Случи се така, че точно преди година минахме почти по същия маршрут: от Нова махала до Атолука и обратно. Мислех само да допълня, но се оказа, че и миналата година не съм писал. Случвало се е да въртим обиколката и с изходен пункт Атолука. За нас по-удобен е изходен пункт Нова махала - почти два пъти по-близо ни е.
Можеш ли да опишеш маршрута малко по - подробно? Има ли маркировка и колко време отнема? С малко дете съм и искам да знам дали да го мъкна с мен или само с приятели да по обиколя.
Съб Юни 27, 2015 9:01 am
Todor
С удоволствие.
По принцип има много маркирани маршрути в околността, но ние често ползваме и немаркирани пътища. Общо обиколката е около 25 км. с не много големи денивелации. С бавно ходене, бране на гъби...., спокоен обяд,... го правим за около 10 часа. Маршрутът е много подходящ за велосипеди. Ако се следват само маркираните пътеки, маршрутът ще се удължи още.
Тук съм поставил траковете върху картата и се вижда къде са маркираните и немаркираните пътеки. Ако ви трябват траковете - ще ги сложа и тях.
Нед Юни 28, 2015 7:34 pm
iliyadd
Благодаря, ще съм благодарен ако качиш и трак. Мисля другата седмица да поразходя детето
Тези пътища които сте минавали, наистина са много красиви. Минавал съм ги с колело, само че в обратна посока.
Сега има ли много малини около Ташкисен, в най-високата част от маршрута?
Съб Сеп 26, 2015 10:51 am
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 652 Местожителство: Стара Загора-София
Искрено се радвам за вашите разходки из Родопите.Съжалявам,че там няма как да ходя и сама.Опасни са!Хубаво ,че описваш и много полезно,особено за Е-8!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети