_________________ http://keepliving.eu/
Продължавайте да живеете – истински и искрено, така, както Вие смятате за добре. Вашият поглед към живота е този, който определя ценностната Ви система и цялото Ви поведение, дори и те не винаги да съвпадат с общоприетото мнение. Помнете, че Вие вземате решенията и носите отговорността за пътя, по който вървите.
Вто Апр 21, 2015 10:41 pm
ivailo.hr
Re: Дядовци
keepliving написа:
На път към Дяволския мост, но скрито от хорските погледи е скътано изоставеното селце Дядовци
....................................................
Това може да се възприеме и буквално, ако някой иска да мине напряко през хребета между моста и селото. При последното ми ходене до моста видях, че щом се стъпи на него (идвайки откъм Дядовци по пътя) вляво нагоре има пътека, която се качва на билото на хребета, в северния край на който би трябвало да има останки от крепост. Въпросът е дали мястото там е панорамно.
Сря Апр 22, 2015 9:19 pm
dimitar.dimitrov
Re: Дядовци
ivailo.hr написа:
keepliving написа:
На път към Дяволския мост, но скрито от хорските погледи е скътано изоставеното селце Дядовци
....................................................
Това може да се възприеме и буквално, ако някой иска да мине напряко през хребета между моста и селото. При последното ми ходене до моста видях, че щом се стъпи на него (идвайки откъм Дядовци по пътя) вляво нагоре има пътека, която се качва на билото на хребета, в северния край на който би трябвало да има останки от крепост. Въпросът е дали мястото там е панорамно.
Там горе няма крепости, а стари Родопски махали. Заслужава си да се посети. Вече съм бил около 4 пъти.
Съб Ное 12, 2016 9:19 am
obla4e
Регистриран на: 09 Май 2013 Мнения: 34 Местожителство: на изток от Плевен
за Дяволския мост
Привет на всички,
Ако питането ми не е за тук или има друга тема, моля да ме насочите.
Искам да стигна до Дяволския мост, но не съм наясно нито откъде се тръгва пешеходно нито каква степен на трудност е маршрута. Твърде ми е непознато защото е на стотици километри далеч от мен.
Идеята е следната. Ще пътуваме двама с автомобил от София към Ардино. От там до къде може с кола /не е високо проходима/, и ако има варианти на пешеходенето предпочитам не по-краткия, а по живописния. Разполагам с два дни на самото място, преди да отпътувам обратно. Какво друго мога да посетя и видя. Маршрути със средно ниво на трудност примерно. Родопите са ми доста непознати, особено в този район. Мога ли да ползвам карти на бгмаунтинс или някакви други.
Ще съм много благодарна за всякакви идеи и съвети и споделен опит.
Може и лично съобщение.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети