Премаркиране на пътеките около Свищиплаз
Цели:
- премаркиране на лятната пътека от прохода Кашана до връх Свищиплаз
- премаркиране на лятната пътека то връх Свищиплаз до хижа Свищиплаз
- откриване на подсичащата пътека между прохода Кашана и хижа Свищиплаз
- маркиране на подсичащата пътека между прохода Кашана и хижа Свищиплаз
- довършване на маркировките от Златица към хижа Свищиплаз
Свръхцели:
- премаркиране на пътеката от прохода Кашана до отбивката за Мургана
- боядисване на най-ръждясалите колове от зимната маркировка
Има ли доброволци и кога да го направим?
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Само да допълня, че да не си помислят хората че ще се мързелува.
Нова маркировка по двете ребра от Златица към Свищиплаз. Там за щастие няма ПАРКАДЖИИ. Разрешение има. Ей сега ще го напиша официално
За какво ти е тази подсичаща пътека да я търсиш и маркираш. Така пропускаш красива част от билото. Пък и се навираш из сумати дерета
За датите - да е поне към 10 юли. Много зор до тогава. Един уикенд ще стигне. Ако хората са повечко. Отпуската съм я обещал на жената. Иначе шъ мъ изгони вече
Пон Юни 01, 2015 12:24 pm
Mariana1000
Димо, така няма да се разберем
Интересно за какво ми е да търся и премаркирам алтернативен вариант на Ком - Емине? Щом го е имало преди, значи е имало защо. Хайде ти си качвай стръмното по Капалу, Кордуна и Свищиплаз, пък аз като по-глупава ще минавам отдолу
Освен хора ще трябва и боя.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пон Юни 01, 2015 5:58 pm
ivailo.hr
Аз съм в групата.
13-14 юни, ако е хубаво времето?
Пон Юни 01, 2015 8:51 pm
Antoon
подсичащата пътека между прохода Кашана и хижа Свищиплаз
Предполагам знаете, че тази пътека е описана от pelitko на http://www.pelitko.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=218:07-3-s-tzarkvishte-golyamata-polyana-vr-orlyoova-skala-hizha-svishti-plaz&Itemid=139.
Минах по част от нея преди 2-3 седмици, като тръгнах по черен път, започващ при един ляв, почти обратен завой на качване по Златишкия проход (от Златица) на 1045 м. н.в. След като набере известна височина, на този път се появява от ляво пътеката от Кашана. По нея отидох до пътя от х. Свищиплаз към вр. Свищиплаз. По поляните има тук таме колова маркировка, а в гората много стара лентова - жълто-червено-жълто. В гората пътеката се следва без проблем, по поляните трябва да се следи внимателно за коловете и да се търси пътеката по земята. Когато минавах тревата не беше избуяла и пътеката се следеше, но като поизрасне тревата на места ще е трудно. Всъщност най-важна ще е новата маркировка при влизане и излизане от поляните (а те са поне 4-5), където ще трябва да сочи посоката за преминаване през поляната.
За мое учудване до там, където паркирах, пътят беше направен наново (според мен не тази година, явно миналата есен) и перфектен с мантинели всякакви знаци и т.н., макар и много тесен, нищо, че долу в Царквище пише, че е в ремонт и затворен.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети