Автор |
Съобщение |
g.lubenov
|
|
Питанка за Кобилино-Скакавците? |
|
Здравейте, планираме едно посещение на Скакавците с начална точка Кобилино, колко време ориентировъчно отнема прехода?Ще нощуваме някъде около Скакавците не напираме да се връщаме същия ден.
|
|
|
Съб Юли 26, 2014 7:34 pm |
|
|
dobrifin
|
|
|
Ориентировъчно :
Кобилино - Водния чал - 1.45 ч.
Водния чал - Маринковица - 1 ч.
Маринковица - Възела - 30 мин.
Възела - Драганица - 30 мин.
Драганица - Малък Скакавец - 3 ч.
|
|
|
Нед Юли 27, 2014 10:05 pm |
|
|
pux
|
|
|
|
Следете много внимателно метерeологичната обстановка, защото при това нестабилно време, особено в участъка след Драганица, възможностите за аварийна евакуация не са много!
Поздрави
|
|
|
Пон Юли 28, 2014 10:02 am |
|
|
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
Ние се пробвахме през миналият уикенд да отидем до Скакавците. Прехода беше замислен така : старт от Говедарци - вр. Мечит - Кобилионо бранище - Водни чал - Маринковица - нощувахме на седловината между Маринковица и Погледец. На другият ден Маринковица - Възела - Драганица - трябваше да продължим към Скакавците, но на седловината между Драганица и първият безименен връх, който в някои карти се нарича Трите муши заваля. Спряхме да изчакаме дъжда, но не го дочакахме, което по - късно се оказа, че е грешка. Аварийно слезнахме към Песъкливото езеро и покрай него надолу към долината на Долни леви искър (не съм сигурен дали точно така се казва реката). Пътеката на картата долу липсваше. На нейно място имаше мнооого клек. Такъв клекинг никога повече. Без малко да бедстваме. Та така - аварийно по - добре по Прекоречка река към Бели искър или надолу към р. Маринковица и х. Рибни езера. Ние избрахме този вариант заради това, че колата бяхме оставили в Говедарци.
|
|
|
Пон Юли 28, 2014 3:09 pm |
|
|
g.lubenov
|
|
|
|
Благодаря, следим метео обстановката и при съмнение за кофти време отлагаме това е ясно.
|
|
|
Пон Юли 28, 2014 8:08 pm |
|
|
dobrifin
|
|
|
|
|
Благодаря, следим метео обстановката и при съмнение за кофти време отлагаме това е ясно. |
Заради пустата му метеообстановка от месец го отлагам седмица за седмица А , както гледам и тази няма да стане
|
|
|
Пон Юли 28, 2014 8:25 pm |
|
|
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
Аз бих се включил с удоволствие стига да мога. Тези Скакавци са истинско предизвикателство. Вече два пъти се опитвам и все нещо става и не успявам да завърша прехода както съм го намислил. Този път стигнах по - близо до тях и опознах пътеките наоколо. Остава същинската част на билото и тайната пътека по р. Алиница
Като решиш да ходиш ако искаш пусни тема и аз ако мога ще дойда.
|
|
|
Вто Юли 29, 2014 10:59 am |
|
|
dobrifin
|
|
|
|
|
Аз бих се включил с удоволствие стига да мога. Тези Скакавци са истинско предизвикателство. Вече два пъти се опитвам и все нещо става и не успявам да завърша прехода както съм го намислил. Този път стигнах по - близо до тях и опознах пътеките наоколо. Остава същинската част на билото и тайната пътека по р. Алиница
Като решиш да ходиш ако искаш пусни тема и аз ако мога ще дойда. |
Стига да не съм на работа и аз бих се включил .
|
|
|
Вто Юли 29, 2014 12:04 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
Като решиш да ходиш ако искаш пусни тема и аз ако мога ще дойда. |
Тайната пътека по р.Алиница няма да те заведе до Скакавците, без да се бориш два километра с РРК /Расов Рилски Клек/, след като тя свърши в нищото. Общо взето най-безболезнения достъп до тях е откъм Драганица.
Откъм Леви Искър-Долна Лева река най-малко клек/200-300м./ се минава по трака, който съм пратил на Добри.
Предизвикателството не са Скакавците, а човек да се пребори с ината си и да изчака по-продължително добро време.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Вто Юли 29, 2014 7:05 pm |
|
|
dobrifin
|
|
|
Мисля и останалите ще се съгласят , че разумният подход е откъм Тиха Рила и алтернативно - Рибни езера и след това една или две нощи палаткуване около самите Скакавци .
|
|
|
Вто Юли 29, 2014 9:27 pm |
|
|
Marthin
|
|
|
|
Ние се решихме в края на Септември да отидем до Скакавците. Много на бързо се случиха нещата , буквално 2 дни имахме само за подготовка. Натоварихме се хубаво и тръгнахме. Маршрута започна от х.Мечит в 6 сутринта. Времето беше много хубаво , слънчево и някъде към 9.30 слязохме на Кобилино бранище. След това през клека и излязохме под Водни чал. Поизпоти ни малко този връх, срещнахме и група от Рибните езера ( единствената група която видяхме за целия ден) от Воден чал маршрута нататък е ясен. Около 16 часа бяхме на Възела , там внезапно от нищото се вдигна една мъгла. Оставихме тежките раници и продължихме към Трите муши , вече времето ставаше притеснително и без помоща на ГПС нямаше да успеем да се върнем до мястото с раниците. Опънахме палатката много рано в 19.00. След кратък разговор решихме на другия ден да се връщаме по обратния път , защото прогнозата предвещаваше гръмотевици и дъжд. Станахме 4 сутринта и подхванахме сериозно темпо до Кобилино бранище. През целия ден ни валя и имаше мъгла. Късния следобяд пристигнахме вир вода на Мечит и с това завърши прехода ни.
|
|
|
Пет Ное 14, 2014 12:36 pm |
|
|
dobrifin
|
|
|
А ние си останахме само с плановете и тая година ...
|
|
|
Пет Ное 14, 2014 12:41 pm |
|
|
|