ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Петдневна юлска разходка по стандартни пътеки

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Петдневна юлска разходка по стандартни пътеки
Автор Съобщение
BateBorko

Местожителство: Враца

Мнение Петдневна юлска разходка по стандартни пътеки Отговорете с цитат
През юни с адаша направихме разходка из Централния Балкан. После имах ангажименти,
но в края на месеца почнах да следя прогнозите за времето в Пирин. За начало си харесах
2-ри юли, поканих 8 приятели и приятелки, но както и друг път се е случвало, нямаше
други мераклии. Както и друг път се е случвало, това не попречи на моите планове.
Недостатъчна пречка се оказаха и леки здравословни проблеми, които се появиха в
последния момент.
На автогарата в Банско невярна информация за маршрутката промени първоначалните ми
планове и вместо да стартирам от х.Вихрен за Спано поле, поех към х. Демяница.
Това решение, наред с времето през втория и третия ден, повлияха чувствително на
спортните резултати. Разбира се, трябва да призная, че формата и амбициите ми също
не предполагаха някакви подвизи.
На втория ден поех към Тевно, най-интересното бяха множеството преспи на Мозговишка порта:

След обяд планирах посещение на поне два от близките върхове, но на няколко пъти валя дъжд.
Все пак от билото направих няколко снимки, от които се вижда обстановката:

Залезът и зората в Белеметски аранжимент:

Всъщност времето, видно от горната снимка бързо се влоши, Белемето бе затиснато от облаци, а още от нощта духаше силен вятър.
Поех към х. Беговица, където се надявах на по-добри атмосферни условия. Очакванията се оправдаха.

На сутринта поех към з. Спано поле, освен двата повредени моста, едва ли има друго за споменаване. На Спано към обяд бе
голяма навалица (нормално за юлска неделя), на моята маса се събра много елитна група от местни юнаци, та като почнаха
едни мезете, едни питиета ... След два коктейла на ракия (85 градусова планинарска) с мента добавих и 3 бири и към 15 часа
реших да огледам близките баири. Разходих се до билото, Вихрен бе затиснат от облаци, Бъндеришки и Бащлийски чукари
бяха по-фотогенични:

На следващия ден рано, рано бях на Муратов връх:

Като че ли качването на Муратов връх задоволи скромните ми спортни и фотографски амбиции, та реших да добавя още точки в третата
дисциплина. Две студени Загорки на х. Вихрен затвърдиха това ми решение, впоследствие развито с подобни дейности в Банско.

В Пикасата съм публикувал албум със снимки, от които може де се видят и други детайли от обстановката в планината.

https://picasaweb.google.com/113411068358504368642/201502#
Чет Юли 09, 2015 6:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
t.hristov

Мнение Отговорете с цитат
Похвално - и за ходенето и за великолепните снимки
Да си призная, че и аз бях поканен за тази разходка в Пирин ала трябваше да наваксвам след морската си отпуска...

Жив и Здрав Бъди Бате Борко!
Чет Юли 09, 2015 7:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ilko

Местожителство: България

Мнение Отговорете с цитат
Хубаво ходене, браво!
Тези дни и аз ще походя там, интересува ме как е положението на Мозговишката порта откъм Вихрен? Онази преспа трябва да се заобиколи отгоре, нали?
Вто Юли 14, 2015 7:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.