|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
dobrifin
|
|
|
Неделна врътка: х.Безбог - вр.Безбог - Мангър тепе - Ушици - Стражи - Каймакчал - Десилица - ез.Плеше - х.Гоце Делчев . Слънце , облаци , вятър , идеално време за планина , даже и без дъжд

|
|
|
Вто Юли 07, 2015 4:04 pm |
|
 |
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново |
|
|
|
dobrifin, много добро попадение за еднодневна разходка. Много добро впечатление ми правят снимките, улучили сте слънчевата светлина!
|
|
|
Чет Юли 09, 2015 8:41 pm |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4326 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
 |
 |
Неделна врътка: х.Безбог - вр.Безбог - Мангър тепе - Ушици - Стражи - Каймакчал - Десилица - ез.Плеше - х.Гоце Делчев . Слънце , облаци , вятър , идеално време за планина , даже и без дъжд ... |
За "Приятел" може, за форума не?
Не си познал.
Чакам и текста

_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Чет Юли 09, 2015 8:53 pm |
|
 |
t.hristov
|
|
|
|
Сякаш от днес има някакъв фотоконкурс за Пирин
Много добри снимки -поздравления 
|
|
|
Чет Юли 09, 2015 10:32 pm |
|
 |
dobrifin
|
|
|
Случи се така , че това ходене бе планирано да бъде в съвместителство със съботна форумна сбирка или така поне си го представях аз , но уви резултатите от форумната анкета отредиха друго ( та сега ще я пропусна ) и планът набързо бе прекроен почти в движение , късно след обедно тръгване в посока юг и пристигане на х.Гоце Делчев някъде след 15 ч. Някакви тъмни , мрачни облаци се редуваха с по-ведри такива там някъде над Десилица и се чудехме дали попътно ще ни се наложи да вадим дъждобраните . Не , не се наложи , но бе крайно належащо по някое време да се опаковаме като муджахидини , в неравната битка с кръвожадните рояци комари-унищожители на човешка плът , от които забравихме и за облаци и всичко останало . Все пак криво ляво се добрахме до х.Безбог , където както се и очакваше бе доволно пълно с туристи . Ударихме му по ена ладна бира при "Бай Славе" , направихме обичайната вечерна , лека разходка до седловината и се отдадохме на обилна вечеря , както си му е реда "Със ракийка и салатка" .
Уговорката ни за ставане бе за 07 ч. , но аз се разбудих още в 05.40 и реших , че така и така съм станал да ида да пощракам малко утринни Безбожки фотки .
Тръгнахме към 08 и в 9 бяхме на вр.Безбог
След час и нещо вече снимахме от Мангъра на околовръст
След кратка чуденка дали да не отскочим и до Малкия Мангър и Газей , надделя мнението да не удължаваме , тъй като ни очакваха Ушиците , през които никой от нас не бе минавал досега ( в последствие се оказа , че сме взели много правилно решение )
Като за сефте по това било се справихме добре , къде с ДжиПиЕс-от , къде с опипване на почвата , къде с импровизации Сериозно си е това маршрутче За някои дори имаше и сериозна доза адреналин свързана с изкачването на Голямата стража
След около 2,30 ч. доволни и щастливи се фотографирахме от "обратната страна на Ушиците
За да завършим с височинните предизвикателства , отскочихме до Каймакчал и Десилица
От там нататък предстоеше едно (на мен ми се стори безкрайно) дълго слизане до автомобила , намиращ се 1300 м. по-надолу и незнам колко точно километра . И ..... пак комари , КОМАРИ , КОМАРИИИИИ 
|
|
|
Чет Юли 09, 2015 11:32 pm |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4326 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Добър (4-)... /за текста/
Дръж се Пирине, ШОПи е газат! се получи.
Тоя маршрут ми беше отдавна в главата и като увре́я не́колко дръ́вени гла́ви /учудващо бръже/ случи се. А некъв местен компир, дека бил одил много по Пирин, споменал на един от групата, че немало да го минат оти не бил за них...
Времето си беше баш за Пирин - шарена сенкя с ветрец. Идеал.
Чешмата с коритото на х.Гоце Делчев...ееееех, коритото със студената вода.... РАХАТ,ОРГАниЗъм!
Малко снимЧи и от менe:
Нема как да се чуе, ама наушен урок ЗАЩО е Мангър тепето:
Пирин също си има "халка"-та /Вихрен и Кутело за фон отзад/:
Дежурния сапьор-разузнавач без GPS- "от тука е пътеката, момчета":
Попътни скалички /Каймакчал отзад/:
Десилица и едно от езерата Плеше /а я си мислех, че е Перлешко.../:
... и малко рилски пейзаж :
И те така за около 10 часа бехме на рахата с морни краци в коритото на чешмата на х.Гоце Делчев...
Галерията в Пикаса
ПП: Дидо, ни езерата Плеше, ни Перлешкото са БГМаунтийнс?
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пет Юли 10, 2015 12:16 am |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|