ВАЖНО относно търсачката: не знам по каква причина, но търсачката понякога работи, понякога - не. Поне при мен е така. Затова, ако Ви трябва нещо, пробвайте няколко пъти през някакъв интервал от време. И не се отказвайте - както и в "Хърватски планинар", има чудни текстове и снимки.
Понякога търсачката работи за дадена дума (аз например пробвах с "Prokletije" и ми върна резултати, но за думата "Šar" - не). Понякога търсачката търси при кликване върху бутона Išči, понякога - при натискане на бутона (на клавиатурата) enter.
При резултатите връща и падежираните варианти (например за Prokletije връща и за prokletijskih, Prokletijam и т.н.)
PDF-те за разлика от "Хърватски планинар" не са заключени. Иначе са сканирани пак на 300 dpi, което е напълно достатъчно за разглеждане на картите или снимките (и по-нататъшното им ползване).
Езикът е малко по-труден за разбиране от хърватския (или сърбо-хърватския, или сръбския, или какъвто го водят днес - все едно), но при добро желание и малко по-висок разход на време резултатът е напълно задоволителен.
Успех, радост и наслада за тези, на които им се стори интересно.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети