От юг до х. Момина Поляна, но къде?
Привет планинари. Моля за малко помощ и съдействие.
Решили сме да повървим из Ст. Планина, и понеже, както писах в темата за „Ком Емине 2015”, х.Паскал не работи и плановете ни се объркаха. Но то плановете са за това – да се объркват.
Та по въпроса: от къде е по-добрият избор да се качим на х. Момина Поляна?
1) от Пирдоп през неработещата Паскал и по билото ( ~14 km и изкачване 1300м )
2) от Антон през Картала / Планински Извори (~9 km и изкачване 1250м). За сега съм се спрял на този вариант, макара да съм наясно какво драпане ще бъде.
Условието е изходната точка да е от юг, защото от север нямам никакви възможности за ранно пристигане в изходна точна и преход след това.
Не сме корави планинари и туристи, затова нека предлаганите от Вас маршрути не бъдат екстремни
Приемам и други варианти.
Поздрави
P.s. Мислим за вариант например: Розино – Ехо ( 11км и изкачване 1000м) или Клисура – Ехо( 13км и изкачване 1000м), но пък много орязваме маршрута, а не ми се иска.
От Антон карайте нагоре до Картала, след него е все надолу 1 час и сте на Момина Поляна. След това може да отидете до х. Бенковски вече си имала хижари и от там според времето Ви накъдето решите
Някой знае ли колко часа нормално ходене е от х.Чавдар до х.Момина поляна?
Гледам също като вариант от х.Свищиплаз до х.Момина поляна-там го дават 3.30ч, пък на картата доста път ми се вижда...
Ако може някой който го е минавал да каже!
ПП Само да кажа за варианта от х.Чавдар че смятам да се отклоня от билото чак преди х.Планински извори, а не по-рано.
Пет Юли 24, 2015 10:07 pm
bobsixkiller
Колко часа е зависи кой как върви, но с няколко числа за разстоянията мога да помогна :
х.Чавдар - х.Мургана: ~13.4км
х.Мургана - чешмата недалеч от х. Кашана - по билото ( а не подсичащо ): ~24.5км
Разстоянията са от непрофесионален GPS приемник HOLUX и може да имат грешки
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети