Диви плодове - Витоша, Плана?
Привет,
Къде на Витоша, Плана могат да се намерят находища на диви плодове (малини, къпини, ягоди...) по това време?
_________________ - Ядрото на човешкият дух се изгражда с новите преживявания.
Нед Юли 12, 2015 8:35 pm
Сотиров
Почакай да узреят, де!
Много бързаш! И на мен ми се ядат, но малините още на пазара ги няма, та камо ли на планините. Днес бях на Витоша в района Копитото - хижа "Момина скала" - хижа "Камен дел". Малини покрай пътеките, колкото щеш, но са съвсем зелени. За боровинките пък съвсем е рано. И за дивите ягоди. Ще ти посоча някои места, но като му дойде времето. Нещо друго можеш да си похапнеш и сега им е сезонът: диви череши. Фантастично вкусни и ароматни, леко горчиви. Бяхме с кола и специално накарах да спрем на Дендрариума, защото знам, че там ги има. Таман са за ядене - съвсем узрели, черни
Нед Юли 12, 2015 10:04 pm
Mariana1000
Диви череши съм яла и при Старческите поляни, те са на 15 минути след Бялата вода в посока Златните мостове.
Малини и боровинки, които не се обират веднага от туристите има на пътеката за Черни връх от Меча поляна покрай Резньовете. От там почти не минават хора и реколтата си стои, но наистина е още много рано за тях.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети