...снежни пелени и кафяво на гащите(продължение на заглавието)
Очакванията си бяха такива-снеговалеж и силен вятър.Плановете-доста смели...Първият ден още в тъмни зори(даже преди тях) Plamen.K ни остави в покрайнините на Антон-на пътеката за Момина поляна-изкачване към 1100м. И сняг след половината път.
Към Картала вече задуха подобаващо...падна и хубав мъгел...а някой „майтапчия“ е мацал червена боя напълно професионално на отклонението за хижата-ако си без гпс в мъглата като нищо ще си помислиш че продължаваш по Е-3...
На хижата-сичко-ок!
Вторият ден започна с терзания и размисли-още долу духаше твърде...на билото беше доста по-зле –добре че вятърът ни идваше пристърни та се ядваше горе-долу-а ни предстоеше доста ходене по него...на Планински извори поотдъхнахме 5мин.-да пийнем вода и да поотръскаме леда.
Нататък-през Баба,Попови гробове(Антонски превал) горе-долу се ядваше.О-обаче като започнахме качването към Булуваня стана страшно-вятъра се усили,видимостта падна до..ами около 20см. А снегът не спираше...калъфчето на гпс-са замръзваше,аз не смеех да сваля ръкавиците за по-добро боравене а десните ни половини бяха като ледени кори,ръкавиците-като стъклени!Навеища,които трябваше да прескачаме(ако не се блъснех в тях без да ги видя....
С 300 зора стигнахме отклонението по коловете към х.Бенховски и спасително се изсипахме надолу-снега стана дълбок и лепкав-нова драма!До Бенковски криво-ляво биваше-6 часа!Нямаше никой и запалихме камината да се стоплим-тя така пламна че след 2 часа като изтръсках якето да го облека от него се изтъркули буца лед...
От там по пътя през Суватски дол ни трябваха още 4 часа до х.Вежен-няма да описвам ходенето през тежкия сняг след като си се борил преди това с вятър и снеговалеж...
на хижата бяхме към 20.15ч.-към 12.30часа от които 2 почивка на Бенковски и 22,7км в разнороден сняг.Хижаря беше предупреден-чакаше ни със запалена печка хладна бира и...заслужено конско
Тетия ден беше наградата-гледките от Вежен...ама трябваше да си ги заслужим...дълбок сняг който преди ръбчето с въжето ни караше да рием отчаянос минути на едно място със закопчани снегоходки .
Тъй като ни(ме)домързя не ги свалихме(снегоходките) и по камънака на въжето и изкарахме с тях до върха.
На юг мислех че ше е по-лежерно,имайки предвид обстановката от преди 2 дни ама-тц!Навалял пресен сняг с коричка- не достатъчна да издържи снегоходката но достатъчна да окаже съпротивление при ваденето и
След 7 часа и нови 15.4 км бяхме в Клисура
Защо ли това около Антонско-Момина поляна-Планински извори и разните там Баби ми е толкова познато Психо трилър при хубаво време. А това с червената боичка е едно мноооооооого умно решение от страна на така и не можах да разбера. Голяма глупост
Баньо е невероятен човек. Не съм срещал по-загрижен от него. Обади ми се след няколко дена специално да пита дали пострадалия леко колега-жка се е оправила. А за маркировката - вярва че инициативата е от там нейде. Паркаджиите са интересни хора да знаеш. Ама ти го знаеш
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети