Автор |
Съобщение |
Green 65
Регистриран на: 10 Окт 2010 Мнения: 89 Местожителство: Стара Загора |
|
Връх Вейката/1463 м/- Гюмюрджински снежник! |
|
Някой има ли идея откъде е най-добре да се изкачи най-южната точка в България, в масивът Гюмюрджински снежник и къде са се спи? Някакви екс застави или в някой село....в Кърджалийско.
|
|
|
Съб Дек 15, 2012 1:40 pm |
|
|
f(x)dx
|
|
|
Съб Дек 15, 2012 2:12 pm |
|
|
Green 65
|
|
|
Благодаря! Мисля 2013 година да видим как стоят нещата там, малцина хора реално обикалят този регион!
|
|
|
Съб Дек 15, 2012 8:14 pm |
|
|
f(x)dx
|
|
|
|
и мен ме запали, друже.
Обади се догодина като се наканиш да ходиш натам, може и да се присъединя
|
|
|
Нед Дек 16, 2012 10:50 am |
|
|
Green 65
|
|
|
|
|
и мен ме запали, друже.
Обади се догодина като се наканиш да ходиш натам, може и да се присъединя |
Да я докараме до проявата, ще се обадя.....
|
|
|
Нед Дек 16, 2012 2:32 pm |
|
|
petko5
Регистриран на: 07 Юли 2010 Мнения: 44 Местожителство: София-Белоградчик-Стара Загора |
|
|
Чет Яну 10, 2013 11:09 am |
|
|
Storm
|
|
|
|
Здравей колега, мястото е спокойно и приятно. До там особеностите са разбити пътища, в някои села има нерегламентирани легнали полицаи, дупки до коляно, табели леко объркващи и по-нарядко, много не знаят български ако искаш да питаш и т.н. Стигнеш ли в Горно Къпиново караш само по 'главния път' и в края на селото има чешма както и изоставени сгради на бивша застава. От там на ляво и нагоре по черен път се пресича малка рекичка. По черния път можеш да си караш и с джип, релефа на планината е мек и спокоен, вървиш в смесени букови/борови гори. След час и нещо два ходене се стига до хижа, ремонтирана и прилично изглеждаща на 2 етажа, но винаги заключена. До нея има малко изкуствено езеро, беседка и място за ядене/пиене както и табела с описание как да стигнеш до резервата, до няколко интересни места, както и до вр. Вейката. В хижата не съм спал, тъй като бяхме на палатка по-нагоре по пътя. До Вейката няма как да се объркаш, 2 часа, ако случиш на време се вижда хубава панорама към Гръцко Във facebook-a пишеш ГОРНО КЪПИНОВО-GORNO KAPINOVO и излиза страница на селото, можеш да питаш и там.
|
|
|
Пет Яну 11, 2013 12:13 pm |
|
|
GOART
|
|
|
|
|
|
|
и мен ме запали, друже.
Обади се догодина като се наканиш да ходиш натам, може и да се присъединя |
Да я докараме до проявата, ще се обадя..... |
По кое време на годината мислите да атакувате Родопите?
_________________ Три неща никога не се връщат обратно: време, дума, възможност.
Три неща никога не трябва да се губят: спокойствие, надежда, чест.
Три неща са най-ценни в живота: любов, убеждения, приятелство! |
|
|
Пет Яну 11, 2013 2:30 pm |
|
|
rumen.panayotov
|
|
|
Сря Апр 16, 2014 8:43 am |
|
|
rumen.panayotov
|
|
|
Пет Апр 18, 2014 12:00 am |
|
|
rumen.panayotov
|
|
|
|
Ето още един маршрут от Чакаларово от преди пет години на 19.04.2009. Маршрута минава над граничната застава и излиза на 7 пирамида и ако има кой да ви покаже пътя, питате за Барово кладенче под в. Коритото (7 пирамида), минавайки покрай него в горещ летен ден освен студената вода, пътеката ще ви изведе в подножието на 6 пирамида. [url] http://www.phys.uni-sofia.bg/~viktor/patepisi/rodopite-velikden/index.html [/url]
|
|
|
Пет Апр 18, 2014 8:40 pm |
|
|
rumen.panayotov
|
|
|
Съб Апр 19, 2014 12:00 pm |
|
|
rumen.panayotov
|
|
Re: Връх Вейката/1463 м/- Гюмюрджински снежник! |
|
|
|
Някой има ли идея откъде е най-добре да се изкачи най-южната точка в България, в масивът Гюмюрджински снежник и къде са се спи? Някакви екс застави или в някой село....в Кърджалийско. |
Комплекс „Чинар” с. Кирково. От тук може да се избере с. Чакаларово, с. Долно Къпиново или от с. Горно Къпиново. През един хубав дълъг летен ден, рано сутрин заставате в подножието на планината и тръгвате, граничната бразда и гледката от нея са ваши през целия ден, но да не забравите, да се върнете преди залез. Граничари няма, но без осветление слизането е трудно.
http://www.chinar08.com/node/4
|
|
|
Нед Апр 20, 2014 12:08 am |
|
|
rumen.panayotov
|
|
|
|
Тук са показани снимки от границата по Гюмюрджинския снежник до Вейката направени от Александър Караджов и Владимир Медов този месец и тяхната история на изкачването и преспиването http://www.alexanderkaradzhov.blogspot.com/…/01/blog-post.h…
|
|
|
Чет Яну 29, 2015 4:20 pm |
|
|
Алекс.Йо
|
|
|
Ехх, откога и се каня на тази Вейка..... Тази година съм твърдо решен да стигна до там.
|
|
|
Чет Яну 29, 2015 9:27 pm |
|
|
|