Априлци - връх Ботев и обратно или маршрутът, който си посочил, т. е с крайна точка х. Рай?
Нещата с времената са много условни, доколкото зависят от индивидуалните възможности и нагласи, но маршрут паркинг на ВЕЦ Видима - хижа Плевен - връх Ботев и обратно е някъде около 10 часа кротко ходене, обилно закусване на хижа Плевен и обилна вечеря пак там, съчетана с биропиене. Разбира се, може да се направи и за доста по-кратко време, но за повече - едва ли. Съдя по себе си - ходя като охлюв и ми костваше толкова, при това извън всякакви форми.
Преди 10-тина дена минах по маршрут:
Паркинга под хижа Плевен-покрай х.Плевен-заслон Ботев-вр.Ботев-х.Тъжа. взех го за 10 часа, като половин час на заслона за обяд и почивка, като имайте в предвид, че ходя бавно.
Ориентировъчно времената ми бяха:
От паркинга по заобиколната пътека, която излиза в близост до х.Плевен - 1ч 20 мин
от там до заслона - 3 часа
от заслона до върха 1 час (пак казвам, ходя бавно-има хора където спокойно си го взимат за 40 мин)
от върха по Тарзановата пътека до х.Рай го слизам за 2 ч (а го качвам за 3ч)
Дано да съм помогнал
ПП Понеже става дума за ВЕЦ Видима, от ВЕЦ-а да паркинга е 4 км и 200 м т.е. 1 час още по асфалт
Преди 10-тина дена минах по маршрут:
Паркинга под хижа Плевен-покрай х.Плевен-заслон Ботев-вр.Ботев-х.Тъжа. взех го за 10 часа, като половин час на заслона за обяд и почивка, като имайте в предвид, че ходя бавно.
Ориентировъчно времената ми бяха:
От паркинга по заобиколната пътека, която излиза в близост до х.Плевен - 1ч 20 мин
от там до заслона - 3 часа
от заслона до върха 1 час (пак казвам, ходя бавно-има хора където спокойно си го взимат за 40 мин)
от върха по Тарзановата пътека до х.Рай го слизам за 2 ч (а го качвам за 3ч)
Дано да съм помогнал
ПП Понеже става дума за ВЕЦ Видима, от ВЕЦ-а да паркинга е 4 км и 200 м т.е. 1 час още по асфалт
Това е нормално ходене!!!!
Чет Юни 25, 2015 11:45 pm
EmilA
Благодаря много! Изглежда, че десетте часа са приличен ориентир.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети