши името на Вожда и Учителя! Ами то това си е направо проамериканска провокация! А в същото време той спокойно си е лежал в мавзолея.... Кощунство! Направо вредителство и контрареволюция!
Пон Окт 13, 2014 8:30 pm
tortomanin
Най-вероятно не. Висшите партийни другари не ходеха по високото. Е, с малки изключения, Добри Джуров, както казват, бил турист.
Не съм отбелязал табелата, когато бях на върха. Обикновено игнорирам подобни "артефакти". Не съм ходил на Малка Мусала, казвали са ми, че там е отрупано с такива табели.
Пон Окт 13, 2014 9:34 pm
Andro
Тази табелка може да е стара, но си личи, че някой я е подновявал. Винтчетата за кръстата и квадратна отверка не са от епохата на табелката.
На такива простотии не обръщам внимание.
Веднъж обаче вървейки между хижа Рибни езера и Хижа Грънчар гледам в основата на един кол залепена малка бяла мраморна плоча. Калта от пороите почити я беше покрила и над земята стърчаха само няколко сантиметра.
Разхрових наоколо и излезна текст, че през това място е минала четата на Пейо Яворов през 1903г.
Вто Окт 28, 2014 9:48 pm
аngel
Яворовата плоча и аз съм я виждал. Тя е след събирането на голямата чета в Самоков и преминаватего й в македонската област на България. По спомен, мястото беше на главното било,над Вапските езера.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети