Зачестиха оплакванията от едно затруднение при влизане във форума.
Ако сте регистриран член и не сте в списъка с изтрити акаунти или БАН-нат, и получите при влизане съобщение с текст "Вие сте изгонен от този форум! Моля свържете се с администраторите за повече информация.", то вие сте с този рядък проблем.
Преди около година се случи за първи път.
Просто опитайте по-късно да си влезете с акаунта и от друго място/точка.
Извинете ме, може би не е точно по темата, ама старини.
Като малък в моето село по стърнищата имаше едни големи мухи. Където кацне, започва да кърви.
Ние се ядосвахме, като кацне изчаквахме да си мушне жилото и ги хващахме живи.
Нататък отмъщение - мушвахме сламка отзад. Пускахме я и й наблюдавахме полета.
Благодаря на тези, които са ме разбрали.
Мнението можете да преместите в кошчето, ако прецените.
На който му се случи този рядък проблем, моля да пише ЛС на admin или на мейла му след успешно влизане във форума по-късно от друго място. За улеснение в съобщението напишете каква връзка и през какъв IP сте се опитали да влезете при сблъскване със затруднението, като си го запишете. IP-то ви излиза като посетите примерно този сайт - http://whatismyipaddress.com/
Благодарим за съдействието.
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1262 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Вие сте изгонен от този форум!
Много хора имаха несъгласие по дадени теми. И част от тях бяха наказани. Аз не писах нищо, а се съгласих с едно мнение. Скоро след това не можех да си чета любимият Форум.
"Вие сте изгонен от този форум! Моля свържете се с администраторите за повече информация."
Как да стане това като съм Изгонен? Не ми стана приятно от думата, определено. Добре че от Планината още не съм изгонен...
И това заради "+1".
Други изписаха страници. Наказания трябват, аршинът обаче е един. Май се сещам какво ще последва. Не съм сватбуващ и нямам групичка тук, но един човек от тук ми каза, че ще внимава какво пише, за да е угоден. Няма свобода на словото.
Благодарил съм много пъти на Форума и хората в него за полезната информация, която е достъпна. Ще се радвам, ако мога да чета поне.
ДУМИТЕ могат да бъдат неприятни за хората тук във форума, когато са ползвани без мисъл, спор няма
Съобщението, което си видял, има определено значение. То е, че правата ти тук подлежат на временно ограничаване заради нарушаване на форумни административни клаузи. Интерпретацията ти за изгонване от планината е предполагам един от примерите, потвърждаващи първото ми изречение.
Както е вероятно е ясно на повечето съфорумци, наказание получават хората, които нарушават форумните правила. В твоя случай беше наказан, защото си позволяваш да коментираш действията на домакините по поддръжката на собствената им къща, в която си гостенин. Съгласи се, че това е недопустимо дори в реалния живот. Да завърша метафората - в тази къща всеки, включително и ти, сте добре дошли, стига да спазвате правилата. Единствено това и само това може да доведе до благополучно, дългогодишно съжителстване на съфорумците в общото пространство. Изключения не може да има дори за тези, дали +1 на коментари - "правилата тук не ме кефят".
_________________ Бутам след осмата бира
Чет Дек 10, 2015 9:08 pm
kibik
@dido
Дефеницията за форум не е : '' място на администратор +няколко модератора с техни си правлила''!!!
И никога няма да бъде!
Щото в един момент може да си останете само вие …
Пет Дек 11, 2015 12:41 am
dido
kibik написа:
@dido
Дефеницията за форум не е : '' място на администратор +няколко модератора с техни си правлила''!!!
И никога няма да бъде!
Щото в един момент може да си останете само вие …
Прав си.
Дефиницията на форум е "място, в което са събрани хора, говорещи по дадена обща тема. Администрацията осигурява правилата, по които се случва общуването, удобно за всички.
Пет Дек 11, 2015 12:55 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3367 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Вчера възникна въпросът: Ако имаш затруднение да влезеш във форума с потребителското си име, или ако ти е изтрит акаунтът, ако си БАН-нат или "изгонен" - можеш ли да четеш форума като обикновен нерегистриран потребител?
Ако можеш, тогава какво отличава баннатите от хилядите регистрирани потребители, които само четат форума, без да са написали и едно мнение? Или от десетките хиляди, които четат форума, без изобщо да са регистрирани?
Честно казано - ако може да се доразвие аналогията на форума с къща - понякога ми се струва (може и да си въобразявам) все едно наблюдавам борба кой да вземе дистанционното на телевизора и да пусне каналите, които на него му се харесват, в които се говори на език, който на него му се харесва. Лошото е, когато дистанционното е в ръцете на домакините и собственика на къщата, които не желаят да гледат просташки или чалга предавания.
Интернет форум (от Уикипедия, свободната енциклопедия)
Интернет форум, или още наричана дъска за съобщения, е сайт за онлайн дискусии. Заражда се като модерен еквивалент на дъските за бюлетини. От технологична гледна точка форумите са уеб приложения, в които потребителите сами генерират съдържанието. Хората, които участват в дискусиите на различни теми, могат да създадат социални връзки формирани от интереси и гледни точки. В повечето форуми е задължителна регистрацията. След като е създадено потребителското име човекът, който го използва има право да участва в дискусиите. Всеки интернет форум има своите правила, които трябва да бъдат спазвани от всеки потребител, за да не бъдат отнети правата му и да бъде изтрит от системата. Задължителните звена в структурата на интернет форума са модератор: човек, който има достъп до постове, теми и членове на форума и по този начин пази форума „чист” от нежеланите неща в дискусиите, и администратор: човек, който подържа технически интернет форума.
Вчера възникна въпросът: Ако имаш затруднение да влезеш във форума с потребителското си име, или ако ти е изтрит акаунтът, ако си БАН-нат или "изгонен" - можеш ли да четеш форума като обикновен нерегистриран потребител?
Ако можеш, тогава какво отличава баннатите от хилядите регистрирани потребители, които само четат форума, без да са написали и едно мнение? Или от десетките хиляди, които четат форума, без изобщо да са регистрирани?
Стефане Пацо искаше да каже друго - че не може да чете форума, а не че не е регистриран и не може да пише. Човекът не може да го чете. Тук се поражда още едно противоречие. Добре направил си нещо - малко, много без значение колко лошо нещо. И си БАН-ат за определено време или за винаги. И ставаш като всички останали, които не са регистрирани и сами влизат и четат. Само, че когато си БАН-ат не можеш да влезеш и да четеш. Защото.... Има разбира се начин да гледаш. Като обикновен зрител. Само, че не всеки разбира от всичко и не знае защо не може да бъде обикновен зрител. Аз също в началото не можах. После ме светнаха. Елементарно е. Но трябва да знаеш или да се сетиш.
За това говореше Пацо. Не го защитавам. Нито неговата постъпка. Аз даже мислих тогава да напиша едно -1, ама се отказах. Целта ми не е да дразня. Макар, че понякога се налага според моите разбирания. Но и да го правя е толкова незначително и леко това дразнене, че нормалния човек би трябвало да се засмее или да ми тегли една майна. Зависи от настроението.
В случаят не действам като мирудия на поредната манджа. Просто ти казвам нещо, което не си разбрал правилно.
Дидо, има още едно нещо за изтриване. Едно жълто ухание. Махни го и него да не тормозим бройката. Ако не си го вече направил де. Не съм проверявал. Не помня даже какъв сорт беше.
Пет Дек 11, 2015 11:13 am
dido
Пооомниш дядо попе, помниииш ...
Не може да не може да чете форума, всички могат - включително нерегистрираните. Регистрацията е само за писане вътре.
Съб Дек 12, 2015 1:29 pm
Tito
Аз най-ненадейно бях "баннат" посред лято тази година и се оказа някакъв бъг в системата.
Дидо, бан не се ли дава по IP адрес? Т.е. дори да не е логнат потребителя, ако влиза през блокиран IP адрес или цял диапазон от IP-та ще му изкара неминуемо съобщението, че е изгонен си мисля.
Не е така. При мен не можеше да се влиза и да се чете. Трябваше да сменя браузъра за да гледам. То нормално -нали той си пази настройките.
Дидо наистина не помня. Аз за третия говоря
Съб Дек 12, 2015 3:45 pm
dido
Dimo Kolev написа:
Не е така. При мен не можеше да се влиза и да се чете. Трябваше да сменя браузъра за да гледам. То нормално -нали той си пази настройките.
Дидо наистина не помня. Аз за третия говоря
Това е щото си дал на браузъра да те логва автоматик със запаметено име и парола. Просто разкарваш запаметеното име/парола за сайта от браузърните сетинги и си в играта
Димо, големи хора сме. Какви са тия първи-трети-пети ...
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4Следваща
Страница 1 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети